Wego: Σε ποιους προορισμούς της Ευρώπης θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι οι Σαουδάραβες

04 Jul 2024, 13:44 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Wego: Σε ποιους προορισμούς της Ευρώπης θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι οι Σαουδάραβες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Eυρώπη συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία, αποτελώντας πόλο έλξης για οικογένειες, ζευγάρια και μοναχικούς ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η κορυφαία ταξιδιωτική εφαρμογή στη Μ. Ανατολή και τη Ν. Αφρική, Wego, οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία δίνουν προτεραιότητα για τις διακοπές τους στα τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, τα οποία συγκεντρώνουν μερίδιο 66,66% του συνόλου των ξενοδοχειακών κρατήσεων στην Ευρώπη. Αυτή η προτίμησή τους παραμένει ίδια με την περυσινή χρονιά.

Το Ην. Βασίλειο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό καλοκαιρινών ταξιδιωτικών κρατήσεων στην Ευρώπη από τη Σαουδική Αραβία (18,38%), και ακολουθεί η Γεωργία (14,97%).

Ταυτόχρονα, το κόστος των πτήσεων μέσω της Wego σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης εμφανίζεται μειωμένο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, δίνοντας άλλο ένα κίνητρο για κρατήσεις. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση καταγράφονται στις πτήσεις προς το Ην. Βασίλειο (-22,56%) και προς το Αζερμπαϊτζάν (-31,45%).

Στη λίστα των Ευρωπαϊκών προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Wego από τη Σαουδική Αραβία αυτή τη χρονιά εντάσσονται επίσης η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία καθώς και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία και η Αυστρία.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα