O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην Ισπανία

O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην ΙσπανίαΠηγή φωτό: Pixabay

Εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης, σε συνεργασία με το Ισπανο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης.

Η στοχευμένη εκδήλωση, διάρκειας τριών ωρών, φιλοξένησε συνολικά 36 άτομα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ιδιωτικής λέσχης υψηλών προσώπων, Club Financiero Génova, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Ιωάννης Τζόβας-Μουρούζης, ακολουθούμενος από τους προέδρους των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης.

Για την πραγματοποίηση της δράσης, ταξίδεψε από την Αθήνα ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής, κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος, κατόπιν θετικής ανταπόκρισής του σε σχετική πρόσκληση, ήδη από τα τέλη της καλοκαιρινής περιόδου, ανέλαβε την κατάρτιση του μενού, σε συνεργασία με το Γραφείο και την εκτέλεσή του. Καταβλήθηκε προσπάθεια να συμπεριληφθούν αντιπροσωπευτικές ελληνικές συνταγές, που επέλεξε ο Έλληνας σεφ, οι οποίες, σύμφωνα και με τoυς συνδιοργανωτές, θα είχαν απήχηση στις γευστικές προτιμήσεις του ισπανικού κοινού. Για το σύνολο των απαραίτητων πρώτων υλών υπήρξε μέριμνα, σε συνεργασία με εισαγωγικές στην Ισπανία εταιρείες ελληνικών τροφίμων και ποτών, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις για την παρασκευή των οκτώ πιάτων, μεταξύ άλλων, σε προϊόντα ΠΟΠ ή με Γ.Ε. (όπως φάβα Σαντορίνης, γίγαντες Πρεσπών, γιαούρτι, φέτα, τσαλαφούτι, παραδοσιακό λουκάνικο Καρδίτσας, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο, υγράλατος μπακαλιάρος, σιμιγδάλι), ενώ ακόμη και τα μπαχαρικά ήταν ελληνικής προέλευσης.

 Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες συνταγές, ανήκουν κυρίως σε μικρές επωνυμίες ελληνικών εταιριών με είδη delicatessen, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα στην Ιβηρική, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Την παρουσίαση του μενού στην ισπανική, έκανε η κα Μαρία Ζαννιά, Ελληνίδα που ζει στη Μαδρίτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, συγγραφέας του, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ισπανικές μαγειρικές συνήθειες, βιβλίου συνταγών μαγειρικής Cocina Griega con María Zannia -ελληνική κουζίνα με τη Μαρία Ζαννιά-, η οποία, το 2016, πραγματοποίησε μία επιτυχημένη σειρά 22 τηλεοπτικών επεισοδίων, με συνταγές από την ελληνική κουζίνα, στο κανάλι Canal Cocina. Tον Έλληνα σεφ συνέδραμαν επί δύο ημέρες, οπότε έγινε η κατάταξη των υλικών και η προπαρασκευή των συνταγών-, στην εκτέλεση του μενού, η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Hellas, που βρίσκεται στη Λα Κορούνια της Γαλικίας, κα Ανδριανή Βαστιανού και ο σεφ του, επίσης, ελληνικού εστιατορίου Grecocina, στο Μπιλμπάο της Χώρας των Βάσκων, κ. Δαυίδ Μάτσας. Και οι δύο ταξίδεψαν στη Μαδρίτη και εργάστηκαν, επί δύο ημέρες, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του κ. Μαμαλάκη για το επίπεδο των βοηθών και, ταυτόχρονα, να επιτευχθεί η προώθηση εστιατορίων με ελληνική κουζίνα, πέραν της ισπανικής πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας ή σε περιοχές, όπως η Αυτόνομη Κοινότητα της Χώρας των Βάσκων, όπου η γαστρονομία προπορεύεται.

Τα ελληνικά κρασιά

Για τους ελληνικούς οίνους και τα αποστάγματα που επελέγησαν, καταρχήν υπήρξε και για αυτά, συνεννόηση με τον κ. Μαμαλάκη, ώστε να συνοδεύουν κατάλληλα τα εδέσματα (oκτώ στο σύνολο, κατόπιν απαίτησης και της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, να υπάρξει γευσιγνωσία, με όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα προς δοκιμή: τρία ορεκτικά, μία σαλάτα, δύο κυρίως και δύο επιδόρπια, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στα επισυναπτόμενα αρχεία). Από την πλευρά του Γραφείου υπήρξε, επίσης, μέριμνα, να υπάρξει παρουσίαση στην ισπανική από οινοχόο της Grupo Meddis, γνωστής εισαγωγικής εταιρίας οίνων από χώρες εκτός Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Συνεπώς, επελέγησαν, για καλωσόρισμα, αφενός, ο αφρώδης οίνος του Κτήματος Τσελεπού, Αmalia Brut και η σειρά οίνων Κτήματος Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά λευκό 2020, Ξινόμαυρο ροζέ 2020 και Άβατον κόκκινο 2017), ενώ με τα επιδόρπια προσφέρθηκαν αποστάγματα της αμπελουργίας αποσταγματοποιίας Τσιτσιλή (Aγιονέρι, Dark Cave aged tsipouro), τα οποία, μαζί με τους ελληνικούς οίνους, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην ισπανική αγορά, έκλεψαν τις εντυπώσεις αποτυπώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις προτιμήσεις των Ισπανών οινογνωστών.

Η δράση, χρονικά, διεξήχθη σε συγκεκριμένη περίοδο, καθώς ήρθε στη συνέχεια δύο επιτυχημένων συμμετοχών της χώρας μας, με πολυπληθή θεσμική και επιχειρηματική παρουσία στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις στο χώρο των Φρούτων-Λαχανικών (Fruit Attraction, 5-7.10.2021) και της υψηλής γαστρονομίας / ποτών (Salon Gourmets, 18-21.10.2021), οι οποίες ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη, τον προηγούμενο μήνα, με φυσική παρουσία και πολύ καλή κινητικότητα και αποτελέσματα τόσο για τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν όσο και εν γένει για τους επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, έλαβε χώρα στη συνέχεια μακρών διαπραγματεύσεων με την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης, έναν από τους πλέον αξιόπιστους φορείς του χώρου στην Ισπανία και στην Ευρώπη, με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση το ελληνικό Γραφείο και ο οποίος έχει ειδικό ενδιαφέρον για γαστρονομικές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως εξάλλου διατύπωσε και στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, η οποία θεώρησε ότι η στιγμή υπήρξε ώριμη για τη διεξαγωγή της δράσης. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη μικρού αριθμού εισαγωγικών εταιρειών ελληνικών τροφίμων και ποτών, καθώς και ομογενών, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή επαγγελματικά στο χώρο, ήταν η ανάδειξη του σύγχρονου γαστρονομικού και οινικού τοπίου της χώρας μας ενώ τη μετακίνηση του κ. Ηλία Μαμαλάκη από και προς την Μαδρίτη, ανέλαβε, ως χορηγός αερομεταφορών η Αegean, η οποία δήλωσε αρωγός σε οποιαδήποτε κατάλληλη ενέργεια για την μεθοδική εδραίωση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας υψηλής διατροφικής αξίας, στους Ισπανούς καταναλωτές. Για τον λόγο αυτόν, τον μεγαλύτερο αριθμό των στοχευμένων καλεσμένων αποτέλεσαν δώδεκα κριτικοί-μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εφτά Ισπανοί εκπρόσωποι του οικονομικού και κλαδικού τύπου των πιο γνωστών ισπανικών εντύπων ευρείας κυκλοφορίας (El Comidista/El País, El Mundo/Metrópoli, Guía Repsol -ο ταξιδιωτικός οδηγός της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας Repsol, το κρατικό κανάλι RTVE, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Marca de Unidad Editorial, η Agencia EFE), οι οποίοι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αξιολογήσουν το σύνολο της γαστρονομικής/οινικής εμπειρίας, σε επόμενα άρθρα και/ή αφιερώματά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Κύπρια Πρέσβης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δ.Δ. της ελληνικής Αρχής, ο ιδιοκτήτης του γνωστού ισπανικού οινοποιείου Bodegas Arzuaga Navarro, δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι εδώ νομικών οίκων, ένα επίτιμο μέλος της ιδιωτικής λέσχης Club Financiero Génova, μικρός αριθμός εκ των χορηγών της εκδήλωσης και η σύζυγος του κ. Ηλία Μαμαλάκη, κα Χρυσούλα Πετρατζά.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας σεφ είχε επισκεφθεί τελευταία φορά τη Μαδρίτη το 2008, οπότε είχε πραγματοποιήσει γύρισμα του τηλεοπτικού προγράμματος που τον κατέστησε ευρύτερα γνωστό «Μπουκιά και Συχώριο» στο ελληνικό κοινό, το οποίο και προβαλλόταν σε μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια του δείπνου της 16η Νοεμβρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναφορές από την επικεφαλής του Γραφείου στην προσωπικότητα του κ. Μαμαλάκη και τον αποχαιρετισμό του τελευταίου, ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Σε όλους τους καλεσμένους, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, που είχε ετοιμάσει το Γραφείο, σε ειδικές σακούλες, στις οποίες τυπώθηκε το λογότυπο της Αρχής και του Γραφείου, με επτά ελληνικά προϊόντα-μινιατούρες (ελιές Καλαμών, τσίπουρο Αποστολάκη Θεσσαλίας, ούζο, μαστίχα Χίου, μέλι, λικέρ τεντούρας Πατρών, ρίγανη σε ειδική συσκευασία) και προϊόντα-καρυκεύματα της πρότυπης ελληνικής εταιρείας Εpic Spice. Επιπλέον, στον κ. Ηλία Μαμαλάκη, στους 19 Ισπανούς κριτικούς- γευσιγνώστες/οινογνώστες μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εκπροσώπους του τύπου καθώς και μικρό αριθμό των χορηγών, δόθηκαν είκοσι τέσσερα αντίτυπα του βιβλίου μαγειρικής της κας Μαρίας Ζαννιά. 

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ισπανία και ο ρυθμός εμβολιασμού, ο οποίος έχει φθάσει το 81% στην Ισπανία, έχει επιτρέψει την άρση των περισσότερων περιορισμών, που υφίσταντο, έως πρότινος, σε επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Συνεπώς, μετά από μία μακρά περίοδο απουσίας και αποχής διοργανώσεων με φυσική παρουσία, είναι σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία πραγματοποίησης μίας ιδιαίτερα στοχευμένης εκδήλωσης, γαστρονομικού και οινικού χαρακτήρα για την προβολή ελληνικών τροφίμων και ποτών, η οποία, δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν εδώ. Η προσπάθεια έγκειται ακόμη στον εντοπισμό εκείνων των μεριδίων της ισπανικής αγοράς, στα οποία ενδείκνυται να στοχεύσουν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών, με συγκεκριμένα προϊόντα.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/11 12:14

    Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025

  2. 18/11 12:06

    Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....

  3. 18/11 12:01

    Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού

  4. 18/11 11:54

    Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις

  5. 18/11 11:50

    Sky Express: Ξεκίνησαν καθημερινές πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

  6. 18/11 11:33

    Αντώνης Παγώνης | 10ετές πρόγραμμα για την προβολή συγκεκριμένων προορισμών

  7. 18/11 11:32

    CNT: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στους 11 κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για το 2025

  8. 18/11 11:24

    O Χάρης Θεοχάρης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

  9. 18/11 11:04

    Τουρισμός | Τάση για κρατήσεις εκτός αιχμής από τους Βρετανούς

  10. 18/11 10:35

    ΠΟΤΑΠ | Δράσεις για την προβολή του Ολύμπου

  11. 18/11 10:24

    Wyndham Hotels: Νέος αναπτυξιακός κύκλος στην Ελλάδα σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς προορισμούς

  12. 18/11 06:05

    EOT | 'Αδεια χρήσης για 3 αφίσες για την «The Corfu Trilogy»

  13. 17/11 16:35

    Τουρισμός | Τέλος Ανθεκτικότητας: Λάθος υπολογισμός για τα έσοδα από τα ξενοδοχεία, που οδηγεί σε δίκαιη μείωση 50% του Τέλους!

  14. 17/11 07:55

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου

  15. 17/11 07:14

    Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων

  16. 17/11 07:09

    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»

  17. 17/11 06:54

    Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία

  18. 17/11 06:21

    Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας

  19. 17/11 04:17

    Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας

  20. 16/11 19:59

    Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα

  21. 16/11 14:10

    CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025

  22. 16/11 11:45

    Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026

  23. 16/11 11:21

    Κυρίαρχο το ελληνικό μέλι στην κυπριακή αγορά

  24. 16/11 11:20

    Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

  25. 16/11 01:13

    Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή

  26. 16/11 01:08

    Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»

  27. 15/11 15:49

    Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  28. 15/11 15:12

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση

  29. 15/11 15:01

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.

  30. 15/11 14:56

    Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου

  31. 15/11 14:52

    Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια

  32. 15/11 14:50

    Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026

  33. 15/11 14:09

    FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη

  34. 15/11 12:35

    Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!

  35. 15/11 11:59

    "Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"

  36. 15/11 11:52

    ΠΟΤ: Ένα Ελληνικό χωριό και δύο κυπριακά ανάμεσα στα 55 Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον κόσμο για το 2024

  37. 15/11 11:20

    HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές

  38. 15/11 10:39

    Ανακαλύψτε το Conit.Cloud: Την All-in-One εφαρμογή με ΑΙ, για πελάτες και προσωπικό (ΕΡΓΑΝΗ)

  39. 15/11 10:26

    Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025

  40. 15/11 07:53

    Εγκρίσεις για 2 ξενοδοχεία στο Γύθειο και στη Μύκονο

  41. 15/11 07:51

    Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο

  42. 15/11 07:43

    ‘Έργο για την προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής Οιδίπους

  43. 15/11 07:37

    Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

  44. 15/11 07:34

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Κέας

  45. 14/11 23:06

    Δέκατο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (2 - 4 Δεκεμβρίου)

  46. 14/11 22:41

    Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας

  47. 14/11 22:36

    Ό,τι κάνουμε καλά, να το κάνουμε καλύτερα

  48. 14/11 17:59

    AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο

  49. 14/11 17:19

    Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019

  50. 14/11 16:54

    Ποιον Ελληνικό προορισμό αποθεώνει ο οδηγός Fodor's Travel, ανάμεσα στους 25 καλύτερους στον κόσμο για το 2025

  51. 14/11 16:45

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης

  52. 14/11 16:39

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications

  53. 14/11 15:19

    TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη

  54. 14/11 14:30

    Προβολή της Πιερίας με καθοδήγηση από την Marketing Greece

  55. 14/11 14:18

    Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών

  56. 14/11 14:07

    Τουρισμός: Αυτές θα είναι οι 7 πιο καταλυτικές αλλαγές στα ταξίδια το 2025 - Από την αστροπαρατήρηση και τα dupes μέχρι την A.I.

  57. 14/11 13:41

    Deloitte | Οι τάσεις των εμπορικών ακινήτων

  58. 14/11 13:28

    Costa Cruises | Οι κρουαζιέρες με ελληνικά λιμάνια το 2026

  59. 14/11 12:49

    «Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας

  60. 14/11 12:39

    Volotea: Νέα σύνδεση Άραξος – Λιλ το καλοκαίρι του 2025

  61. 14/11 12:16

    Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα

  62. 14/11 12:10

    Η Celestyal προσθέτει 47 καμπίνες στο Celestyal Discovery

  63. 14/11 11:59

    Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό

  64. 14/11 11:46

    SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό

  65. 14/11 11:28

    Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

  66. 14/11 07:15

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη

  67. 14/11 07:10

    Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης

  68. 14/11 07:06

    Νέες δωρεές από ξενοδοχεία

  69. 14/11 07:04

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης

  70. 14/11 07:00

    Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα

  71. 13/11 16:47

    O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ

  72. 13/11 16:19

    Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια

  73. 13/11 15:17

    SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια

  74. 13/11 14:44

    Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων

  75. 13/11 14:33

    Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της

  76. 13/11 14:28

    Υπερτουρισμός: Μάχη για την τέλεια σέλφι στη Ρώμη

  77. 13/11 14:20

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά

  78. 13/11 14:14

    Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

  79. 13/11 14:03

    Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards

  80. 13/11 13:02

    Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  81. 13/11 12:52

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία

  82. 13/11 12:17

    Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025

  83. 13/11 11:39

    Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο

  84. 13/11 11:28

     "Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου

  85. 13/11 11:13

    COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

  86. 13/11 10:45

    TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα

  87. 13/11 10:26

    Στην ηγεσία της TUI μέχρι το 2028 ο CEO και ο CFO

  88. 13/11 09:45

    Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s

  89. 13/11 07:49

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη

  90. 13/11 07:43

    Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort

  91. 13/11 07:38

    Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο

  92. 13/11 07:30

    Αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου

  93. 13/11 07:25

    Αναβιώνουν 8 οθωμανικές κρήνες στη Θεσσαλονίκη

  94. 12/11 22:36

    Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη

  95. 12/11 22:19

    SOS από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις | Εκτός αναπτυξιακού νόμου τουριστικές επενδύσεις, ακόμη και όσες έλαβαν προέγκριση!

  96. 12/11 22:13

    Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο

  97. 12/11 18:23

    Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος

  98. 12/11 18:20

    WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;

  99. 12/11 18:14

    Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη

  100. 12/11 17:22

    Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας