Σκέψεις από την Κύπρο για το All Inclusive

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θεσμός του All Inclusive (AI) πλήττει την εξωξενοδοχειακή τοπική οικονομία, καθώς η πλειονότητα των τουριστών, που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διακοπών, περιορίζει δραστικά τα έξοδά του για δραστηριότητες εκτός ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία ότι η τάση αυτή είναι παγκόσμια, κερδίζει συνεχώς έδαφος και, βεβαίως, δεν μπορεί να περιορισθεί με κρατικές παρεμβάσεις σε μια ελεύθερη αγορά. 

Περιέργως, το θέμα αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο συζήτησης στην Ελλάδα, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από το σύνολο όσων εμπλέκονται ή επηρεάζονται από αυτή τη δραστηριότητα. Αντιθέτως, στην Αγία Νάπα της Κύπρου ο τοπικός Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε διήμερο συνέδριο στο οποίο οι πάντες κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Θα σταχυολογήσω ορισμένες μόνο από αυτές, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μια συζήτηση και στον ελλαδικό χώρο:

- Δεν μπορεί να απαγορευτεί σε κανένα η επιλογή του πως θα κάνει διακοπές. Μόνο με καλύτερα εστιατόρια και άλλων ειδών βιωματικών εμπειριών εκτός ξενοδοχείων μειώνεται το ΑΙ.

-Να υπάρξει ανανέωση προϊόντων, δηλαδή νέα είδη εστιατορίων και κέντρων αναψυχής και να μην κάνουν όλοι το ίδιο concept. Επίσης, να δούμε τον τουρισμό στην ολότητά του. Αν μειωθούν οι τιμές των εστιατορίων, θα έχουμε μείωση της αξίας του «All Inclusive».

-Η ελκυστικότητα του ΑΙ μειώνεται και αυξάνεται παράλληλα η έξοδος των επισκεπτών προς το κέντρο ή άλλα σημεία με την διοργάνωση μεγάλων ή μικρών εκδηλώσεων (τύπου street events). Δρόμοι και πλατείες με ζωντανή ψυχαγωγία αποτελούν κίνητρο προς τους πελάτες των ξενοδοχείων να βγουν από τα περίκλειστα οχυρά του ΑΙ.

 - Οσο πιο ελκυστικός συνολικά είναι ο προορισμός τόσο περισσότεροι ΑΙ πάνε σε εξωτερικά εστιατόρια. Αυτό κυμαίνεται από 6 από τα 20 φαγητά στην Κύπρο, ενώ φτάνει πολύ ψηλότερα σε προορισμούς, με ιδιαίτερα όμορφη προκυμαία και παραλιακές ταβέρνες.

-Οι ταβέρνες της Πόλης και Ενδοχώρας μπορεί να αποτελέσουν ένα καλό εργαλείο για συνεργασίες ξενοδόχων – πρακτόρων – εστιατόρων. Πολλές ταβέρνες είναι επιτυχημένες, έχουν καλό όνομα και μπορεί να αξιοποιηθούν για θετική επιχειρηματολογία προς τους υποψήφιους πελάτες του ΑΙ.

-Οι εμπειρίες σε τοπικές ταβέρνες μπορεί να καταστούν καλό μέσο «αντιμετώπισης» του ΑΙ. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη για τους επισκέπτες να ρθουν Κύπρο για διακοπές και να δεσμευτούν ολοκληρωτικά (ΑΙ), χωρίς να αφήνουν περιθώριο για αυθεντικές κυπριακές εμπειρίες σε τοπικές ταβέρνες.

-Λεωφορείο - Γραμμή Ταβέρνων. Προτείνεται να καθιερωθεί γραμμή λεωφορείου που να εξυπηρετεί τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής κατά τις βραδινές ώρες (κυκλική διαδρομή).

Προτείνεται, επίσης κοινή ιστοσελίδα και σύστημα κρατήσεων με τον τίτλο «Αυθεντική Κυπριακή Φιλοξενία σε Ταβέρνες».

-Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προς Εκτός Ξενοδοχείων Επιχειρήσεις: Διαπιστώνεται, πέρα από ενδεχόμενα κίνητρα, η τεράστια ανάγκη συμβουλευτικών και επιμορφωτικών υπηρεσιών προς τις εκτός των ξενοδοχείων επιχειρήσεις, ώστε να στηριχτούν, να διαφοροποιηθούν και να συμβιώσουν με το All Inclusive.

Συνολική Μελέτη Προϊόντος «Κέντρα Αναψυχής»

-Η μετατόπιση του τόπου προέλευσης των τουριστών άλλαξε τη ζήτηση στα διάφορα είδη εστιατορίων. (λιγότερα κινέζικα, περισσότερο μεσημέρι, περισσότερο ψάρι).

-Απαιτείται να γίνουν προσπάθειες και εργαστήρια επιμόρφωσης των κέντρων αναψυχής στους σύγχρονους τρόπους σχεδιασμού και διεύθυνσης εστιατορίων, καφέ και μπαρ, ώστε να καταστούν ελκυστικοί και ανταγωνιστικοί.

-Τυποποίηση κυπριακής φιλοξενίας: Η τυποποίηση της κυπριακής φιλοξενίας μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο για βελτίωση της ποιότητας των ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής, που θα καταστήσει την Κύπρο έντονα βιωματικό προορισμό, και άρα να επιδράσει σαν αντίβαρο στην μαζικότητα των all inclusive διακοπών.

Μέτρα Προώθησης Ολόκληρου του Τουριστικού Πακέτου

Τουριστικό προϊόν δεν είναι μόνο η ξενοδοχειακή υποδομή, αλλά όλα τα κέντρα αναψυχής, τα μέσα διακίνησης, τα αξιοθέατα κοκ. Η συνολική παρουσίαση και προβολή θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση του επισκέπτη. Επιπλέον η προβολή ενός πλούσιου και σε καλή τιμή συνολικού προϊόντος θα κάνει την κράτηση σε ΑΙ μη ελκυστικότερη.

Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι:

1. Ομαδικές Ιστοσελίδες που προωθούν την συνολική εμπειρία

2. Εφαρμογές smart phone για τον επισκέπτη

3. Οδηγός προώθησης εξωτερικών επιχειρήσεων εντός των ξενοδοχείων.

4. Κουπόνια προώθησης εστιατορίων από τα ξενοδοχεία.

5. Σύστημα Προώθησης Κρατήσεων Εστιατορίων – Dine Around. Συνεργασίες μεταξύ πρακτόρων – ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής για την προσφορά πακέτου δείπνων σε 7 διαφορετικά εστιατόρια / εβδομαδιαία. Ο πελάτης να έχει επιλογή από 15 εστιατόρια.

Smart phone app: Σύστημα Προώθησης Κυπριακών Ταβέρνων (πόλης και ενδοχώρας)

-Τέθηκε το αίτημα για κίνητρα αναβάθμισης των κέντρων αναψυχής. Πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Στο παρελθόν έχουν δοθεί κίνητρα για βελτίωση αποχωρητηρίων και εξωτερικών χώρων.

-Οι σύνδεσμοι των εστιατόρων πρέπει να έχουν ενεργότερη εμπλοκή και τριβή με τα ευρύτερα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Συνήθως δρουν καθυστερημένα και χωρίς αποτελεσματικό συντονισμό. Θα πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες ώστε στα πακέτα να συμπεριλαμβάνονται και εξωτερικές επιχειρήσεις, θεματικά εστιατόρια, ταβέρνες της ενδοχώρας, βαρκάδες, θεματικά πάρκα κλπ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ενδεχόμενη νέκρωση των κέντρων αναψυχής, θα επιφέρει νέκρωση και του θέρετρου σαν ελκυστικός προορισμός, που τελικά θα έχει αρνητικό αντίχτυπο στην ύπαρξη των θερέτρων ΑΙ.

-Πρέπει να υπάρχει συνεργασία ξενοδοχείων με άλλες επιχειρήσεις και αλληλοκατανόηση για να μπορέσουν να συνυπάρξουν στην Αγία Νάπα.

Κοινωνική Ευαισθησία: Σημαίνει αξιοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων και προμηθευτών, προτίμηση σε τοπικά προϊόντα και σε ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Στόχος είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να επωφελούνται άλλοι της χρήσης των τοπικών πόρων, αποκλείοντας τους ιδίους τους κατοίκους.

-Η αύξηση του βιωματικού τουρισμού ή τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων μπορεί να επενεργήσει σαν αντίβαρο στο φτηνό ΑΙ. Προσκυνητές, ποδηλάτες, αθλούμενοι, φυσιολάτρες, αγροτουρίστες κλπ θέλουν να κυκλοφορήσουν και να βιώσουν κουλτούρα και δραστηριότητες και όχι απλά να βρουν καλό καιρό και φαγοπότι.

 -Μόνο βελτιώνοντας την υποδομή, καλοφημία και τουριστική συνείδηση μπορεί να διακριθούμε σαν ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός, γεγονός που θα θέσει γερά θεμέλια για ανακοπή της τάσης για κυριαρχία του ΑΙ.

-Επιπλέον θα πρέπει με πρωτοβουλία του δημαρχείου να διοργανωθούν εργαστήρια για κατάρτιση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού τομέα, πιθανό ως μέρος της Ακαδημίας Τουρισμού Αγίας Νάπας.

-Βελτίωση Τουριστικής Συνείδησης, που μπορεί να υποστηριχτεί μέσα από:

) Βραβεύσεις των Αρίστων του Τουρισμού

(β) Βραβεύσεις για Συνεργασίες Πρακτόρων – Ξενοδόχων – Εστιατόρων

(γ) Βραβεύσεις για τους πιο Φιλόξενους Οδηγούς (Ταξί και Λεωφορείων)

(δ) Βραβεύσεις Καλύτερων Υπαλλήλων κοκ.

 

  

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 01/07 19:18

    H Vietnam Airlines προχωρά σε οικονομική και λειτουργική αναδιάρθρωση

  2. 01/07 19:09

    Απόφοιτοι των ΑΣΤΕ μπορούν να καταταχθούν σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τουριστικές σπουδές

  3. 01/07 18:18

    Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία

  4. 01/07 16:40

    Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό

  5. 01/07 15:13

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας

  6. 01/07 15:02

    ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

  7. 01/07 14:44

    Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"

  8. 01/07 14:24

    Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι

  9. 01/07 14:09

    Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία

  10. 01/07 13:22

    Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη

  11. 01/07 12:55

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | «Μπορεί ο χορός σήμερα να συνδέσει τους ανθρώπους;» | Τζένη Αργυρίου ΜΙΝΤΑΤΙ | Πειραιώς 260, 3 & 4 Ιουλίου, 21.00

  12. 01/07 12:54

    Το 80% των Αμερικανών ταξιδιωτών προτιμά πλήρως αυτοματοποιημένη ρεσεψιόν στα ξενοδοχεία

  13. 01/07 11:52

    Νέο Δ.Σ. στην Ε.Ξ. Φλώρινας

  14. 01/07 11:39

    Τουρισμός | Βενετία: Το τέλος εισόδου δεν μείωσε τις αφίξεις

  15. 01/07 11:22

    Τουρκικός τουρισμός | 20 εκατ. τουρίστες περιμένει το 2024 η Κωνσταντινούπολη - αυξάνονται οι Αμερικανοί

  16. 01/07 10:19

    Τουρισμός | Βαρκελώνη: Μείζον πρόβλημα το νερό- πώς αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία την ξηρασία

  17. 01/07 07:07

    Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Επιστροφή του κάμπινγκ Βρύση Τσίας

  18. 01/07 07:02

    Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας στο Πυργετό Λάρισας

  19. 30/06 21:26

    100 χρόνια Επιμελητήριο Ηρακλείου | Βραβεύσεις ιστορικών επιχειρήσεων και πρώην στελεχών 

  20. 30/06 12:25

    Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου

  21. 30/06 11:42

    Λουκέτο για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία - αποδείξεις από ταμειακές φάντασμα

  22. 30/06 11:18

    Tower Bridge | 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Λονδίνου

  23. 30/06 08:15

    24ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

  24. 30/06 07:58

    Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"

  25. 30/06 07:16

    Δήμος Ωρωπού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  26. 30/06 07:11

    Αναβάθμιση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι

  27. 30/06 07:08

    Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα στα παράλια της Λάρισας

  28. 30/06 07:05

    Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς

  29. 30/06 07:04

    Δήμος Άνδρου: 4 παραλίες για ένταξη στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  30. 29/06 11:11

    Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ

  31. 29/06 10:40

    "Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"

  32. 29/06 10:21

    Άνοιξε τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante

  33. 28/06 20:58

    Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα

  34. 28/06 20:47

    H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών

  35. 28/06 16:52

    Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες

  36. 28/06 16:01

    ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό

  37. 28/06 14:16

    Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως

  38. 28/06 14:02

    Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας

  39. 28/06 13:00

    Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό

  40. 28/06 12:27

    40 επιπλέον παραλίες στη λίστα των «Απάτητων Παραλιών» - Ανέρχονται πλέον σε 238

  41. 28/06 12:04

    Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος Zagori Mountain Running επιστρέφει στις 19-21 Ιουλίου 2024

  42. 28/06 11:57

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Grazer Philharmoniker (Φιλαρμονική του Γκρατς) – Βασίλης Χριστόπουλος – Αλεξία Μουζά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

  43. 28/06 11:41

    Ιφιγένεια / Βορά – Εγώ, μια δούλα | Αικατερίνη Παπαγεωργίου - Νίκος Χατζόπουλος | 5-6 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

  44. 28/06 11:35

    Οδικός Τουρισμός | +13,3% οι διεθνείς αφίξεις στο πεντάμηνο

  45. 28/06 11:33

    «Βέλη» Booking κατά της ΕΕ: «Ανόητοι κανονισμοί, μας τοποθετούν σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό»

  46. 28/06 11:19

    Αμερικανικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων την Κυριακή λόγω των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας

  47. 28/06 10:47

    Which? | Αυτοί είναι οι 5 φθηνότεροι Ελληνικοί προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες το καλοκαίρι του 2024

  48. 28/06 10:17

    Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Χρυσοχοΐδη | Η ασφάλεια των τουριστών στο επίκεντρο

  49. 28/06 07:11

    Hμερίδα με θέμα Θησαυροί της Κορινθιακής Γης

  50. 28/06 07:09

    Αγώνας Faethon Skyrace στην Ελασσόνα

  51. 28/06 07:06

    Hμερίδα «Δημήτριος Καπετανάκης-‘Ενας Ιχνηλάτης του Ωραίου σε Συνεχή Εγρήγορση»

  52. 28/06 07:04

    Φεστιβάλ Σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας

  53. 27/06 17:07

    Καλλιόπη Βέττα | ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα προβλήματα της visa express στους Τούρκους επισκέπτες της Ρόδου

  54. 27/06 16:55

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού | Τα έργα του ψηφιακού ΕΟΤ

  55. 27/06 16:50

    2η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ξενοδοχεία της Αθήνας

  56. 27/06 15:57

    Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών

  57. 27/06 15:11

    Γερμανικός τουρισμός: Απογείωση των κρατήσεων για Τουρκία και Αίγυπτο – «Ορατά ίχνη» από την κατάρρευση του FTI

  58. 27/06 14:30

    Οι επιδόσεις της εστίασης στις περιοχές της Ελλάδας το α΄3μηνο

  59. 27/06 14:18

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Τράπεζα Πειραιώς | Ανοιχτή συζήτηση | «Τέχνη και Κοινωνία»

  60. 27/06 14:17

    ΙΝΣΕΤΕ | Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb στην Ελλάδα- 85.000 περισσότερες κλίνες στο 5μηνο

  61. 27/06 12:58

    Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"

  62. 27/06 12:55

    Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

  63. 27/06 12:16

    O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη

  64. 27/06 11:13

    Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"

  65. 27/06 10:54

    4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

  66. 27/06 10:50

    Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"

  67. 27/06 10:49

    ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

  68. 27/06 10:44

    Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα

  69. 27/06 10:41

    Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος

  70. 27/06 10:24

    Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο

  71. 27/06 10:23

    Airbnb | +18% οι κρατήσεις για Ελλάδα το 4μηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου

  72. 27/06 07:46

    Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο

  73. 27/06 07:44

    Ζαγόρι | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Σκαμνελίου

  74. 27/06 07:41

    Αίγυπτος: Χάραξη στρατηγικής για 50 εκατ. τουρίστες ετησίως

  75. 27/06 07:35

    Ανανέωση θητείας Προϊσταμένων σε 3 Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ

  76. 27/06 07:34

    Δήμος Φολεγάνδρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  77. 26/06 20:45

    Ανάθεση παράλληλης άσκησης καθηκόντων δύο Προϊσταμένων Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού

  78. 26/06 20:29

    Nέος Κανονισμός Πρασίνου στο Δήμο Αθηναίων

  79. 26/06 20:21

    Όλγα Κεφαλογιάννη στις ενώσεις του ΣΕΤΕ: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό

  80. 26/06 16:30

    Καλλιόπη Βέττα: Υπόσχεση για αλλαγή των διατάξεων ως προς τον ορισμό και τα δικαιώματα των ξεναγών

  81. 26/06 16:18

    Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις

  82. 26/06 15:33

    FedHATTA: Η αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών της Αθήνας

  83. 26/06 15:01

    Δικαστήριο Μονάχου: Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε τουρίστρια για παραπλανητική περιγραφή ξενοδοχείου

  84. 26/06 14:24

    Στο μέλλον θα πρέπει να ασφαλίζονται και οι μεμονωμένες κρατήσεις στους tour operator

  85. 26/06 13:55

    SPIEGEL Online | Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;

  86. 26/06 13:14

    Sky Express: 10 νέες συνδέσεις από Ηράκλειο, Ρόδο και Κω το καλοκαίρι του 2024

  87. 26/06 12:58

    H ακτινογραφία των Airbnb στη Βαρκελώνη | Mabrian: Το 68% στο κέντρο, συν 63% από τα στοιχεία του Δήμου

  88. 26/06 11:42

    Windrose: Πάνω από 10 οι μνηστήρες για τη θυγατρική του FTI

  89. 26/06 11:35

    ΠΟΤΑΠ | Προσβασιμότητα στις παραλίες της Πιερίας για άτομα με αχρωματοψία

  90. 26/06 11:28

    Συνεργασία Viator – Alexa: Κρατήσεις δραστηριοτήτων από το δωμάτιο του ξενοδοχείου!

  91. 26/06 11:25

    Συνεδριακός τουρισμός: Υψηλό το ενδιαφέρον της βρετανικής MICE αγοράς για την Ελλάδα

  92. 26/06 11:05

    «Μόδα» τα Ελληνικά νησιά για τους Τούρκους επισκέπτες – Ξεπέρασαν τους 50.000 στη διάρκεια του Ιντ αλ-αντχά

  93. 26/06 11:05

    Jet2holidays | Έλεγχος ασφαλείας στα υδάτινα πάρκα των ξενοδοχείων της (και στην Ελλάδα)

  94. 26/06 10:41

    Ε.Ξ. Ρόδου | Διευκρινίσεις για τη μεταφορά διαμονής Τούρκων Επισκεπτών λόγω προβλημάτων στην έκδοσης βίζας

  95. 26/06 09:49

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ΧΟΡΟΣ | Ayelen Parolin, ZONDER | Πειραιώς 260 – Χώρος Η, 29-30 Ιουνίου, 21.00

  96. 26/06 08:46

    Πώς θα ωφεληθεί ο τουρισμός και η οικονομία στο Παρίσι από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

  97. 26/06 08:37

    Δήμος Κω: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  98. 26/06 08:31

    Δήμος Αγκιστρίου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  99. 26/06 07:41

    Επαναλειτουργούν τα Δημοτικά Λουτρά Σιδηροκάστρου

  100. 26/06 07:39

    Πρώτο συνέδριο Ε.Ξ. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό