WorldVia: Οι 5 κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια των Αμερικανών το καλοκαίρι του 2024 – Σε αυτές και ένα Ελληνικό νησί

25 Jun 2024, 15:40 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

WorldVia: Οι 5 κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια των Αμερικανών το καλοκαίρι του 2024 – Σε αυτές και ένα Ελληνικό νησί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  1. Η στροφή των Αμερικανών ταξιδιωτών σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς του εξωτερικού, ανάμεσα στους οποίους είναι η Κέρκυρα, ως εναλλακτική (γνωστή στην ταξιδιωτική βιομηχανία και με τον όρο dupe) των δημοφιλών Ελληνικών νησιών, αποτελεί μία από τις 5 κυριότερες τάσεις που καταγράφει η WorldVia Travel Group στους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2024.

Οι 5 αυτές τάσεις είναι οι ακόλουθες...

1. Οι μοναδικές εμπειρίες και οι πολυτελείς κρουαζιέρες ηγούνται των κρατήσεων | Οι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο μοναδικές εμπειρίες για αυτό το καλοκαίρι και τις επερχόμενες ταξιδιωτικές περιόδους του 2024, ιδιαίτερα στο τμήμα των προσαρμοσμένων περιηγήσεων, παράλληλα με μια αξιοσημείωτη αύξηση στις κρατήσεις κρουαζιέρας premium και πολυτελείας.

«Η υψηλή αντιληπτή αξία της κρουαζιέρας συνεχίζει να τροφοδοτεί αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση», εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της WorldVia, Jason Block. «Από τους ανερχόμενους προορισμούς, η Ευρώπη παραμένει κορυφαία επιλογή των ταξιδιωτών, που προβλέπεται να ξεπεράσει την ισχυρή σεζόν του 2023. Η Γαλλία, ειδικότερα, καταγράφει αναζωπύρωση της απήχησής της ως ταξιδιωτικού προορισμού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024».

Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη αύξηση στις κρατήσεις για προορισμούς στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κορέα και την Ταϊλάνδη, αντανακλώντας τη διεύρυνση των προτιμήσεων των ταξιδιωτών και το έντονο ενδιαφέρον για ποικίλες και εμπλουτισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

2. Εξελισσόμενο ταξιδιωτικό τοπίο και αύξηση της ζήτησης για εξατομικευμένα ταξίδια | Το ταξιδιωτικό τοπίο υφίσταται σημαντικές αλλαγές καθόλη τη διάρκεια του 2024, με αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένα ταξίδια. Η Φλόριντα και τα θεματικά της πάρκα, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ασυναγώνιστη επιλογή προορισμού, καταγράφουν μείωση της ζήτησης. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, λόγω της έλλειψης ευαισθησίας για τις τιμές που αφορούν ένα χαμηλότερο αντιληπτό επίπεδο value διακοπών, της αναμονής για το νέο πάρκο της Universal το 2025, και του εξαιρετικά υψηλού ενδιαφέροντος για διεθνή ταξίδια.

«Όσοι δεν ήταν μεταξύ των εκατομμυρίων που ταξίδεψαν στη Φλόριντα για οικογενειακές διακοπές στο Ορλάντο τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν υπολογίσει σωστά τα πράγματα», αναφέρει ο κ. Block, εξηγώντας ότι «αναμένονται σημαντικές προσφορές το δεύτερο εξάμηνο του 2024, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης θεματικών πάρκων προσπαθούν να γεμίσουν τη χωρητικότητα».

Οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν επίσης να αναμένουν μια αξιοσημείωτη άνοδο στα τοπικά τουριστικά προϊόντα που παρέχονται από μικρο-τουριστικούς πράκτορες σε πλατφόρμες όπως το Project Expedition. Το WorldVia Travel Quest Network διπλασίασε πέρυσι τις κρατήσεις του μέσω τέτοιων αγορών. Αυτή η αύξηση αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω το 2024 καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν πιο εξατομικευμένες και τοπικές εμπειρίες. «Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της εξέλιξης, συνεργάζονται στενά με τους πελάτες για να κατανοήσουν τις μοναδικές προτιμήσεις τους και τους συνδέουν με τους σωστούς παρόχους υπηρεσιών», σημειώνει ο κ. Block. «Η εξατομίκευση είναι το κλειδί στην προσέγγιση “νοημοσύνη πριν από την τεχνητή νοημοσύνη”, διασφαλίζοντας ότι κάθε ταξιδιωτική εμπειρία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να ανταποκρίνεται στις ατομικές επιθυμίες και προσδοκίες».

3. Εκτεταμένο παράθυρο κρατήσεων που αντικατοπτρίζει ταξιδιώτες που λειτουργούν με προνοητική προσέγγιση | Τα παράθυρα κρατήσεων επεκτείνονται δραματικά σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία. «Το παράθυρο προκαταβολής για διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκε από 43 ημέρες το 2021 σε 68 ημέρες το 2023, φτάνοντας περίπου τις 75 ημέρες το 2024», αναφέρει ο κ. Block. «Οι κρατήσεις ξενοδοχείων σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές, με τα παράθυρα των προκρατήσεων να τριπλασιάζονται σε σχέση με το 2022. Το παράθυρο προκρατήσεων για τον τομέα της κρουαζιέρας, που ήταν περίπου 173 ημέρες το 2023, υπερβαίνει πλέον τις 180 ημέρες για μεγαλύτερα ταξίδια το 2024».

Οι δύο κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την τάση, σύμφωνα με τον κ. Block, είναι οι ανεβασμένες τιμές, που ωθούν σε έγκαιρες κρατήσεις για επίτευξη καλών προσφορών και η εισαγωγή νέων πλοίων, όπως το Royal Caribbean's Icon of the Seas και το Norwegian Viva, που προκαλούν αυξήσεις στη ζήτηση και τις τιμές. Αυτά τα εκτεταμένα παράθυρα κρατήσεων αντικατοπτρίζουν μια πιο προνοητική προσέγγιση από τους ταξιδιώτες, που θέλουν να εξασφαλίσουν τις προτιμώμενες εμπειρίες τους πολύ εκ των προτέρων.

4. Προορισμοί με υψηλή ζήτηση και ανερχόμενοι εναλλακτικοί προορισμοί | Επιλεγμένοι προορισμοί και τύποι ταξιδιού αναμένεται να συνεχίσουν να σημειώνουν αύξηση της ζήτησης κατά την τρέχουσα και την επερχόμενη ταξιδιωτική περίοδο. Μεταξύ αυτών είναι η αυξανόμενη ζήτηση για θέρετρα της Ταϊλάνδης όπως τα Four Seasons Resort Koh Samui και The Anantara Mai Khao Phuket Villas, τα οποία θα προβληθούν στην τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς "White Lotus" του HBO, αντανακλώντας την επιρροή της pop κουλτούρας στις ταξιδιωτικές τάσεις.

«Παρά το ξεπούλημα σε αυτούς τους «καυτούς» προορισμούς, υπάρχει αύξηση του αποθέματος σε νέες περιοχές έτοιμες να υποδεχθούν ταξιδιώτες, δίνοντας πληθώρα επιλογών σε όσους αναζητούν νέες εμπειρίες πέρα ​​από την πεπατημένη», σημειώνει ο κ. Block. «Νέα θέρετρα ανοίγουν σε προορισμούς όπως το Μεξικό και η Καραϊβική, όπως το Secrets Tulum Resort & Beach Club στο Tulum του Μεξικού. Υποτιμημένες τοποθεσίες όπως η Μάλτα, τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά όπως η Κέρκυρα και οι ιταλικές πόλεις όπως η Τεργέστη προσφέρουν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις στα πολυσύχναστα, στερεοτυπικά μέρη διακοπών».

5. Προετοιμασία για νέες ρυθμίσεις και τάσεις στα ταξίδια | Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για σημαντικές αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανονισμούς. Περισσότερες χώρες υιοθετούν απαιτήσεις ψηφιακής εγγραφής εισόδου και εξόδου, όπως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταξιδιωτικών Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης (ETIAS) και το σχετικό τέλος 7 ευρώ, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2025. Το Πρόγραμμα εισόδου και εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), EES, πρόκειται να εφαρμοστεί το 2024, και θα επιταχύνει την είσοδο στα σημεία ελέγχου μετανάστευσης στις περισσότερες χώρες της ΕΕ μέσω της ψηφιακής επεξεργασίας των διαβατηρίων, ξεφεύγοντας από τους χειροκίνητους ελέγχους.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) έχει αυξήσει την υπεράσπιση των καταναλωτών, επιβάλλοντας μεγαλύτερες αστικές ποινές, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν θετικά τις εμπειρίες των ταξιδιωτών, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων καθυστερήσεων ή ακυρώσεων. «Είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για αυτές τις εξελίξεις και να συμβουλεύονται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και συμβούλους τους για τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις βίζας πριν από την κράτηση και την αναχώρηση», συμβουλεύει ο κ. Block. «Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί μια πιο ομαλή και πιο ενημερωμένη ταξιδιωτική εμπειρία το 2024 εν μέσω παγκόσμιων ταξιδιωτικών κανονισμών».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα