Περιφέρεια Ν.Αιγαίου για το χωροταξικό | Όχι σε νέα Τέλη στον τουρισμό - Ναι στην τουριστική ανάπτυξη των βραχονησίδων

Περιφέρεια Ν.Αιγαίου για το χωροταξικό | Όχι σε νέα Τέλη στον τουρισμό - Ναι στην τουριστική ανάπτυξη των βραχονησίδων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου διατύπωσε τις απόψεις του επί του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό.

Αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

1. Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή οποιουδήποτε νέου τέλους στον τουρισμό, πολύ περισσότερο με την απουσία ρητής δέσμευσης για επιστροφή αυτού στον τόπο στον οποίο εισπράχθηκε. Υπάρχει ήδη το τέλος ανθεκτικότητας, το οποίο σε προηγούμενη συνεδρίαση εισηγηθήκαμε να αποδίδεται το 75% αυτού στην Περιφέρεια και να διατίθεται για βιώσιμα αναπτυξιακά έργα και δράσεις στον αντίστοιχο τόπο από τον οποίο εισπράχθηκε, κατά απόλυτη ανταποδοτική κατανομή.

2. Σε πολλά σημεία της μελέτης προτείνεται η μερική ή ολική απόσυρση μη αξιόλογων, απαξιωμένων ή εγκαταλελειμμένων κτιρίων και χρήσεων τουρισμού καθώς και η κατεδάφιση μη αξιόλογων ή μη απαραίτητων ή εγκαταλελειμμένων κτιρίων που προσβάλουν το τοπίο.

Αρχικά, ποιος θα αποφασίζει και με ποια κριτήρια, τα κτίσματα που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες. Και γιατί δεν προτείνονται λύσεις για την βελτίωση και αξιοποίηση αυτών των κτιρίων, όπως πχ η αλλαγή χρήσης αυτών κάτι που σήμερα δεν επιτρέπεται ή η βελτίωση των όψεων αυτών.

Τι σημαίνει μερική ή ολική απόσυρση;

Με τη σημερινή νομοθεσία που αφορά στα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως κατεδαφιστέα από την αρμόδια επιτροπή, για λόγους φυσικά ασφάλειας των διερχομένων ή των περιοίκων και όχι για λόγους προσβολής του τοπίου, υπάρχει τεράστια δυσκολία στην κατεδάφισή τους. Και εμείς για λόγους «αισθητικής» θα ζητήσουμε την κατεδάφιση κτισμάτων, χωρίς να υπάρχουν λόγοι ασφαλείας;

Η αναφορά στο σχέδιο νόμου περί προσβολής τοπίου, χρήζει εξαιρετικής ανάλυσης για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε.

3. Στην εξεταζόμενη μελέτη αναφέρεται ότι, θα πρέπει να καθοριστούν περιορισμοί σχετικοί με τον τουρισμό διαμοιρασμού και στη συνέχεια προτείνει το πλήθος τους να οριστεί ως ποσοστό των ξενοδοχειακών κλινών.

Έχει ήδη εξαγγελθεί και αναμένεται η κατάθεση ειδικού νομοσχεδίου για την ρύθμιση των ζητημάτων του τουρισμού διαμοιρασμού και το σύνολο των ζητημάτων αυτού θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εκεί και όχι σε διατάξεις διάσπαρτες. Επιπλέον, στο παρόν σχέδιο ορίζεται όριο σε εξάρτηση μόνο με έναν παράγοντα, τις ξενοδοχειακές κλίνες, που κατά άποψη μας είναι υπεραπλουστευτικη προσέγγιση.

Το θέμα αυτό, δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο του Χωροταξικού Πλαισίου Τουρισμού.

Θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της μελέτης των Τοπικών Χωροταξικών, κάθε νησιού καθώς είναι ένα θέμα που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

4. Πως χαρακτηρίστηκαν κάποια νησιά μας ή τμήματα αυτών, ως περιοχές ελέγχου (αυτά με την κόκκινη σήμανση στο χάρτη);

Υπάρχουν κοκκινισμένες περιοχές για τις οποίες διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις ως πρoς την κατηγοριοποίηση τους, π.χ. : Δημοτική Ενότητα Άνω Μεράς, Ερμούπολη Σύρου και Τήνος.

Ζητούμε τον επανέλεγχο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με την παράλληλη χορήγηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο των στοιχείων-παραμέτρων της εξίσωσης της κάθε περιοχής.

5. Στο υπό εξέταση σχέδιο προβλέπεται η απαγόρευση όλων των ειδών τουριστικής ανάπτυξης στις βραχονησίδες.

Η πρότασή μας είναι ακριβώς αντίθετη. Το συμφέρον της χώρας υπηρετείται με την ανάπτυξη οικονομικής ζωής σε αυτές τις νησίδες. Ζητούμε, για Εθνικούς λόγους, την θέσπιση πάσης φύσεως ειδικών κινήτρων, ακόμα και ειδικώς πολεοδομικών, ώστε να αποκτήσουν οι νησίδες αυτές οικονομική ζωή.

6. Το κριτήριο των κλινών ανά 1000 στρέμματα : Στις προτάσεις που γίνονται βασισμένες στην κατηγοριοποίηση λόγω κλινών ανά 1000 στρέμματα, θεωρούμε ότι αποτελεί ένα πράγματι ορθό κριτήριο αν όμως ληφθεί υπόψη συνδυαστικά με άλλα στοιχεία, απαραίτητα για την ουσιαστική αξιολόγηση των νησιών και την ορθή κατηγοριοποίηση τους. Ειδικότερα, προτείνεται να ακολουθηθούν οι κατευθύνσεις και δεσμεύσεις των νομοθετικών κειμένων προς τον πράσινο μετασχηματισμό, την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης και των κινήτρων για αλλαγή του αποτυπώματος με βάση την κλιματική αλλαγή.

7. Η έννοια του Ορθολογικού Σχεδιασμού : Στο πλαίσιο αυτό κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί ότι, η βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη συνίσταται πρωτίστως στην αναζωογόνηση των οικισμών της χώρας που φθίνουν ή εγκαταλείπονται, προς τους οποίους θα πρέπει να κατευθύνεται η αναπτυξιακή δραστηριότητα, βλ. Π.Ε. ΣτΕ 527/2001/ 535/2002.

8. Ευρωπαϊκό Νομοθετικό πλαίσιο για την βιωσιμότητα : Ως εκ τούτου κρίνεται σημαντικό να δίνεται έντονη έμφαση και σε εθνικό επίπεδο, στη διασύνδεση της επενδυτικής πρωτοβουλίας με την προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση οικοσυστημάτων, την ενεργειακή αποδοτικότητα, την πρασίνωση κτιρίων, την κλιματική θωράκιση κλπ. Ειδικότερα, σημαντικό στοιχείο στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των νησιών θα πρέπει να αποτελεί η συμμόρφωση με το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο, ανά τομέα, μεταξύ άλλων, που αφορά το Φυσικό Περιβάλλον – τη Βιοποικιλότητα – τα Δάση, τη Διαχείριση Υδάτων, τη Διαχείριση Αποβλήτων – τη Κυκλική Οικονομία, τις Μεταφορές, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, την Ενέργεια – την Εξοικονόμηση – την Ενεργειακή Απόδοση – τις ΑΠΕ, την Κλιματική Αλλαγή – τα Αέρια του Θερμοκηπίου, την Πράσινη Καινοτομία – τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

9. Σημασία βιώσιμης ανάπτυξης στο ΕΧΠ : Στις προτάσεις που γίνονται με βάση την κατηγοριοποίηση αυτή, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλα στοιχεία και ειδικότερα προτάσεις ανάπτυξης με κίνητρα που θα βασίζονται στην βιωσιμότητα εφόσον κρίνεται αναγκαία η συμμόρφωση και η ακολουθία, μεταξύ άλλων, με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τον Εθνικό Κλιματικό νόμο, το πακέτο Fit for 55 της ΕΕ, τις Λύσεις που βασίζονται στη Φύση (Nbs), τον πρόσφατο Κανονισμό περί αποκατάστασης της φύσης κ.α. Κατά συνέπεια, οι σύγχρονες τάσεις του περιβαλλοντικού δικαίου, ο ορθολογικός χωροταξικός σχεδιασμός, η αρχή της βιωσιμότητας και η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο περιβάλλοντος απαιτεί κίνητρα αλλαγής του αποτυπώματος των επενδύσεων και αναπτύξεων.

10. Κατευθύνσεις για τις περιοχές Natura : Εν προκειμένω, χρονικά, βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης και έγκρισης των περιβαλλοντικών μελετών και κατά συνέπεια προτείνεται ότι πρέπει να τεθεί ο όρος στο ΕΧΠ ότι για τις περιοχές Νatura 2000 (Φύση 2000), οι προτάσεις ανάπτυξης θα πρέπει να είναι συμβατές με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία των περιβαλλοντικών μελετών και των προβλέψεων που προτείνονται από τις περιβαλλοντικές μελέτες που είτε είναι σε διαβούλευση είτε εγκρίνονται από το Υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βεβαιότητα φαίνεται να απαιτείται ένα χρονικό διάστημα πέραν της 5ετίας για την ολοκλήρωση των ΠΔ και ΣΔ. Σε κάθε περίπτωση, για τις περιοχές που εξειδικεύονται στο ΕΧΠ, πριν από την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών απαιτείται εκπόνηση ειδικών μελετών Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ).

11. Προβλέψεις στο ΕΧΠ για τον Τουρισμό που περιέχουν ρυθμίσεις : Η αναφορά περί ορίων αρτιότητας στο σχέδιο του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό γεννά προβληματισμό, καθώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτελεί συγκεκριμένη ρύθμιση με δεσμευτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου συνιστά προεξεχόντως πολεοδομικής φύσεως ζήτημα ρυθμιζόμενο στο επόμενο επίπεδο σχεδιασμού. Μάλιστα, πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι στην παρούσα φάση εκπονούνται για όλη την χώρα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2025. Κρίνεται, λοιπόν, σκόπιμο, συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως τα όρια αρτιότητας, να συμπεριληφθούν στα ως άνω σχέδια, τα οποία εκπονούνται σε τοπική κλίμακα αφού προηγουμένως μελετηθούν και ληφθούν υπόψιν οι συγκεκριμένες ανάγκες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής. Εξάλλου, είναι πλέον κρίσιμο κατά τον προσδιορισμό τέτοιων μεγεθών να λαμβάνονται υπόψιν και ζητήματα βιωσιμότητας.

12. Ευελιξία στην κατηγοριοποποίηση με βάση τον αριθμό των αστεριών των ξενοδοχείων : Οι προτάσεις και κατευθύνσεις δεν θα πρέπει να περιορίζονται στο υψηλό επίπεδο των 4/5 * αστέρων ως έχουν καθοριστεί με τα υπάρχοντα κριτήρια αλλά να παρέχεται η ευελιξία να αφορούν και ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών, υπό την προϋπόθεση να τίθενται προδιαγραφές κατάταξης των ξενοδοχείων με βάση την αρχή της βιωσιμότητας και την συμβατότητα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία για ζητήματα κλιματικής αλλαγής και πράσινου μετασχηματισμού. Στόχος θα είναι να δοθεί ευελιξία και σε μικρότερης κατηγορίας αστεριών υπό τον όρο και προϋπόθεση να καταγραφούν καινούριες προδιαγραφές με βάση κριτήρια βιωσιμότητας και με έμφαση στην περιβαλλοντική διάσταση της.

13. Αναδιατύπωση περιοχών ήπιας ανάπτυξης: Ειδικότερα, για νησιά που θεωρούνται εθνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος και στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, (π.χ. Καστελόριζο) για όλους τους οργανωμένους υποδοχείς, προτείνεται να προβλεφθεί αύξηση του συντελεστή δόμησης, με στόχο την προσέγγιση βιώσιμων επενδύσεων και την αύξηση του πληθυσμού. Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση και με το σκεπτικό του ΣτΕ καθώς, όπως προαναφέρθηκε και ανωτέρω, η βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη συνίσταται πρωτίστως στην αναζωογόνηση των οικισμών της χώρας που φθίνουν ή εγκαταλείπονται, προς τους οποίους θα πρέπει να κατευθύνεται η αναπτυξιακή δραστηριότητα, βλ. Π.Ε. ΣτΕ 527/2001/ 535/2002.

14. Παράκτια Ζώνη – 500μ. : Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η λήψη οριζόντιων μέτρων που αφορούν το σύνολο της χώρας, χωρίς την συνεκτίμηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των επιμέρους περιοχών, όπως τα νησιά που παρουσιάζουν ιδιαίτερη μορφολογία.

15. Αναφορά στην «κλίμακα του τοπίου» : Απαιτείται αναδιατύπωση της συγκεκριμένης πρόβλεψης με μεγαλύτερη σαφήνεια. Προτείνεται η εξής διατύπωση: «προσαρμογή των νέων τουριστικών εγκαταστάσεων στα μορφολογικά πρότυπα, την κλίμακα των οικισμών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπίου σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις προστασίας του τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομίας, καθώς και το εσωτερικό δίκαιο που ισχύει ειδικά για κάθε περιοχή.»

16. Αθλητικός Τουρισμός : Στο ΕΧΠ διακρίνεται μια έμφαση στον ορεινό και ημιορεινό χώρο η οποία προτείνουμε να αποσαφηνιστεί με σκοπό να δοθεί έμφαση και στα νησιά, με αντίστοιχη λεκτική διόρθωση, στο πλαίσιο κινήτρων για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού σε αυτά.

17. Τουριστική Φέρουσα Ικανότητα : Προτείνεται η χρήση της έννοιας «φέρουσα ικανότητα» αντί της «τουριστικής φέρουσας ικανότητας», καθώς ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες του σχεδιασμού.

Τέλος, προτείνεται στις μεταβατικές διατάξεις να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη ότι για επενδύσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος με πλήρεις μελέτες σε αρμόδια αρχή για έγκριση ή γνωμοδότηση με βάση το προ ισχύον πλαίσιο, θα ολοκληρώνονται, σε περίπτωση σύγκρουσης κατευθύνσεων και αναφορών, σύμφωνα με αυτό το προ ισχύον πλαίσιο και όχι με αυτό που καθορίζεται με το παρόν ΕΧΠ.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/09 13:29

    Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι

  2. 18/09 13:27

    HOTREC: Θα λειτουργήσει η απαγόρευση καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους ξενοδοχείων;

  3. 18/09 13:14

    Aegean: Νέες συνδέσεις με Κωνσταντινούπολη το 2025 από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη

  4. 18/09 13:03

    Sky Express: Νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Άμστερνταμ και Κωνσταντινούπολη

  5. 18/09 12:47

    Club Med: Ρεκόρ επιδόσεων το α’ 6μηνο – Η Fosun πουλάει μερίδιο σε επενδυτική εταιρία από τη Σιγκαπούρη

  6. 18/09 12:45

    Τουρισμός και εστίαση | Μειωμένος τζίρος τον Ιούλιο σε Μύκονο, Σαντορίνη και Σύρο

  7. 18/09 11:13

    Tουρισμός | ETC - Μελέτη για τη διαχείριση κρίσεων: Η ανθεκτικότητα δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα

  8. 18/09 10:45

    Π.Αντωνίου | Τα οριζόντια μέτρα αδικούν την Μικρή Ξενοδοχία κυρίως των μη αναπτυγμένων περιοχών

  9. 18/09 10:17

    ΣΕΤΕ | Τα μέτρα πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού

  10. 18/09 10:06

    ΣΕΤΕ | Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πρώτος Ευρωπαίος Επίτροπος Τουρισμού είναι Έλληνας

  11. 18/09 06:56

    Θάσος: Συνεργασία για προγράμματα ανάπτυξης στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού

  12. 18/09 06:54

    Τουρισμός | Αλβανία: Ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων στο 6μηνο - Αύξηση των πληρωμών με κάρτες

  13. 18/09 06:51

    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δωρεά αγωνιστικής κωπηλατικής λέμβου στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης

  14. 18/09 06:49

    FROGMAN Solo SwimRun στο Φραγκολίμανο Σοφικού

  15. 17/09 20:50

    Η Ε.Ξ. Σαντορίνης για τα μέτρα | Ο τουρισμός στη Σαντορίνη τίθεται σε δυσχερή ανταγωνιστική θέση

  16. 17/09 20:40

    Περιφέρεια Αττικής | Δυναμική παρουσία στην τουριστική έκθεση Top Resa 2024 στο Παρίσι

  17. 17/09 17:24

    Λιμενικό Ταμείο | Η κατά 60 φορές αύξηση του τέλους αποτελεί απειλή για συρρίκνωση της κρουαζιέρας στη Μύκονο

  18. 17/09 17:05

    H τουριστική διπλωματία στο επίκεντρο της συνάντησης Κεφαλογιάννη- Γεραπετρίτη

  19. 17/09 16:20

    AAA Travel: Η Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Αμερικανών αυτό το φθινόπωρο

  20. 17/09 15:48

    31η Ανάβαση Ανατολής στην Αγιά Λάρισας

  21. 17/09 15:39

    Εντυπωσιακό γυάλινο γλυπτό μήκους 21 μέτρων στο αίθριο του King George

  22. 17/09 15:11

    CLIA: "Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο τέλος στην κρουαζιέρα από το 2026"

  23. 17/09 15:04

    Βαλεαρίδες: Ο τουρισμός προκαλεί ελλείψεις λεωφορείων για σχολικές εκδρομές

  24. 17/09 14:37

    Vakantie Discounter: Η Ελλάδα τρίτη επιλογή των Ολλανδών στις κρατήσεις last minute

  25. 17/09 14:26

    Νέα συνεργασία της Gulf Air με τη SKY express - Πτήσεις μεταξύ Ελλάδας, Ευρώπης και Μπαχρέιν

  26. 17/09 13:59

    Ο Έλληνας Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στη νέα Κομισιόν

  27. 17/09 13:33

    Amex Trendex: Σε ταξίδια και βιωματικές εμπειρίες στρέφονται οι καταναλωτές για την εορταστική περίοδο του 2024

  28. 17/09 13:12

    Lamda Development | Πώληση οικοπέδων στο Ελληνικό στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου - deal 120 εκατ. ευρώ

  29. 17/09 12:31

    Eurowings: Νέα σύνδεση Στοκχόλμη – Πρέβεζα το καλοκαίρι του 2025

  30. 17/09 12:16

    Στο Ηράκλειο το Posidonia Sea Tourism Forum τον Μάιο του 2025

  31. 17/09 12:13

    «Άνοιγμα» της TUI στην αγορά της Λατινικής Αμερικής

  32. 17/09 11:09

    TUI: Η Αθήνα στους 3 πιο περιζήτητους προορισμούς πόλης αυτό το φθινόπωρο για τους Σουηδούς

  33. 17/09 11:05

    Τουρισμός και ξενοδοχεία στην Ελλάδα | Έρευνα HR Trends: Τι αναζητούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

  34. 17/09 10:56

    Βραβείο Europa Nostra στο "Μπουλούκι" - Μια μέρα γιορτής στα Τζουμέρκα

  35. 17/09 06:18

    e-Ε.Φ.Κ.Α. | Διαγωνισμός για μίσθωση ακινήτου - φιλέτου στο Σύνταγμα για χρήση γραφείων

  36. 17/09 06:11

    Δωρεά του γλυπτού Γυναίκα σε Λεωφορείο του Μανόλη Τζομπανάκη στη Θεσσαλονίκη

  37. 17/09 06:04

    Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο στον Ορχομενό

  38. 17/09 06:02

    10ος Αχίλλειος Άθλος στα Φάρσαλα

  39. 16/09 22:28

    Celestyal | Nέο πρόγραμμα εκδρομών «Εικόνες Αραβίας»

  40. 16/09 22:10

    Τουρισμός | Δήμος Θήρας για το ειδικό χωροταξικό: Stop στις νέες κλίνες κάθε μορφής στη Σαντορίνη

  41. 16/09 18:08

    Η Πολιτεία αντιμετωπίζει τον τουρισμό ως δημοσιονομική διέξοδο και όχι ως αναπτυξιακό βραχίονα

  42. 16/09 17:17

    Υπ. Τουρισμού: Κάλεσμα για e-voucher στους τουρίστες που εκκένωσαν τα ξενοδοχεία της Ρόδου στις πυρκαγιές του 2023

  43. 16/09 17:02

    Σπουδαίες Δράσεις για την Εκπαίδευση, την Οδική Ασφάλεια και το Περιβάλλον στο Navarino Challenge 2024

  44. 16/09 16:22

    Αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων

  45. 16/09 16:18

    ΕΟΤ Γαλλίας: Τη μυθική γη της Θράκης αποθεώνει η Le Figaro

  46. 16/09 16:17

    Σύστημα ενεργητικής πυροπροστασίας στους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Αγοράς, Αρείου Πάγου και Κεραμεικού

  47. 16/09 16:11

    Τουρισμός: Αύξηση 40% της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό

  48. 16/09 16:02

    Δημόσια διαβούλευση για νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο Κουφονήσι

  49. 16/09 15:16

    Έχεις Boutique Ξενοδοχείο ή Villa; Δες 3 λόγους που πρέπει να επισκεφθείς το 100% Hotel Show του Νοεμβρίου

  50. 16/09 14:05

    4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting | 20 & 21 Φεβρουαρίου 2025 - Το καθιερωμένο ραντεβού των ανθρώπων της θάλασσας

  51. 16/09 13:10

    Χωροταξικό για τον τουρισμό | Τι ζητούν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις

  52. 16/09 12:49

    Ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό | Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου στη δημόσια διαβούλευση

  53. 16/09 12:49

    10 χρόνια γιορτής για το γκολφ και τη ναυτιλία στο επετειακό Greek Maritime Golf Event

  54. 16/09 12:13

    Radisson Hotel | 130 νέες συμβάσεις και openings διεθνώς το πρώτο εξάμηνο του 2024

  55. 16/09 11:51

    Ελληνικός τουρισμός | Όλγα Κεφαλογιάννη: Αυτά είναι τα μέτρα για Airbnb και κρουαζιέρες

  56. 16/09 11:17

    Βουδαπέστη | Κατά των Airbnb από το 2026 ψήφισε το ιστορικό έκτο διαμέρισμα

  57. 16/09 11:08

    ΥΠΑ | 5,4% περισσότεροι επιβάτες διακινήθηκαν το 8μηνο στα αεροδρόμια της ΥΠΑ

  58. 16/09 10:42

    Βαρκελώνη | Μειώθηκε κατά 4% η πληρότητα στα ξενοδοχεία το καλοκαίρι- αυξήθηκαν οι τιμές

  59. 16/09 10:20

    Ε.Ξ. Ηρακλείου | Συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές- ανησυχία για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων

  60. 16/09 06:57

    Το Σχέδιο Δράσης της Κύπρου για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας το 2025

  61. 16/09 06:53

    Δημιουργείται Δίκτυο Δήμων για την αποτροπή εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών

  62. 16/09 06:50

    Εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του EOT

  63. 16/09 06:46

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος τιμάται από την πόλη της Θεσσαλονίκης

  64. 16/09 06:42

    Δήμος Πρεσπών | Θέλουμε τις διανυκτερεύσεις τουριστών στην περιοχή- τα οφέλη

  65. 15/09 23:52

    Δήμος Πειραιά | 3o Γαστρονομικό Φεστιβάλ (από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου)

  66. 15/09 23:41

    Όταν η κλιματική αλλαγή αλλάζει τη γεύση του κρασιού

  67. 15/09 14:15

    «Ντόμινο» στην Ευρώπη λόγω συνοριακών ελέγχων στη Γερμανία;

  68. 15/09 07:35

    Η δωρεά της Ιkos στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

  69. 14/09 21:15

    Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης | Τα εξαγγελθέντα μέτρα πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

  70. 14/09 11:39

    Τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post

  71. 14/09 07:20

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων, Animasyros 2024 και φέτος στη Σύρο (23 έως 29 Σεπτεμβρίου)

  72. 13/09 22:27

    Περιφέρεια Ν.Αιγαίου για το χωροταξικό | Όχι σε νέα Τέλη στον τουρισμό - Ναι στην τουριστική ανάπτυξη των βραχονησίδων

  73. 13/09 17:33

    Τρία επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

  74. 13/09 17:19

    Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

  75. 13/09 17:17

    Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου το Αthens Flying Week 2024» στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας

  76. 13/09 15:26

    Telegraph: Οι 20 ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής στην Ελλάδα που όλοι πρέπει να αποκτήσουν

  77. 13/09 14:52

    FedHATTA: Έκτακτη ενημερωτική συνάντηση με τις Ενώσεις-Μέλη της

  78. 13/09 13:15

    Η Fraport Greece παρουσιάζει το αεροδρόμιο του μέλλοντος στην 88η ΔΕΘ 

  79. 13/09 11:54

    Ήρθε ο πρώτος δείκτης υπερτουρισμού προορισμών – Η Ελλάδα «στα κόκκινα» μαζί με Κύπρο, Μαυρίκιο και Κροατία

  80. 13/09 11:40

    Ελληνικό | Στα 800 εκατ. ευρώ oι μέχρι τώρα εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων - η πορεία των έργων

  81. 13/09 11:28

    Ένας χρόνος για το Celestyal Journey

  82. 13/09 11:23

    Έλενα Ράπτη | Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό, που εστιάζει στην ποιοτική ανάπτυξη

  83. 13/09 11:15

    Valentina Reino, Airbnb | Θέλουμε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για στοχευμένες και αναλογικές λύσεις

  84. 13/09 11:06

    Πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σαρωνικού το Σαββατοκύριακο

  85. 13/09 10:32

    British Airways | Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι του 2025 στη Βόρεια Αμερική

  86. 13/09 10:22

    Η TUI Blue ανοίγει ξενοδοχεία στην Ασία

  87. 13/09 10:07

     Ανάθμιση του υποδομών για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

  88. 13/09 09:56

    Τ.Ο. Χαλκιδικής | Εφαρμογή για την κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για το FlyOver

  89. 13/09 09:42

    «Jumbo Jet» | Ανακοίνωση για το συμβάν στο λιμάνι της Μυκόνου

  90. 13/09 07:17

    Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πειραιά: Piraeus Taste Festival, Seafood And More

  91. 13/09 07:07

    Ο κανονισμός κυκλοφορίας των τουριστικών τρένων στο Ηράκλειο

  92. 13/09 06:14

    Περιφέρεια Πελοποννήσου | Διαγωνισμός για σχεδιασμό Ταυτότητας Τόπου

  93. 13/09 06:01

    Ο δήμος Καλαμάτας στο Athens Nomad Fest 2024

  94. 12/09 17:16

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Νάξο για την προώθηση της πλατφόρμας βιώσιμου τουρισμού “Sustainable Greece”

  95. 12/09 16:53

    Airports for Innovation (A4I) | Διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας για startups - πρόκληση από 10 αεροδρόμια

  96. 12/09 16:37

    Δ.Καραλής | Ο Πρωθυπουργός έχει ταυτίσει την τουριστική προοπτική της χώρας με τη βραχυχρόνια μίσθωση - ζητεί έκτακτη συνέλευση

  97. 12/09 16:32

    «Σας καλωσορίζω στη νέα εποχή του θεάτρου Ολύμπια»

  98. 12/09 16:11

    Οι ΚΑΔ στον Τουρισμό που εντάσσονται στην ψηφιακή κάρτα εργασίας

  99. 12/09 15:38

    Πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε 1,5 εκατ. εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό

  100. 12/09 15:32

    4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων την Τρίτη