«WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Ακόμα 11 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω κατά της σπατάλης τροφίμων

«WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Ακόμα 11 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω  κατά της σπατάλης τροφίμων

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων έως 25% στα τρία συμμετέχοντα ξενοδοχεία (Grecotel Cape Sounio, Aquila Rithymna Beach, Marriott Athens του Ομίλου Χανδρή) το καλοκαίρι του 2019, το πρόγραμμα «Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» ξεκινά έναν νέο κύκλο δυναμικής δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων με τη συμμετοχή 11ακόμα ελληνικών ξενοδοχείων σε Κρήτη, Ρόδο και Κω.

Ειδικότερα, οι όμιλοι και τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής: Apollo Hotels (Apollo Blue & Apollo Beach), Electra Hotels & Resorts (Electra Palace Rhodes) Esperia Group (Esperos Village Blue & Spa),  H Hotels Collection - Hatzilazarou Group (Princess Andriana Resort & Spa), Metaxa Hospitality Group (Creta Maris Beach Resort), Mitsis Hotels (Blue Domes Resort & Spa), Mitsis Hotels (Rodos Village Beach Hotel & Spa),Phaea Resorts (Cretan Malia Park), S Resorts- Sapounakis Group (Ikaros Beach Resort & Spa), Vasia Hotels (Vasia Resort & Spa).

Η συμμετοχή 11 νέων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα έρχεται αφενός να επικυρώσει την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του προγράμματος και αφετέρου να επιβεβαιώσει πως, παρόλο που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει πληγεί σοβαρά λόγω της πανδημίας, η μείωση της σπατάλης τροφίμων μπαίνει στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ξενοδοχείων και εμφανίζεται ως ένα βασικό μέσο εξοικονόμησης πόρων και ενίσχυσης των περιβαλλοντικών πρακτικών τους.

‘Ήδη, κατά την τρέχουσα φάση του προγράμματος, που στο σύνολό του υλοποιείται με την υποστήριξη της Unilever Food Solutions και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, προέκυψαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους, αποκομίζοντας παράλληλα, πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Τα ευρήματα θα συμβάλλουν ακολούθως στη δημιουργία μιας πολύτιμης και πρωτοποριακής δεξαμενής γνώσης για την χαρτογράφηση και καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ενδεικτικά, από τις πρώτες καταγραφές δεδομένων που υλοποίησαν τα ξενοδοχεία και ανέλυσε το WWF Ελλάς προέκυψε ότι για κάθε πελάτη ξενοδοχείου πετιούνται κατά μέσο όρο περίπου 350 γραμμάρια τροφής την ημέρα, από την προετοιμασία και τον καθαρισμό φρούτων και λαχανικών ως την τελική παράθεση στον μπουφέ και το σερβίρισμα. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, η πολύτιμη τροφή δεν χάνεται μόνο στην κουζίνα, αλλά και στο πιάτο των επισκεπτών. Μάλιστα σε περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η σπατάλη στο πιάτο των επισκεπτών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη σπατάλη τροφίμων στην παράθεση του μπουφέ πρωινού!

 Στόχος της δεύτερης αυτής φάσης του προγράμματος είναι να εξελιχθούν περαιτέρω η μεθοδολογία και οι καλές πρακτικές που καταγράφηκαν το 2019, κατά την έναρξη του προγράμματος στην Ελλάδα. Πλέον, έμφαση θα δοθεί στη συλλογή δεδομένων μέσα από την καταμέτρηση της σπατάλης τροφίμων, στη μείωση και πρόληψη της σπατάλης μέσα από καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν και θα καταγραφούν στα 11 ξενοδοχεία, στη συνεργασία με τοπικούς φορείς (ξενοδοχειακά επιμελητήρια, κοκ) για τη διάχυση της τεχνογνωσίας και των ευρημάτων, καθώς και στη σύνδεση του προγράμματος με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων με βάση το νέο νομοσχέδιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία είναι συνυφασμένη και με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας για την ανακύκλωση, σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία άνω των 100 κλινών θα κληθούν να καταγράφουν και να δηλώνουν την ποσότητα των απορριμμάτων τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης, κύριο στόχο του προγράμματος αποτελεί η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού μηχανισμού των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο για τη μεθοδική μείωση της σπατάλης τροφίμων, κάτι που όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, επιζητούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 93% (σε δείγμα 342 εργαζομένων). Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών κατά τη διαμονή τους μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης, αλλά και τη διάχυση των αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που οργανώνει η Unilever Food Solutions για το δίκτυο του κλάδου (UFS All-inclusive Hotels Academy).

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των εργαζομένων και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών αποτελούν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 2 από τα 4 πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στον κλάδο, μαζί με τη διάθεση περισσευούμενων τροφίμων σε Ιδρύματα, αλλά και τη διάθεση αυτών που δεν μπορούν να καταναλωθούν από ανθρώπους και είναι ασφαλή για τη δημιουργία ζωοτροφών. Φυσικά, η έξυπνη μεριδοποίηση, η ασφαλής παράθεση των εδεσμάτων στον μπουφέ και το σωστό σερβίρισμα αναδεικνύονται ως κυρίαρχοι παράγοντες για την τελική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως σημειώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη προγραμμάτων βιώσιμης διατροφής στο WWF Ελλάς: «Η συμμετοχή 11 νέων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα “WWFHotelKitchen” και το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος επιζητά σταθερά πλέον αλλαγές προς την αειφορία, επιβεβαιώνει ότι η αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων μπαίνει όλο και πιο ψηλά στην ατζέντα των ξενοδοχείων με στόχο τη σωστή αξιοποίηση της τροφής και την ταυτόχρονη προστασία του πλανήτη. Ειδικά τώρα, εν μέσω των σφοδρών επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για την ορθή αξιοποίηση πόρων».

Ο Γενικός Διευθυντής της UnileverFoodSolutions στην Ελλάδα, Θοδωρής Σακελλαρίου, ανέφερε: «Με γνώμονα πάντα την ευαισθησία της Unilever Food Solutions κατά της σπατάλης τροφίμων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε έναν νέο κύκλο δυναμικής δράσης. Τόσο η συμμετοχή των 11 νέων ξενοδοχειακών ομίλων, όσο και η επιλογή της γεωγραφικής τοποθεσίας τους έχουν μεγάλη σημασία, καθώς θα καλύψουν διαφορετικές πτυχές του ξενοδοχειακού κλάδου μέσα από ουσιαστική αλλαγή. H ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ξενοδοχείων γύρω από μείζονα περιβαλλοντικά θέματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση σπατάλης τροφίμων αποτελούν για όλους εμάς υψηλή προτεραιότητα».

Η ιστορία του προγράμματος

  • Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017 στην Αμερική, όπου το WWF US και η Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Rockefeller, δημιούργησαν έναν αναλυτικό οδηγό που λειτουργεί ως εργαλείο για τη μέτρηση και την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.
  • Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον ηλεκτρονικό «Οδηγό για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία»
  • To WWF και η Unilever Food Solutions θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τα έντεκα ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους τους που συμμετέχουν ενεργά πέρα και πάνω από τα καθήκοντα τους για την επιτυχία του εγχειρήματος κατά την τρέχουσα φάση του προγράμματος.
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/10 16:06

    Στρατηγικές για την λειψυδρία - Ολοκληρωμένη διαχείριση νερού

  2. 18/10 15:37

    Έρχεται ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  3. 18/10 15:29

    ΕΛΣΤΑΤ | Ανακατανομή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

  4. 18/10 15:04

    ΥΠΑ | + 6,1% η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια στο 9μηνο του 2024

  5. 18/10 14:03

    Ο τουρισμός στη Μαγιόρκα | "From hospitality to hostility" ("Από τη φιλοξενία στην εχθρότητα")

  6. 18/10 13:17

    Voucher Τουρισμού με επίδομα € 1.250

  7. 18/10 12:09

    Fodor’s Finest: Αυτά είναι τα 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2025

  8. 18/10 10:19

    Μεγάλη τουριστική επένδυση στον Πόρο 475 εκατ. ευρώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη

  9. 18/10 06:41

    Έρευνα ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των επισκεπτών της Καρπάθου

  10. 18/10 06:39

    Ρεκόρ διανυκτερεύσεων την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2024 στην Αυστρία

  11. 18/10 06:37

    i-Eastpelion: Η νέα εφαρμογή για την τουριστική προβολή Ζαγοράς-Μουρεσίου

  12. 18/10 06:32

    Άδειες για πισίνες σε 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη και στα Σύβοτα

  13. 18/10 06:30

    Ειδική Επιτροπή Τουρισμού στη "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε."

  14. 17/10 22:54

    Ryanair | Συνεχίζονται οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Πόζναν και το χειμώνα

  15. 17/10 22:45

    Δήμος Ηρακλείου | Αυθεντική κρητική φιλοξενία σε Άραβες τουριστικούς πράκτορες

  16. 17/10 22:04

    Τουρισμός | 9 στους 10 Βρετανούς σκέφτηκαν αλλαγή προορισμού λόγω καύσωνα, υπερτουρισμού και ακρίβειας

  17. 17/10 16:44

    Alltours: Νέες πτήσεις προς Ηράκλειο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα μέσω Aegean και Discover

  18. 17/10 15:50

    Έρευνα: Οι 5 κορυφαίες τάσεις των νεαρών Αμερικανών το 2025 στα ταξίδια - Πιο σημαντικά από την καριέρα

  19. 17/10 15:13

    FedHATTA: Άκαιρη η διακοπή λειτουργίας του Μουσείου Παλαιόπολης στην Κέρκυρα - Να μεταφερθεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου

  20. 17/10 14:40

    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις προβολής στην ιταλική αγορά

  21. 17/10 14:36

    «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε ΜΑΖΙ για τη Ζάκυνθο»

  22. 17/10 14:14

    Τα Ελληνικά νησιά στους 4 κορυφαίους προορισμούς του 2025 για διακοπές αστροπαρατήρησης

  23. 17/10 13:37

    Τουριστική προβολή της Πιερίας μέσω πολύγλωσσου εικονογραφημένου εντύπου

  24. 17/10 12:38

    Aegean: Νέα απευθείας σύνδεση Λάρνακα – Ρώμη από τον Απρίλιο του 2025

  25. 17/10 12:29

    Επανεξελέγη πρόεδρος της HOTREC ο πρόεδρος του ΞΕΕ

  26. 17/10 12:16

    Expedia: Οι 8 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2025 – Από το JOMO στα One-Click Trips και τα φυσικά φαινόμενα

  27. 17/10 11:49

    Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες σε Πρέβεζα και Καλαμπάκα

  28. 17/10 11:28

    Ακούμε τους νέους στον τουρισμό; Τι λένε οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή αλυσίδα της Κω

  29. 17/10 11:12

    Καλύτερο από ποτέ επέστρεψε το Santorini Experience 2024

  30. 17/10 11:09

    Oι προβλέψεις της Booking.com για τα ταξίδια των Αμερικανών το 2025 - Οι 6 κορυφαίες τάσεις

  31. 17/10 10:49

    Mabrian | Πώς ο ελληνικός τουρισμός θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του

  32. 17/10 10:36

    2ο Reimagine Tourism in Greece | Βιωσιμότητα, υποδομές και επιχειρηματικότητα καθορίζουν το μέλλον

  33. 17/10 10:13

    Uber for Teens: Η νέα υπηρεσία για ασφαλείς μετακινήσεις εφήβων

  34. 17/10 10:08

    Wyndham Hotels & Resorts: Συμφωνία για 40 ξενοδοχεία Microtel έως το 2031 στην Ινδία

  35. 17/10 06:59

    16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Λάρισα

  36. 17/10 06:16

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη

  37. 17/10 06:13

    Εκδηλώσεις Ελληνο-Τουρκικής επιχειρηματικής, πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας στη Λέσβο

  38. 17/10 06:09

    Γιορτή Κάστανου, Τυριού και Κρασιού στο Κιλκίς

  39. 17/10 06:06

    Ουγγαρία: Ο μέσος μισθός έφτασε τα 1.613 ευρώ

  40. 16/10 16:14

    Lufthansa | Πρόστιμο 4 εκατ. δολ. για διακρίσεις σε επιβάτες- η απάντηση της εταιρείας

  41. 16/10 15:39

    Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας η διαχείριση του τουριστικού Καταφυγίου Τσούτσουρα

  42. 16/10 15:13

    Χειμερινή έκδοση της Airbnb | Δίκτυο Συνοικοδεσποτών για τη διαχείριση ακινήτων

  43. 16/10 14:08

    Τα ακριβά αεροπορικά τέλη αποδυναμώνουν τη Γερμανία ως προορισμό

  44. 16/10 13:10

    300 Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες στο συνέδριο της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino - Οι τάσεις της αγοράς

  45. 16/10 12:49

    Four Seasons Resort Mykonos: Νέο ξενοδοχείο των Four Seasons και Blue Iris - Θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2025

  46. 16/10 12:24

    Οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν δημοφιλείς στη Γερμανία, παρά τις διαδηλώσεις για υπερτουρισμό

  47. 16/10 12:12

    Sojern: +2% τα ταξίδια των Αμερικανών στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων – Ασία επιλέγουν οι Ευρωπαίοι

  48. 16/10 11:44

    SZ-Reisen: Νέες, αποκλειστικές πτήσεις τσάρτερ προς Σαντορίνη και Χαλκιδική για το 2025

  49. 16/10 10:53

    «Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συναντούν τη Νέα Υόρκη και τον Νέο Κόσμο»

  50. 16/10 10:07

    Κ. Μητσοτάκης | Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, για τη Μύκονο και Σαντορίνη, για τα Airbnb....

  51. 16/10 09:41

    Υπ. Τουρισμού | Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης καταδυτικού τουρισμού

  52. 16/10 06:54

    Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί Όμιλοι στην Αλβανία

  53. 16/10 06:50

    Μη έγκριση αίτησης προσθήκης σε υφιστάμενο διατηρητέο και αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο στην Αθήνα

  54. 16/10 06:45

    Άδειες για 3 γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες σε Πάρο και Ρόδο

  55. 16/10 06:41

    Μείωση τουριστικών αφίξεων σε ακτές της Κροατίας

  56. 16/10 06:37

    Γιορτή Ελιάς στους Γόννους Λάρισας

  57. 15/10 16:55

    Brussels Airlines | Πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας όλο το έτος

  58. 15/10 16:48

    Royal Caribbean | Ο επόμενος προορισμός Perfect Day στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική το 2027

  59. 15/10 16:04

    Marriott: Πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων για 3 περιπτώσεις κλοπής προσωπικών δεδομένων από το 2014

  60. 15/10 15:44

    Ο δημοφιλής ταξιδιωτικός οδηγός της Γαλλίας Routard σε Ήπειρο και Θεσσαλία

  61. 15/10 14:55

    Metaxa Hospitality Group: Ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030

  62. 15/10 14:50

    Συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού | Η ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη

  63. 15/10 14:20

    Schauinsland Reisen | Σε τουριστικά γραφεία το πρόγραμμα για Ελλάδα το 2025 - Σαρώνει η Τουρκία στις πρόωρες κρατήσεις

  64. 15/10 13:52

    Expedia: Έτσι θα ταξιδέψουν το 2025 οι Ασιάτες της μεσαίας τάξης – Σε ποιες υπηρεσίες κατευθύνονται οι δαπάνες τους

  65. 15/10 13:25

    Καταλύματα- εστίαση | Πρωταθλήτρια στην αύξηση τζίρου τον Αύγουστο η Ρόδος- χαμηλότερη αύξηση στη Θεσσαλονίκη

  66. 15/10 12:15

    Τουρισμός: Α.Ι., βιωσιμότητα και... Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής των Ευρωπαίων ταξιδιωτών για το 2025

  67. 15/10 11:46

    BILD: Η μαφία σπέρνει τον φόβο στη Μύκονο

  68. 15/10 11:42

    Γερμανικός Τύπος | Χιλιάδες μετανάστες καταφθάνουν σε Κρήτη και Γαύδο

  69. 15/10 11:26

    Μ. Κόνσολας | Αναπτυξιακός: 1,6 δισ. ευρώ τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό, μόλις 150 εκατ. ευρώ τα κονδύλια

  70. 15/10 11:17

    Το νέο Δ.Σ. της Ε.Ξ. Χαλκιδικής

  71. 15/10 10:55

    Κρουαζιέρα: Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών

  72. 15/10 10:30

    Τουρισμός | Τι θέλουν και τι δεν θέλουν οι Γερμανοί στις διακοπές τους

  73. 15/10 10:10

    Ε.Ξ. Ηρακλείου | Στις 24 Οκτωβρίου η γενική συνέλευση και οι εκλογές για το νέο Δ.Σ.

  74. 15/10 10:09

    Condor: "Κόβει" πτήσεις από το αεροδρόμιο Αμβούργου – Επιπτώσεις στα δρομολόγια προς Σάμο και Κω

  75. 15/10 07:49

    Στα ύψη τα ενοίκια και στο Μιλάνο

  76. 15/10 07:01

    Μη έγκριση μελέτης και επανάχρησης κτηρίου, πρώην ξενοδοχείου στην Αθήνα

  77. 15/10 06:44

    11οι Αγώνες Nuventi στο Παλαιό Φάληρο

  78. 14/10 23:21

    AEGEAN | Νέο πρόγραμμα υποτροφιών πιλότων 2024

  79. 14/10 23:10

    Ισπανία | Διαδήλωση στη Μαδρίτη: «Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι μπίζνα»

  80. 14/10 23:05

    Σαντορίνη | Οδικός χάρτης για τη νέα μαρίνα στον Μονόλιθο - διαγωνισμός για την εκμετάλλευση

  81. 14/10 16:27

    Κυνηγώντας το φάντασμα του "υπερτουρισμού"

  82. 14/10 15:56

    ΔΥΠΑ: Mέχρι 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού - Φιλοξενίας

  83. 14/10 15:34

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επένδυση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

  84. 14/10 14:27

    Ο Γιώργος Παπάζογλου Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Blue Hospitality

  85. 14/10 14:20

    9 στις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες

  86. 14/10 14:07

    Ο Ναδάλ αποχωρεί από το τένις, αλλά όχι και από τον τουρισμό

  87. 14/10 12:32

    Έλληνας ο νέος γενικός διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου Park Hyatt St. Kitts στην Καραϊβική

  88. 14/10 12:20

    H ακριβή Τουρκία χάνει τουρίστες, η Ελλάδα κερδίζει

  89. 14/10 12:11

    Στην έκθεση «TTG Travel Experience» στην Ιταλία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

  90. 14/10 12:07

    ΕΟΤ: «Χρυσός χορηγός» των παραστάσεων «Women of Passion, Women of Greece» στην Κίνα

  91. 14/10 11:52

    Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αγορά ακινήτου για χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας

  92. 14/10 11:44

    Fraport Greece: +6% η επιβατική κίνηση στα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια το 9μηνο

  93. 14/10 11:25

    "Together in Travel" | Το WTTC προωθεί τη στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

  94. 14/10 11:23

    Σε διαβούλευση η επέκταση του πεντάστερου ξενοδοχείου Leonardo Kolymbia Resort στη Ρόδο

  95. 14/10 11:04

    WTTC | Πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών το 2024- στα 1,5 τρισ.δολ. ο τζίρος παγκοσμίως

  96. 14/10 10:59

    Ισπανία: Σάλος με νέο κανονισμό που υποχρεώνει τους ταξιδιώτες να δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες – «Στόχος η πρόληψη της τρομοκρατίας»

  97. 14/10 06:47

    Δημιουργία υδατοδρομίου στην Αντίκυρα

  98. 14/10 06:37

    Άδειες για χρήση νερού και γεώτρηση σε ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο και στη Μύκονο

  99. 14/10 06:33

    Γιορτή Κάστανου στο Ξορύχτι Πηλίου

  100. 14/10 06:29

    Γιορτή μανιταριών στο δάσος της Δαδιάς