Ερευνα: διατροφικά προϊόντα αξίας 110 εκατ. ευρώ θα καταναλωθούν φέτος στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Ερευνα: διατροφικά προϊόντα αξίας 110 εκατ. ευρώ θα καταναλωθούν φέτος στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Σε περίπου 110 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό όφελος για τους κλάδους που προμηθεύουν τις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης με τελικά διατροφικά προϊόντα και πρώτες ύλες το 2014, ενώ μόνο στο Δήμο Χερσονήσου το όφελος θα ξεπεράσει τα 38,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω των εισαγωγών, ένα σημαντικό τμήμα αυτής της αξίας εκρέει εκτός της Κρητικής οικονομίας.

Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει η έρευνα με τίτλο «Διερεύνηση του ρόλου του τουρισμού στην παραγωγική δομή και οικονομία του Δήμου Χερσονήσου με βάση τη προσέγγιση των Περιφερειακών Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού», που ανέλαβε κατ’ ανάθεση του Δήμου Χερσονήσου το Εργαστήριο Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕΡΕΔΟΛΟΤ) του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η έρευνα υπογραμμίζει,ωστόσο, ότι σημαντικό τμήμα των ανωτέρων αξιών εκρέει εκτός της οικονομίας της Κρήτης, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα ιδίως των κατεψυγμένων και μεταποιημένων προϊόντων στα τρόφιμα και τα ποτά προέρχεται από εισαγωγικές δραστηριότητες ακόμα και σε είδη που παράγονται στη νήσο. Κύριοι παράγοντες που δυσχεραίνουν την είσοδο κρητικών αλλά και ελληνικών προϊόντων στα ξενοδοχεία αποτελούν:

-Η αδυναμία ανταγωνισμού των εγχώριων προϊόντων έναντι των εισαγόμενων σε επίπεδο κόστους.

-Η διαρκή συμπίεση του κόστους διατροφής των τουριστών που ακολουθείται από το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχείων, η οποία εντείνεται με την τιμολογιακή πολιτική που επιβάλει η λογική της απεριόριστης κατανάλωσης του all-inclusive.

-Η αδυναμία ανταπόκρισης της παραγωγής στην έντονη εποχικότητα της ζήτησης

-Η απουσία οργανωμένων τοπικών παραγωγικών και διανεμητικών δομών ικανών για την τροφοδότηση των ξενοδοχείων με προϊόντα στην αναγκαία ποσότητα και τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν το μέγεθος της συνολικής ζητούμενης ποσότητας στα πλαίσια παραγωγής και διάθεσης όλων των υπηρεσιών εντός των ξενοδοχειακών μονάδων (διαμονής & εστίασης), παρέχοντας την αναγκαία πληροφόρηση για την χάραξη πολιτικών σύνδεσης της τουριστικής κατανάλωσης τόσο με τον πρωτογενή όσο και με τον δευτερογενή τομέα της εγχώριας παραγωγικής δομής.

 Ειδικότερα, τα μεγέθη προκύπτουν από δείκτες ημερήσιας κατά κεφαλήν κατανάλωσης προϊόντων για περισσότερες από 100 ομάδες προϊόντων. Στην αναπτυσσόμενη λίστα περιέχονται πάνω από 2.000 επιμέρους τελικά προϊόντα και πρώτες ύλες όλων των ειδών, όπως τρόφιμα, ποτά, χαρτικά, χημικά προϊόντα, είδη καθαρισμού και άλλα αναλώσιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ξενοδοχειακές μονάδες ως ενδιάμεσα προϊόντα στα πλαίσια της παραγωγικής τους διαδικασίας.

 Από τα συλλεχθέντα στοιχεία προκύπτει ότι στην ευρύτερη κατηγορία των διατροφικών προϊόντων τα φρούτα και λαχανικά και ιδιαίτερα τα φρέσκα βρίσκονται στην πρώτη θέση με ημερήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση που κυμαίνεται μεταξύ 500-600 γραμμαρίων. Σημαντική είναι επίσης η κατανάλωση σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ στα κρέατα, τα πουλερικά και τα ψαρικά κυριαρχούν αυτά σε κατεψυγμένη μορφή. Οι συνολικές ζητούμενες ποσότητες τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και περιφέρειας, προκειμένου οι ξενοδοχειακές μονάδες να ανταπεξέλθουν στην παροχή υπηρεσιών εστίασης προς τις προβλεπόμενες για το 2014 τουριστικές ροές, απεικονίζονται στις δύο τελευταίες στήλες του ακόλουθου πίνακα. Η κατανάλωση των ακόλουθων προϊόντων θα προσεγγίσει τα εκτιμώμενα επίπεδα εφόσον οι γενικότερες προβλέψεις των διεθνών και εθνικών φορέων για 18,5 εκ. αφίξεις σε επίπεδο χώρας επαληθευτούν.

 

Πίνακας 1 : Κεφαλήν κατανάλωση ανά διανυκτέρευση και συνολικές ζητούμενες ποσότητες βασικών διατροφικών κατηγοριών

 

 Σημαντικό στο πλαίσιο σχεδιασμού και προγραμματισμού πολιτικών σύνδεσης της τουριστικής κατανάλωσης με την εγχώρια πρωτογενή παραγωγικής δομή αποτελεί το γεγονός ότι η κατανάλωση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ξεπερνά το 50% της συνολικής κατανάλωσης βασικών διατροφικών προϊόντων. Επίσης, βάση των εκτιμώμενων ποσοτήτων δύναται η προγραμματισμένη παραγωγή και διάθεση ειδών που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, όπως αλλαντικά, τυριά και κατεψυγμένα κρέατα.

 Στον πίνακα 2 απεικονίζονται επιλεγμένα προϊόντα με σειρά μεγέθους προβλεπόμενης κατανάλωσης για το έτος 2014. Η λίστα, χωρίς να είναι εξαντλητική,  εμφανίζει ορισμένα προϊόντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης, καθόσον παράγονται ή δύναται να παράγονται από την υφιστάμενη αγροτική και μεταποιητική παραγωγική δομή.

 Πίνακας 2 : Κεφαλήν κατανάλωση ανά διανυκτέρευση και συνολικές ζητούμενες ποσότητες επιλεγμένων διατροφικών προϊόντων

Στο ακόλουθο διάγραμμα εμφανίζεται η εποχική διακύμανση στην κατανάλωση των προϊόντων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθεί την εποχικότητα των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα του Δήμου Χερσονήσο

 

Ο προγραμματισμός δράσεων για την σύνδεση της τουριστικής κατανάλωσης με την εγχώρια παραγωγή θα όφειλε να δώσει έμφαση στην καλλιέργεια φρέσκων φρούτων και λαχανικών η περίοδος συγκομιδής των οποίων συγκλίνει με την τουριστική περίοδο, την περίοδο δηλαδή όπου η κατανάλωση των τουριστών συντελείται.

 Είναι εύκολα αντιληπτό, τονίζεται στην έρευνα, ότι η αύξηση των τουριστικών ροών (αφίξεις & διανυκτερεύσεις) πυροδοτεί ανάλογη αύξηση στην ζήτηση προϊόντων. Εφόσον μια οικονομία αδυνατεί να ανταπεξέλθει παραγωγικά στο μέγεθος της συντελούμενης κατανάλωσης τότε ενισχύονται οι εισαγωγικές δραστηριότητες. Καθόσον ο τουρισμός αποτελεί ένα φαινόμενο μέσω του οποίου εισρέουν χρηματικές ροές στην οικονομία ενός προορισμού, έχει ιδιαίτερη αξία η κατά το δυνατόν μέγιστη συγκράτησή τους διότι πληθαίνουν οι κύκλοι εμφάνισης και επανεμφάνισης των ροών στα πλαίσια διαδοχικών συναλλαγών μεταξύ των εγχώριων παραγωγικών κλάδων. Κατά αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιούνται τα οφέλη που προκύπτουν από τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις της αρχικής τουριστικής δαπάνης στο εγχώριο προϊόν, τη προστιθέμενη αξία και την απασχόληση της περιφερειακής αλλά και εθνικής οικονομίας. Συνεπώς αποτελεί στρατηγική επιλογή η ανάπτυξη νέων ή/και η ενδυνάμωση των υφιστάμενων διακλαδικών σχέσεων μεταξύ του ξενοδοχειακού κλάδου και του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της συνολικής κατανάλωσης πραγματοποιείται εντός των καταλυμάτων.

 Η Έρευνα Κατανάλωσης Προϊόντων στα Ξενοδοχειακά Καταλύματα προσδιόρισε ποσοτικά για πρώτη φορά την ενδιάμεση κατανάλωση των ξενοδοχειακών μονάδων τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και μια πρώτη προσέγγιση σε επίπεδο περιφέρειας. Η διαχρονική παρακολούθηση της εξελικτικής πορείας στην κατανάλωση επιμέρους προϊόντων και των μεταβολών που ενεργοποιούνται στην ζήτησή τους από τις αυξομειώσεις στα μεγέθη των διανυκτερεύσεων, και ει δυνατόν σε συσχέτιση με τα ανά εθνικότητα καταναλωτικά μοτίβα, μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Στόχος του ερευνητικού εγχειρήματος αποτελεί η κατασκευή ενός εργαλείου που να παρέχει σε όρους υλικούς (και όχι μόνο) την αναγκαία πληροφόρηση τόσο στους παραγωγικούς φορείς για την επιχειρησιακή τους λειτουργία, όσο και στη τοπική αυτοδιοίκηση για την χάραξη στοχευμένης τουριστικής και ευρύτερης οικονομικής πολιτικής (π.χ. αγροτικής πολιτικής). Μιας πολιτικής με επίκεντρο την οργανική σύνδεση της τουριστικής κατανάλωσης με την εγχώρια παραγωγική δομή, με σκοπό αφενός την ενδυνάμωση των υφιστάμενων παραγωγικών κλάδων της περιφέρειας και των ενδο-διακλαδικών τους σχέσεων, αφετέρου την επένδυση σε νέες δραστηριότητες εν καιρώ παραγωγικής συρρίκνωσης.  

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη έρευνα έχει γίνει και για τα προϊόντα που καταναλώνονται στα πλαίσια του πρωινού, η οποία περιέχει λίστα με περισσότερα από 300 προϊόντα και προβλέψεις κατανάλωσης για το 2014.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 01/07 19:18

    H Vietnam Airlines προχωρά σε οικονομική και λειτουργική αναδιάρθρωση

  2. 01/07 19:09

    Απόφοιτοι των ΑΣΤΕ μπορούν να καταταχθούν σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τουριστικές σπουδές

  3. 01/07 18:18

    Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία

  4. 01/07 16:40

    Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό

  5. 01/07 15:13

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας

  6. 01/07 15:02

    ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

  7. 01/07 14:44

    Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"

  8. 01/07 14:24

    Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι

  9. 01/07 14:09

    Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία

  10. 01/07 13:22

    Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη

  11. 01/07 12:55

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | «Μπορεί ο χορός σήμερα να συνδέσει τους ανθρώπους;» | Τζένη Αργυρίου ΜΙΝΤΑΤΙ | Πειραιώς 260, 3 & 4 Ιουλίου, 21.00

  12. 01/07 12:54

    Το 80% των Αμερικανών ταξιδιωτών προτιμά πλήρως αυτοματοποιημένη ρεσεψιόν στα ξενοδοχεία

  13. 01/07 11:52

    Νέο Δ.Σ. στην Ε.Ξ. Φλώρινας

  14. 01/07 11:39

    Τουρισμός | Βενετία: Το τέλος εισόδου δεν μείωσε τις αφίξεις

  15. 01/07 11:22

    Τουρκικός τουρισμός | 20 εκατ. τουρίστες περιμένει το 2024 η Κωνσταντινούπολη - αυξάνονται οι Αμερικανοί

  16. 01/07 10:19

    Τουρισμός | Βαρκελώνη: Μείζον πρόβλημα το νερό- πώς αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία την ξηρασία

  17. 01/07 07:07

    Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Επιστροφή του κάμπινγκ Βρύση Τσίας

  18. 01/07 07:02

    Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας στο Πυργετό Λάρισας

  19. 30/06 21:26

    100 χρόνια Επιμελητήριο Ηρακλείου | Βραβεύσεις ιστορικών επιχειρήσεων και πρώην στελεχών 

  20. 30/06 12:25

    Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου

  21. 30/06 11:42

    Λουκέτο για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία - αποδείξεις από ταμειακές φάντασμα

  22. 30/06 11:18

    Tower Bridge | 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Λονδίνου

  23. 30/06 08:15

    24ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

  24. 30/06 07:58

    Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"

  25. 30/06 07:16

    Δήμος Ωρωπού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  26. 30/06 07:11

    Αναβάθμιση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι

  27. 30/06 07:08

    Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα στα παράλια της Λάρισας

  28. 30/06 07:05

    Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς

  29. 30/06 07:04

    Δήμος Άνδρου: 4 παραλίες για ένταξη στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  30. 29/06 11:11

    Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ

  31. 29/06 10:40

    "Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"

  32. 29/06 10:21

    Άνοιξε τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante

  33. 28/06 20:58

    Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα

  34. 28/06 20:47

    H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών

  35. 28/06 16:52

    Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες

  36. 28/06 16:01

    ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό

  37. 28/06 14:16

    Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως

  38. 28/06 14:02

    Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας

  39. 28/06 13:00

    Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό

  40. 28/06 12:27

    40 επιπλέον παραλίες στη λίστα των «Απάτητων Παραλιών» - Ανέρχονται πλέον σε 238

  41. 28/06 12:04

    Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος Zagori Mountain Running επιστρέφει στις 19-21 Ιουλίου 2024

  42. 28/06 11:57

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Grazer Philharmoniker (Φιλαρμονική του Γκρατς) – Βασίλης Χριστόπουλος – Αλεξία Μουζά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

  43. 28/06 11:41

    Ιφιγένεια / Βορά – Εγώ, μια δούλα | Αικατερίνη Παπαγεωργίου - Νίκος Χατζόπουλος | 5-6 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

  44. 28/06 11:35

    Οδικός Τουρισμός | +13,3% οι διεθνείς αφίξεις στο πεντάμηνο

  45. 28/06 11:33

    «Βέλη» Booking κατά της ΕΕ: «Ανόητοι κανονισμοί, μας τοποθετούν σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό»

  46. 28/06 11:19

    Αμερικανικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων την Κυριακή λόγω των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας

  47. 28/06 10:47

    Which? | Αυτοί είναι οι 5 φθηνότεροι Ελληνικοί προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες το καλοκαίρι του 2024

  48. 28/06 10:17

    Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Χρυσοχοΐδη | Η ασφάλεια των τουριστών στο επίκεντρο

  49. 28/06 07:11

    Hμερίδα με θέμα Θησαυροί της Κορινθιακής Γης

  50. 28/06 07:09

    Αγώνας Faethon Skyrace στην Ελασσόνα

  51. 28/06 07:06

    Hμερίδα «Δημήτριος Καπετανάκης-‘Ενας Ιχνηλάτης του Ωραίου σε Συνεχή Εγρήγορση»

  52. 28/06 07:04

    Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας

  53. 27/06 17:07

    Καλλιόπη Βέττα | ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα προβλήματα της visa express στους Τούρκους επισκέπτες της Ρόδου

  54. 27/06 16:55

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού | Τα έργα του ψηφιακού ΕΟΤ

  55. 27/06 16:50

    2η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ξενοδοχεία της Αθήνας

  56. 27/06 15:57

    Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών

  57. 27/06 15:11

    Γερμανικός τουρισμός: Απογείωση των κρατήσεων για Τουρκία και Αίγυπτο – «Ορατά ίχνη» από την κατάρρευση του FTI

  58. 27/06 14:30

    Οι επιδόσεις της εστίασης στις περιοχές της Ελλάδας το α΄3μηνο

  59. 27/06 14:18

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Τράπεζα Πειραιώς | Ανοιχτή συζήτηση | «Τέχνη και Κοινωνία»

  60. 27/06 14:17

    ΙΝΣΕΤΕ | Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb στην Ελλάδα- 85.000 περισσότερες κλίνες στο 5μηνο

  61. 27/06 12:58

    Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"

  62. 27/06 12:55

    Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

  63. 27/06 12:16

    O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη

  64. 27/06 11:13

    Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"

  65. 27/06 10:54

    4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

  66. 27/06 10:50

    Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"

  67. 27/06 10:49

    ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

  68. 27/06 10:44

    Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα

  69. 27/06 10:41

    Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος

  70. 27/06 10:24

    Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο

  71. 27/06 10:23

    Airbnb | +18% οι κρατήσεις για Ελλάδα το 4μηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου

  72. 27/06 07:46

    Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο

  73. 27/06 07:44

    Ζαγόρι | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Σκαμνελίου

  74. 27/06 07:41

    Αίγυπτος: Χάραξη στρατηγικής για 50 εκατ. τουρίστες ετησίως

  75. 27/06 07:35

    Ανανέωση θητείας Προϊσταμένων σε 3 Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ

  76. 27/06 07:34

    Δήμος Φολεγάνδρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  77. 26/06 20:45

    Ανάθεση παράλληλης άσκησης καθηκόντων δύο Προϊσταμένων Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού

  78. 26/06 20:29

    Nέος Κανονισμός Πρασίνου στο Δήμο Αθηναίων

  79. 26/06 20:21

    Όλγα Κεφαλογιάννη στις ενώσεις του ΣΕΤΕ: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό

  80. 26/06 16:30

    Καλλιόπη Βέττα: Υπόσχεση για αλλαγή των διατάξεων ως προς τον ορισμό και τα δικαιώματα των ξεναγών

  81. 26/06 16:18

    Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις

  82. 26/06 15:33

    FedHATTA: Η αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών της Αθήνας

  83. 26/06 15:01

    Δικαστήριο Μονάχου: Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε τουρίστρια για παραπλανητική περιγραφή ξενοδοχείου

  84. 26/06 14:24

    Στο μέλλον θα πρέπει να ασφαλίζονται και οι μεμονωμένες κρατήσεις στους tour operator

  85. 26/06 13:55

    SPIEGEL Online | Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;

  86. 26/06 13:14

    Sky Express: 10 νέες συνδέσεις από Ηράκλειο, Ρόδο και Κω το καλοκαίρι του 2024

  87. 26/06 12:58

    H ακτινογραφία των Airbnb στη Βαρκελώνη | Mabrian: Το 68% στο κέντρο, συν 63% από τα στοιχεία του Δήμου

  88. 26/06 11:42

    Windrose: Πάνω από 10 οι μνηστήρες για τη θυγατρική του FTI

  89. 26/06 11:35

    ΠΟΤΑΠ | Προσβασιμότητα στις παραλίες της Πιερίας για άτομα με αχρωματοψία

  90. 26/06 11:28

    Συνεργασία Viator – Alexa: Κρατήσεις δραστηριοτήτων από το δωμάτιο του ξενοδοχείου!

  91. 26/06 11:25

    Συνεδριακός τουρισμός: Υψηλό το ενδιαφέρον της βρετανικής MICE αγοράς για την Ελλάδα

  92. 26/06 11:05

    «Μόδα» τα Ελληνικά νησιά για τους Τούρκους επισκέπτες – Ξεπέρασαν τους 50.000 στη διάρκεια του Ιντ αλ-αντχά

  93. 26/06 11:05

    Jet2holidays | Έλεγχος ασφαλείας στα υδάτινα πάρκα των ξενοδοχείων της (και στην Ελλάδα)

  94. 26/06 10:41

    Ε.Ξ. Ρόδου | Διευκρινίσεις για τη μεταφορά διαμονής Τούρκων Επισκεπτών λόγω προβλημάτων στην έκδοσης βίζας

  95. 26/06 09:49

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ΧΟΡΟΣ | Ayelen Parolin, ZONDER | Πειραιώς 260 – Χώρος Η, 29-30 Ιουνίου, 21.00

  96. 26/06 08:46

    Πώς θα ωφεληθεί ο τουρισμός και η οικονομία στο Παρίσι από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

  97. 26/06 08:37

    Δήμος Κω: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  98. 26/06 08:31

    Δήμος Αγκιστρίου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  99. 26/06 07:41

    Επαναλειτουργούν τα Δημοτικά Λουτρά Σιδηροκάστρου

  100. 26/06 07:39

    Πρώτο συνέδριο Ε.Ξ. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό