Αμερικανικός τουρισμός: Το 52% επιλέγει διαμονή σε ξενοδοχεία όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό

23 Sep 2024, 12:56 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: Το 52% επιλέγει διαμονή σε ξενοδοχεία όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες τείνουν να προτιμούν τα ξενοδοχεία σε σχέση με άλλους τύπους διαμονής, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όπως προκύπτει από έρευνα της Statista που πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 52% των Αμερικανών που είχαν ταξιδέψει για ιδιωτικούς λόγους την περασμένη χρονιά, έμειναν σε ξενοδοχείο, ενώ μόλις ένας στους πέντε επέλεξαν εξοχική κατοικία από πλατφόρμες όπως η Airbnb.

Ταυτόχρονα, η ενοικίαση τροχόσπιτου ήταν λιγότερο δημοφιλής, καθώς την προτίμησε το 7% των ερωτηθέντων, στην έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα σχεδόν 7.000 Αμερικανών.

Σε διεθνή σύγκριση, τα ξενοδοχεία τείνουν να είναι πιο η δημοφιλής επιλογή στη διαμονή. Στο Ην. Βασίλειο, τα ξενοδοχεία είχαν μερίδιο 55% στις κρατήσεις ταξιδιωτών που πραγματοποίησαν ιδιωτικό ταξίδι, ενώ οι αμέσως επόμενες δημοφιλέστερες επιλογές ήταν τα πακέτα διακοπών και οι εξοχικές κατοικίες με μερίδια 27% και 26% αντίστοιχα.

Στη Γερμανία, τα ξενοδοχεία συγκέντρωσαν το 50% των προτιμήσεων, ενώ το 36% επέλεξαν τα άλλα 2 είδη διαμονής.

Όσον αφορά το είδος των ταξιδιών του τελευταίου 12μήνου, οι Αμερικανοί ανέφεραν την επίσκεψη σε μέλη της οικογένειας και φίλους (38%), τα city break (21%), τις διακοπές παραλίας (21%) και τις διακοπές με επίκεντρο τη φύση και την ύπαιθρο (16%).

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα