Μείωση τουριστικών αφίξεων σε ακτές της Κροατίας

16 Oct 2024, 06:41 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μείωση τουριστικών αφίξεων σε ακτές της Κροατίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν τις παράκτιες περιφέρειες της Κροατίας, τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 3,4% ή κατά 155.000 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Κροατικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Από τις επτά περιφέρειες της Αδριατικής, μόνον η Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα σημείωσε αύξηση 0,6%. Οι μειώσεις στις αφίξεις στις υπόλοιπες 6 περιφέρειες κυμαίνονται μεταξύ 3% και 6%. Οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 0,5%, δηλαδή κατά 163.000. Όσον αφορά στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, οι περισσότεροι προορισμοί κατέγραψαν παρόμοιους ή ελαφρώς υψηλότερους αριθμούς σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023.

Οι βορειοανατολικές περιοχές - περιφέρειες Virovitica-Podravina και Vukovar-Srijem - σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις (20%).

Εξάλλου, καταγράφηκε αύξηση κατά 5,4% της επιβατικής κίνησης σε κροατικά λιμάνια το πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με στοιχεία της κροατικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το πρώτο εξάμηνο του έτους κατεγράφησαν 12,9 εκατ. αφίξεις επιβατών στα κροατικά λιμάνια. Τα λιμάνια του Ντουμπρόβνικ, του Σπλιτ, του Ζαντάρ και της Ριέκα σημείωσαν τη μεγαλύτερη κίνηση.

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ζάγκρεμπ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα