Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
15 Nov 2024, 15:12 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
TornosNews.gr
Τη μοναδική πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ISKILLS παρέχουν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε όσους επιθυμούν ν’ ασχοληθούν επαγγελματικά με την παρασκευή της αυθεντικής ιταλικής πίστας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, είτε διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν, Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου και Certificato από το Italian Pizza Academy.
Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα
Ανάλυση μαλακού και σκληρού σίτου, διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρήση
Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
Στάδια επεξεργασίας στον αλευρόμυλο
Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης, οι διαφορές
Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
Μέθοδοι ζύμωσης/ζυμώματος
Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
Γενοβέζικη focaccia & ciabatta
Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
Διόγκωση και ωρίμανση ζύμης
Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες
Συνολική διάρκεια προγράμματος, 80 διδακτικές ώρες, εκ των οποίων:
Α. οι 15 διδακτικές ώρες διεξάγονται με εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση, μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: 20/11/24 09:00-13:15, 21/11/24 09:00-13:15 και 22/11/24 09:00-13:15.
Β. Οι 65 διδακτικές ώρες πρακτικής άσκησης διεξάγονται σε στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο της Σχολής κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: 25/11/24 09:00-16:45, 26/11/24 09:00-15:45, 27/11/24 09:00-15:45, 28/11/24 09:00-15:45, 29/11/24 09:00-15:45, 30/11/24 09:00-15:45, 02/12/24 09:00-15:45, 03/12/24 09:00-15:45.
Κόστος προγράμματος: 600€ ανά συμμετοχή*
- *Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη.
Θέσεις περιορισμένες !!!
Εισηγητής: Giorgio Manganiello. Γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων εστίασης της Σχολής Regione Del Veneto. Παράλληλα, διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete στον τομέα της εκπαίδευσης.
διαβάστε ακόμα
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου 15/11 | 14:56
- Δέκατο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (2 - 4 Δεκεμβρίου) 14/11 | 23:06
- Τουρισμός | ΑΒΤΑ: Εκστρατεία για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, με δράσεις από τους πράκτορες 11/11 | 15:49
- Τα smartphones και ο αθέατος κίνδυνος που κρύβεται στις οθόνες μας 08/11 | 13:40
- Η κλοπή ταυτότητας, μία από τις πιο ύπουλες απειλές στον ψηφιακό κόσμο 06/11 | 14:37
- Διαγωνισμός για τη συντήρηση κρηπιδώματος του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου 04/11 | 15:14
- Thessaly Evros Pass: Αυξάνονται τα ποσά των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών για τη Φάση 3 01/11 | 18:30
- H Booking.com βοηθά τα συνεργαζόμενα καταλύματα να λάβουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας 01/11 | 14:46
- Voucher τουρισμού | Εκπαιδευτικό επίδομα 1250€ για 250 ώρες κατάρτισης εξ αποστάσεως 30/10 | 11:07
- Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων στο Αγρίνιο 27/10 | 12:16
δημοφιλέστερα
- 1 Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο» 16.11.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή 16.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 3 "Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό" 15.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 4 Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ. 15.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 5 Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025 15.11.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες! 15.11.2024 | ΚΟΣΜΟΣ
- 7 Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια 15.11.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση 15.11.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 9 Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου 15.11.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 10 Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026 15.11.2024 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ