Η Ισπανία, κορυφαία χώρα για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2024

29 Sep 2024, 07:31 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Ισπανία, κορυφαία χώρα για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ισπανία αναδείχθηκε σε κορυφαία χώρα στην Ευρώπη για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2024, με ιστορικά υψηλό αριθμό τουριστών και επίπεδο τουριστικών εσόδων μία εξέλιξη που τοποθετεί τη χώρα ως κύριο προορισμό για τον τομέα των ακινήτων στην Ε.Ε., με έμφαση στα ξενοδοχειακά ακίνητα.

Αυτό ήταν ένα από βασικά συμπεράσματα της 3ης διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου - έκθεση του κλάδου real estate με θέμα The District, που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Βαρκελώνης.

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχε η Enterprise Greece.

Το σημαντικό για το εν λόγω συνέδριο – έκθεση του κτηματομεσιτικού κλάδου στην Ισπανία, είναι ότι έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κύρια σημεία συνάντησης για τον τομέα των ακινήτων διεθνώς, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσελκύοντας κατ’ εκτίμηση έως και 12.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίοι συνδέονται με τον κόσμο των επενδύσεων σε ακίνητα, τραπεζικούς φορείς, εκπροσώπους κρατικών φορέων και Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων οι Αυτόνομες Κοινότητες Μαδρίτης και Καταλονίας, οι Δήμοι Μαδρίτης, Βαρκελώνης και Μπιλμπάο που συμμετείχαν φέτος με μεγάλα περίπτερα.

Μετείχαν επίσης επενδυτικά Ταμεία και χρηματοοικονομικές οντότητες που συνδέονται με τη στέγαση όπως οι Όμιλοι Blackstone, Cerberus, BlackRock, και μεγάλες ισπανικές τράπεζες όπως οι Banco Santander και CaixaBank. Επιπλέον, η ατζέντα και το πλήρες πρόγραμμα του συνεδριακού σκέλους περιέλαβε συνολικά 417 ομιλητές προερχόμενους από την παγκόσμια αγορά ακινήτων.

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα