Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία

01 Jul 2024, 14:09 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

8 στους 10 Αμερικανούς ενεργούς ταξιδιώτες ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία, σηματοδοτώντας δυνητικά μια νέα εποχή ανάπτυξης του Αμερικανικού εξερχόμενου τουρισμού, όπως αποκαλύπτει η καλοκαιρινή έκδοση της έρευνας Travel Intelligence της MMGY, Portrait of American Travelers.

Η διάθεση των Αμερικανών για ταξίδια παραμένει υψηλή. Σε σύγκριση με πέρυσι, η ταξιδιωτική τους διάθεση παρουσιάζει άνοδο σε όλα σχεδόν τα επίπεδα εισοδημάτων στα νοικοκυριά των ΗΠΑ, ενώ η διάθεση για τις δαπάνες για την επόμενη χρονιά φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ  μετά την πανδημία. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στη γενιά των Boomers και στα νοικοκυριά με εισοδήματα που ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια.

Οι τάσεις που εντοπίστηκαν στους Αμερικανούς ταξιδιώτες για το επόμενο διάστημα ήταν οι ακόλουθες...

-Τα οδικά ταξίδια είναι πολύ δημοφιλή: Περισσότεροι ταξιδιώτες από ποτέ αναφέρουν ότι έκαναν οδικό ταξίδι τους τελευταίους 12 μήνες (64%), σχεδόν διπλασιάζοντας το 33% που απάντησε το ίδιο το 2015. Οι νεότερες γενιές και όσοι έχουν παιδιά είναι πιο πιθανό να κάνουν οδικό ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες, με κίνητρο τον αυθορμητισμό και την δυνατότητα εξερεύνησης πολλών περιοχών.

-«Καυτοί» εγχώριοι προορισμοί: Χαβάη (67%), Φλόριντα (64%), Κολοράντο (59%) και Καλιφόρνια (59%) συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες πολιτείες που προσελκύουν το ενδιαφέρον για διακοπές, με τη Φλόριντα, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια να παρουσιάζουν στατιστικά σημαντική άνοδο σε ετήσια βάση.

-Τουρισμός Κάνναβης: Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια δραστηριότητα που σχετίζεται με την κάνναβη ενώ βρίσκονται σε διακοπές, με τους μισούς από αυτούς να ενδιαφέρονται να επισκεφθούν κατάστημα κάνναβης. Παραδόξως, το ένα τέταρτο των ενδιαφερομένων δεν χρησιμοποιούν κάνναβη τακτικά, αλλά είναι ανοιχτοί σε εμπειρίες που σχετίζονται με την κάνναβη ενώ ταξιδεύουν.

-Διαφορές γενεών: Τέλος, ενώ άλλες γενιές είτε καταγράφουν αύξηση των ταξιδιωτικών προθέσεων είτε αρχίζουν να εξισορροπούνται, η Gen Z συνεχίζει να μειώνεται σταθερά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη πίεση του πληθωρισμού και του κόστους ταξιδιού στους νεότερους ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν συνολικά μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα.

Η έρευνα Portrait of American Travelers® διεξήχθη το Μάιο του 2024 σε δείγμα 4.500 ενήλικων Αμερικανών από κάθε ηλικιακή βαθμίδα.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα