To πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα

To πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα

Eίκοσι πέντε προτάσεις μεταξύ αυτών και πολλές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δημοσιοποίησε από το πρόγραμμα της η Νέα Δημοκρατία μετά τη λήξη των εργασιών του 10ου συνεδρίου της.

Όλες τις προτάσεις μπορείτε να τις διαβάσετε στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Μεταξύ των προτάσεων είναι και οι εξής: 

Φορολογικά κίνητρα που δίνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για νέες επενδύσεις  

Παροχή φορολογικών κινήτρων για εμβληματικές παραγωγικές επενδύσεις, σε εκείνες δηλαδή  που δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ελάφρυνση, για παράδειγμα, φόρου, ανάλογα με τις δαπάνες προσωπικού και κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, στα πρότυπα επιτυχημένων μοντέλων που έχουν εφαρμοστεί σε Ισραήλ, Πολωνία, Τουρκία και Ρωσία. 

Θεσμοθέτηση της οριζόντιας μεταφοράς φορολογικών ζημιών (συμψηφισμός της ζημιάς με μελλοντικά κέρδη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία.

Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων» 

Δραστική αντιμετώπιση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, προκειμένου οι τράπεζες να κινηθούν αποφασιστικά για το ζήτημα.

Εφαρμογή , του νόμου 4307/2014 που δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις και επέκτασή του στις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου ώστε να είναι πιο εύκολο για όσους έπεσαν να ξανασηκωθούν και να γίνουν πάλι παραγωγικοί (πχ ενεργοποίηση του επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας, μη φορολόγηση των λογιστικών κερδών από διαγραφές χρεών). Πιο αυστηρή αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το παρόν σύστημα σε βάρος όσων έχουν πραγματική ανάγκη. 

Με τον τρόπο αυτό απεγκλωβίζεται μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά του. Απελευθερώνεται ρευστότητα στην οικονομία αφού θα δοθούν νέα δάνεια και επιτυγχάνεται η στήριξη υγιών επιχειρήσεων που παλεύουν εδώ και χρόνια ενάντια στο κύμα. 

Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις  των επιχειρήσεων 

Ο Ν. 4262/2014, που είχε νομοθετηθεί πριν από 2 χρόνια, μπήκε στο ψυγείο από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία δεν έχει εκδώσει καμία υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του. Ο νόμος αυτός μειώνει κατά 60% τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Στην πλειονότητά τους οι διαδικασίες θα προωθούνται ηλεκτρονικά και αυθημερόν.

Έτσι εξοικονομούνται πόροι για την επιχείρηση και τη διοίκηση και διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, καθώς οι έλεγχοι γίνονται σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι με συλλογή ανούσιων εγγράφων. Καιρός, επιτέλους, να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος!

Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών (“IfG” Greek SME Equity)

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο κεφαλαιακών συμμετοχών (“IfG” Greek SME Equity) παραμένει εδώ και  16 μήνες μόνο στα χαρτιά, παρ’ ότι αναγνωρίζεται διεθνώς η προστιθέμενη αξία του. Αυτή η θεσμική πλατφόρμα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αξιοποιηθεί.  

Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των επενδυτών, αξιοποιούμε πληρέστερα τις δυνατότητες του πακέτου Γιούνκερ και στηρίζουμε κλάδους και προϊόντα υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού 

Όπως συμβαίνει και με τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πριν από την ψήφιση ων νόμων, έτσι πρέπει να γνωμοδοτεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την αγορά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η εισαγωγή διατάξεων που είναι εμπόδιο για τον ανταγωνισμό. Η συγκεκριμένη πρακτική δυστυχώς ακολουθείται συχνά και λειτουργεί πάντα εις βάρος των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων.

Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της ΕΕ για αγορά κατοικίας

Η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Κύπρος έχουν δώσει κίνητρα σε συνταξιούχους από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αγοράσουν κατοικίες αλλά και να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στις χώρες αυτές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει απαθής. Έχει τη δυνατότητα, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, να ενισχύσει τον τουρισμό και την αγορά ακινήτων, αλλά και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα. Καιρός να προχωρήσουμε αμέσως προς αυτή την κατεύθυνση.

Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες 

Αναβάθμιση και εμπλουτισμός του περιεχομένου μιας μεγάλης Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης Ανοικτών Δεδομένων (open data), για την ευρεία διάθεσή τους σε πολίτες και επιχειρήσεις. 

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η διαφάνεια, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος, ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία μιας νέας αλλά δυναμικής αγοράς. Παράλληλα, δίνεται ευκαιρία για επενδύσεις στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με σχετικές μελέτες της ΕΕ.

Όπως και στο ΣτΕ: Αξιοποίηση της πληροφορικής για την γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης

Να υλοποιηθεί άμεσα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης Επέκταση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, έκδοση e-πιστοποιητικών, ψηφιακή καταγραφή και αποθήκευση των πρακτικών είναι τα πρώτα άμεσα βήματα που χρειάζεται να γίνουν υιοθετώντας τις καλές πρακτικές από το αντίστοιχο Σύστημα των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Με τον τρόπο αυτό επισπεύδονται οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, διευκολύνονται οι διάδικοι και αναβαθμίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η αστυνομία εκεί που πράγματι χρειάζεται. Ένστολη και πεζή αστυνόμευση

Χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή προκειμένου η αστυνομική δράση να εστιάζει εκεί που υπάρχει όντως πρόβλημα.

Καθιέρωση της ένστολης αστυνόμευσης, πεζή και εποχούμενη, ημέρα και νύχτα, με ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ, ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο αποτελεσματική η κατανομή δυνάμεων της ΕΛΑΣ, λαμβάνονται στοχευμένες πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της εγκληματικότητας και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία 

Η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης είναι μεγάλης σημασίας για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ομάδες μαθητών μπορούν να  δημιουργούν εικονικές επιχειρήσεις και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με άλλα σχολεία. Επισκέπτονται επιχειρήσεις, εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες και διαδικασίες, αναλαμβάνουν projects, μαθαίνουν από καλές πρακτικές συμμαθητών τους καθώς και παραδείγματα νεοφυών και άλλων επιχειρήσεων και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους. 

Μετά  την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τις μονάδες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των ΑΕΙ  και με τη συνδρομή των τοπικών κοινωνιών, η πρωτοβουλία θα εισαχθεί  αρχικά σε πιλοτική βάση σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες και στη συνέχεια θα επεκταθεί. 

Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων

Να επιτραπεί εκ νέου η δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών σε ξένη γλώσσα (σε πρώτο χρόνο αγγλικά), με δυνατότητα διδάκτρων. 

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Προσελκύουμε αλλοδαπούς προπτυχιακούς φοιτητές, αξιοποιούμε επιστημονικό προσωπικό και αναδεικνύουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν πρόσθετους πόρους.

Θερινά σχολεία (summer schools) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Να προωθηθεί άμεσα η λειτουργία θερινών σχολείων (summer schools) στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, με γλώσσα τα αγγλικά και χρέωση διδάκτρων.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν ένα επιπλέον έσοδο. Στηρίζουμε την τοπική οικονομία σε μέρη που θα διοργανώνονται τα θερινά σχολεία. Αξιοποιείται ανενεργό επιστημονικό προσωπικό.

Το μοντέλο λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης επεκτείνεται σε άλλα σημαντικά μουσεία 

Να ακολουθηθεί -όπου είναι εφικτό- το μοντέλο του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και τη δυνατότητα να αυξάνει τα έσοδά του από τις δραστηριότητές του (καταστήματα, εστιατόριο κλπ). Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας  αποδεδειγμένα οδηγεί σε θεαματικά καλύτερα αποτελέσματα από αυτό των μουσείων που εξαρτώνται από το κράτος και φυτοζωούν λόγω έλλειψης πόρων, περιορισμένης τεχνογνωσίας και, συχνά, χαμηλού ενδιαφέροντος των εμπλεκομένων για την αναβάθμισή τους. 

Τα Μουσεία γίνονται ενεργές και αυτοτελείς πολιτιστικές μονάδες ώστε να μπορέσουν να αναβαθμιστούν, να προσελκύσουν περισσότερο κοινό, να τονώσουν την δραστηριότητά τους.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία 

Όπως γίνεται στη Γαλλία, οι επιχειρήσεις μπορούν να καλύπτουν το 50% του κόστους της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και στη συνέχεια το ποσό αυτό θα εκπίπτει από την εφορία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περιορισμός της μεταφοράς με αυτοκίνητα, μείωση του συνολικού ενεργειακού κόστους και  σχετική οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων χωρίς επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Υιοθέτηση του Ολλανδικού μοντέλου για τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις

Εφαρμογή του αντίστοιχου Ολλανδικού προτύπου για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Το εν λόγω όργανο είναι τριμερές, αποτελείται από τα συνδικάτα, τους οργανισμούς εργοδοτών και ανεξάρτητα μέλη υψηλού κύρους που θα ορίζονται από τη κυβέρνηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Συνιστά τον κύριο μηχανισμό συμβουλευτικού χαρακτήρα προς την κυβέρνηση αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μέγιστη συμμετοχή στην αγορά εργασίας και την εκλογίκευση στην κατανομή των εισοδημάτων. Στόχος είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαλόγου και η ανάδειξη συναινετικών λύσεων που θα βασίζονται σε πραγματικά οικονομικά δεδομένα και σε καλές πρακτικές άλλων χωρών.

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 27/09 17:20

    Καλλιόπη Βέττα | Μονόδρομος η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης

  2. 27/09 17:14

    O Δήμος Χερσονήσου τίμησε 7 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

  3. 27/09 17:10

    Ε.Ξ. Σαντορίνης | Να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας

  4. 27/09 16:58

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Η ξενοδοχία - και ειδικά η μικρομεσαία- κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού

  5. 27/09 16:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο

  6. 27/09 16:04

    Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα

  7. 27/09 15:51

    Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 

  8. 27/09 15:48

    Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο

  9. 27/09 15:36

    Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα

  10. 27/09 15:33

    Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024

  11. 27/09 15:22

    Τουρισμός: Έρχεται "εκρηκτικό" φθινόπωρο στις Βαλεαρίδες – Ετοιμάζονται νέες διαδηλώσεις κατά του τουρισμού

  12. 27/09 14:32

    Τουρισμός | ΕΞΑΑΑ: +1,9% η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας το 8μηνο - αρνητική επίδοση στους 4 μήνες

  13. 27/09 14:14

    Έρευνα: «Ναι» των ταξιδιωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία εάν η τιμή είναι χαμηλότερη

  14. 27/09 13:08

    Η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί τον τίτλο της «πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης» στα Wanderlust Reader Awards

  15. 27/09 12:39

    Ψηφίστηκε η τροπολογία για μηδενικό φόρο στα ιδιωτικά πλοία αναψυχής έως 7 μέτρων

  16. 27/09 12:36

    Ρόδος | Μήνυμα αντιδημάρχου Τουρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024

  17. 27/09 12:19

    FedHATTA: Μήνυμα για «Ειρήνη και Τουρισμό» στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024

  18. 27/09 12:07

    Ξενοδόχοι και πράκτορες Κρήτης | Σπιλώνει τους εργοδότες η δήθεν έρευνα για τις συνθήκες εργασίας

  19. 27/09 11:51

    Γιάννης Χατζής | ΠΟΞ: Ισχυρή αποφασιστικότητα των ξενοδόχων - Η δήλωση μετά το Συμβούλιο των προέδρων

  20. 27/09 11:40

    Το grape του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κερδίζει τα διεθνή ΜΜΕ

  21. 27/09 11:34

    Γερμανικός Τύπος | Ευτυχισμένοι Γερμανοί συνταξιούχοι στην …Αίγινα

  22. 27/09 11:27

    Έλενα Ράπτη | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας ευημερίας του τόπου μας

  23. 27/09 11:15

    ΣΕΤΚΕ | Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για ειρήνη στον κόσμο

  24. 27/09 10:51

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα με θέμα τον «Τουρισμό και την Ειρήνη»

  25. 27/09 10:45

    Hyatt Regency Thessaloniki: Επένδυση 1,4 εκ. Ευρώ για φωτοβολταϊκό πάρκο

  26. 27/09 10:32

    Tα Χανιά υποδέχονται την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

  27. 27/09 06:38

    Γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και ‘Ιο

  28. 27/09 06:35

    Εθνικό σχέδιο δράσης για φώκιες και δελφίνια

  29. 27/09 06:28

    Φωτογραφίζοντας το παρελθόν, μορφές και χρώματα της Ροδόπης

  30. 27/09 06:25

    Το νέο τουριστικό λογότυπο του δήμου Καντάνου – Σελίνου

  31. 27/09 06:24

    Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2024

  32. 26/09 22:05

    Οικονομικές προβλέψεις – «καμπανάκι» για τη Γερμανία

  33. 26/09 19:19

    Έλενα Ράπτη | Ανάδειξη και προβολή του Δήμου Θερμαϊκού

  34. 26/09 17:38

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση Τουρισμού TRAVEL EXPO Τόκυο

  35. 26/09 17:20

    Ελληνικός Τουρισμός | Εθνική Τράπεζα: Μετράμε 1 δισ. ευρώ λιγότερα τουριστικά έσοδα

  36. 26/09 15:22

    METRON Sustainable Tourism | Πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ για αυτορρύθμιση και μετάβαση στην αειφορία

  37. 26/09 14:57

    O νέος CEO της Tui UK & Ireland - σε πλήρη ανάπτυξη το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της TUI

  38. 26/09 14:42

    Ryanair | Nέες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο από Σουηδία το επόμενο καλοκαίρι

  39. 26/09 12:52

    Οι 3 πιο περιζήτητες δεξιότητες της επόμενης 5ετίας - Στην κορυφή το ΑΙ

  40. 26/09 12:46

    ΠΑΣΥΞΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός και η ειρήνη είναι έννοιες αλληλένδετες

  41. 26/09 12:13

    Αμερικανικός τουρισμός | 8 στους 10 θα ταξιδέψουν το επόμενο 12μηνο - Τοπική κουζίνα και κρουαζιέρα στο επίκεντρο

  42. 26/09 11:53

    Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις: Τρεις βασικές αλλαγές στον Οδηγό του προγράμματος

  43. 26/09 11:21

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Να μην συνδεθεί ο όρος "υπερτουρισμός" με την Κρήτη

  44. 26/09 10:52

    Τουρισμός | Jet2 και Jet2holidays κυκλοφόρησαν το θερινό πρόγραμμα του 2026- ελληνικοί προορισμοί σε νέες πτήσεις

  45. 26/09 10:46

    Απαλλάσσονται από τον φόρο πλοίων και πολυτελείας τα μικρά σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας

  46. 26/09 10:24

    Eurowings- Aegean Airlines: Διευρύνεται με 8 συνδέσεις η συνεργασία κοινού κωδικού

  47. 26/09 07:39

    Kinsterna Hotel | Το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά αρχοντικό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  48. 26/09 06:38

    Πολυθεματικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Οινογνωσίας και Τοπικών Προϊόντων στην Αριδαία

  49. 26/09 06:37

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Σύβοτα

  50. 26/09 06:34

    Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό στη Σάμο

  51. 26/09 06:31

    Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς

  52. 25/09 21:25

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο με το τέλος παρεπιδημούντων- αναλυτικά η διάταξη

  53. 25/09 18:28

    Προβολή της Μεσσηνίας μέσω ενός κολυμβητικού άθλου

  54. 25/09 17:29

    Προειδοποίηση DRV για τα νέα τέλη στον τουρισμό: Διακινδυνεύετε την επιτυχία της Ελλάδας στη γερμανική αγορά

  55. 25/09 16:05

    Μάλαγα Vs Υπερτουρισμός: Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρούν οι τουρίστες – Πρόστιμα έως 750 στους παραβάτες

  56. 25/09 13:45

    Deloitte | Αύξηση των επενδύσεων σε θέματα βιωσιμότητας βλέπουν στελέχη της αγοράς

  57. 25/09 13:22

    Μια ματιά στην νέα "πράσινη" τεχνική βάση με προσομοιωτές πτήσης της Aegean

  58. 25/09 13:16

    Ανοίγει το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue

  59. 25/09 13:07

    Ο ΕΟΤ ανοίγει ξανά την αγορά της Ιαπωνίας

  60. 25/09 12:58

    Athens Film Office | Εμπλουτισμένο το τρίτο Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου “The Owl”

  61. 25/09 12:40

    Wizz Air: Τρεις Ελληνικές παραλίες στους 10 απόλυτους χειμερινούς ηλιόλουστους προορισμούς

  62. 25/09 12:40

    Υπερτουρισμός στις Βαλεαρίδες | Έρχονται μέτρα πριν από τη σεζόν του 2025

  63. 25/09 12:31

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τόκιο | Εξετάζεται η δρομολόγηση απευθείας πτήσεων

  64. 25/09 12:22

    Πιερία | 3 σημαντικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  65. 25/09 12:04

    Τουρισμός | Προβληματισμός στις Βαλεαρίδες: Πτώση της τοπικής οικονομίας παρά τα ρεκόρ τουριστών

  66. 25/09 11:47

    Η Aria Hotels επεκτείνεται στην Κολομβία - Διαμορφώνει δύο ιστορικά ακίνητα σε πολυτελή ξενοδοχεία

  67. 25/09 11:42

    Ταξίδι εξοικείωσης 5 Τούρκων influencer στην Εύβοια

  68. 25/09 10:38

    Τουρισμός | Με οδηγό το Instagram, το TikTok και την ...αστρολογία ταξιδεύουν οι Γερμανοί

  69. 25/09 06:37

    Δήμος ‘Αργους-Ορεστικού: Αίτημα για αναβάθμιση εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού

  70. 25/09 06:36

    Νέος οδικός άξονας Αεροδρόμιο-Κρανιά στην Κεφαλονιά

  71. 25/09 06:33

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Πάρο

  72. 25/09 06:27

    Γιορτή Παραδοσιακής Γεύσης στην Ιτέα Καρδίτσας

  73. 25/09 06:23

    Διαμόρφωση πύλης εισόδου στον Πειραιά για επισκέπτες της κρουαζιέρας

  74. 24/09 23:52

    Τουρισμός: «Σαρώνει» η Τουρκία στις προτιμήσεις των Γερμανών

  75. 24/09 23:45

    Θεματικά press trips στη Χαλκιδική μέσα στο 2025 για την προσέλκυση Γάλλων επισκεπτών

  76. 24/09 17:09

    Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με σημαντικούς Ιάπωνες επενδυτές και επιχειρηματίες

  77. 24/09 16:45

    Θεόδωρος Κόντες | Τα τέλη κρουαζιέρας και πώς αυτά θα βοηθήσουν στην προσέλκυση πιο ποιοτικού τουρισμού

  78. 24/09 15:42

    Τουρισμός | Προνόμιο των εύπορων ταξιδιωτών οι εμπειρίες; Τι δείχνει έρευνα της Arival

  79. 24/09 15:17

    Τουρισμός: Αυξημένες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και κάμπινγκ τον Ιούλιο του 2024

  80. 24/09 14:35

    "Συμμαχία για την Άγρια Ζωή": 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους

  81. 24/09 14:09

    Jet2: Νέες συνδέσεις με Πρέβεζα, Κεφαλονιά και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2026

  82. 24/09 13:08

    Το τρενάκι του Πηλίου διέκοψε τα δρομολόγια- Την απογοήτευσή της εκφράζει η Ε.Ξ. Μαγνησίας

  83. 24/09 12:43

    Η British Airways ακυρώνει όλο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2025 από το Σαουθάμπτον

  84. 24/09 12:19

    Νέα συνεργασία της Marketing Greece με τον Δήμο Τήλου

  85. 24/09 11:59

    Επιθεώρησης Εργασίας: Πρόστιμα 8,1 εκατ. ευρώ σε εστίαση, καταλύματα, ταξιδιωτικά πρακτορεία και μεταφορές

  86. 24/09 11:42

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη WELT | Η Ελλάδα παίρνει μέτρα για τον υπερτουρισμό

  87. 24/09 11:39

    Smart Tourism 2025: Η Ελλάδα υποψήφια στα βραβεία της Κομισιόν για τον αειφόρο τουρισμό - Ποια πόλη είναι στους φιναλίστ

  88. 24/09 10:41

    TUI | Εκτίμηση για αύξηση 25% στα κέρδη το 2024

  89. 24/09 10:33

    Wyndham Hotels & Resorts | Νέο ξενοδοχείο στην Τουρκία

  90. 24/09 10:28

    Χρυσό βραβείο για την εφαρμογή mAiGreece

  91. 24/09 06:32

    Αλβανικός τουρισμός | Νέο αεροδρόμιο στην Αυλώνα με στόχο την αύξηση των αφίξεων

  92. 24/09 06:31

    Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στη Μύκονο και στη Νάξο

  93. 24/09 06:23

    Γιορτή Μανιταριού και Βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου

  94. 23/09 20:10

    More than you can sea (e) | Tο νέο σλόγκαν - λογοπαίγνιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Η easyjet προωθεί Μύκονο και Σαντορίνη

  95. 23/09 19:17

    Δήμος Αθηναίων | Ακόμα ένα βήμα για την προστασία της Αθήνας από την υπερδόμηση

  96. 23/09 15:50

    Ο ΕΟΤ Premier Partner της έκθεσης WTM του Λονδίνου

  97. 23/09 15:42

    Αύξηση ελέγχων και προστίμων στις τουριστικές επιχειρήσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας

  98. 23/09 15:35

    Hellenic Seaplanes | Νέες διαδρομές που ενώνουν τη Δυτική Ελλάδα με τις Ιταλικές Ακτές

  99. 23/09 14:59

    Dertour: Πρώτος προορισμός πολυτελών διακοπών η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  100. 23/09 14:02

    Βαρκελώνη: «Αντίο» στους μονοήμερους επισκέπτες - Τετραπλασιάζει τις χρεώσεις στα τουριστικά λεωφορεία