Ισπανία: Aυξημένες οι τιμές στα τουριστικά πακέτα και στα ξενοδοχεία

04 Jul 2024, 07:52 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Aυξημένες οι τιμές στα τουριστικά πακέτα και στα ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα τουριστικά πακέτα στην Ισπανία κατέγραψαν αύξηση κατά 17,7% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ενώ τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και παρόμοιες υπηρεσίες διαμονής ήταν 9,4% ακριβότερα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία τον Μάιο αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, τρία δέκατα περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2023, επιβεβαιώνοντας τις προσωρινές εκτιμήσεις.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τα φρέσκα τρόφιμα και τα ενεργειακά προϊόντα ως τα πιο ασταθή, ανέκαμψε επίσης για πρώτη φορά σε ένα χρόνο και διαμορφώθηκε στο 3%.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά κατέγραψε μείωση κατά τρία δέκατα, ανερχόμενος στο 4,4% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα τα μετρίασης των τιμών των φρούτων και του κρέατος. Σε αυτόν τον τομέα, ξεχωρίζει επίσης το ελαιόλαδο, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι το προϊόν που έχει γίνει ακριβότερο σε ένα χρόνο, η τιμή του έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 2% σε ένα μήνα.

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα