Φεστιβάλ ισπανικής γαστρονομίας στην Αθήνα
Το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, οργάνωσε στη διάρκεια του Οκτωβρίου μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της ισπανικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξεί να κάνει γνωστά στην Ελλάδα τα προϊόντα της ισπανικής γαστρονομίας και κυρίως εκείνα, τα οποία θεωρούνται ως τα πλέον παραδοσιακά.
Το γεγονός ότι πολλά από τα προϊόντα/πρώτες ύλες είναι κοινά και στις δύο χώρες λειτουργεί θετικά, βοηθώντας τους έλληνες καταναλωτές να νοιώθουν οικειότητα με την ισπανική γαστρονομική προσφορά. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για την διείσδυση στην αγορά των ισπανικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, όπως είναι το Jamón Serrano, τα αλλαντικά, τα τυριά, οι κονσέρβες και τα κρασιά.
Η δραστηριότητα αυτή, αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων προωθητικού χαρακτήρα για τα ισπανικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, οι οποίες οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα. Μερικές από αυτές ήταν η συμμετοχή του Γραφείου με δικό του περίπτερο στις εκθέσεις “Meat Days” (Νοέμβριος 2013), “Εxpo Meat” (Μάιος 2014) και “Food Expo” (Μάρτιος 2015), η οργάνωση Τεχνικών Ημερίδων και σεμιναρίων σχετικά με οπωροκηπευτικά προϊόντα και κρέας, όπως επίσης και γευσιγνωσίες κρασιών, μίνι εκθέσεις με σκοπό την εύρεση διανομέων, εμπορικές αποστολές κλπ.
“Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στην Αθήνα”, ξεκίνησε το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου σαν συνέχεια του “Σεμιναρίου για ¨Tapas” στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Στη διάρκεια αυτής της ημερίδας, οι 48 παρόντες προσκεκλημένοι (chefs, bloggers γαστρονομίας, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, καθηγητές σχολών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διανομείς αγροτικών προϊόντων και τροφίμων κλπ), απόλαυσαν ένα εργαστήριο δημιουργίας με 12 από τις πλέον αντιπροσωπευτικές tapas της ισπανικής γαστρονομίας από τα χέρια του ισπανού chef Raúl del Moral και του συνεργάτη του. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, το Ίδρυμα “Fundación del Jamón Serrano”, παρέθεσε μια μικρή παρουσίαση του κορυφαίου προϊόντος της ισπανικής κουζίνας, το Jamón Serrano, όπως επίσης και μια μέθοδο κοπής του, από τα χέρια του ειδικού κοπής. Μετά την κοπή του, το προϊόν προσφέρθηκε για δοκιμή στους καλεσμένους.
Το ίδιο βράδυ, μετά το σεμινάριο των tapas, άρχισε το “ Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα”. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο με την παράθεση δείπνου, στο οποίο συμμετείχαν 95 άτομα και το οποίο λειτούργησε σαν εναρκτήριο λάκτισμα για το “ Μήνα της Ισπανικής Γαστρονομίας”. Για έναν ολόκληρο μήνα το εστιατόριο Bistrot Vienna του ξενοδοχείου, θα περιλαμβάνει στον κατάλογο του τυπικά ισπανικά πιάτα.
Το “ Ισπανικό Δείπνο-Γκαλά” της 5ης Οκτωβρίου προσέφερε στους καλεσμένους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα μενού βασισμένο στις tapas, που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν. Σε πρώτη φάση, οι καλεσμένοι έγιναν δεκτοί στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα στο εστιατόριο.
Στο χώρο αυτό έλαβε χώρα μια μικρή παρουσίαση της εκδήλωσης και των αγαθών της ισπανικής γαστρονομίας ενώ προσφέρθηκε στους καλεσμένους σαμπάνια και Jamón Ibérico. Στη συνέχεια, έγινε προβολή ενός βίντεο του “Food from Spain”, μέσω του οποίου έγιναν γνωστά τα χαρακτηριστικά της ισπανικής γαστρονομίας. Μετά την υποδοχή των καλεσμένων από τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης, τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα και τον Οικονομικό και Εμπορικό Σύμβουλο, άρχισε το δείπνο. Κάθε ένα από τα πέντε πιάτα που προσφέρθηκαν συνοδευόταν και από ένα ισπανικό κρασί. Η σύνθεση του μενού ήταν η εξής:
1. Salmorejo corbobés, mojama y pan de higo
(Είδος γαθπάτσο από την Ανταλουθία, είδος παστού αποξηραμένου τόνου και ψωμί σύκου)
2. Crema de pepitoria, láminas de pollo braseado, trufa de Soria y azafrán
(Μαγειρευμένο πιάτο από κρέας ή κοτόπουλο, λεπτές φέτες από κοτόπουλο στα κάρβουνα με τρούφα από την περιοχή της Σόρια και σαφράν)
3. Lomo de bacalao relleno cocinado en un jugo de fabes, lacón y grelos
(Γεμιστό φιλέτο βακαλάου μαγειρευμένο σε ζωμό φασολιών και χοιρινό με κορυφές από γογγύλια)
4. Solomillo de cerdo relleno adobado con mojo picón y su jugo de ibéricos
(γεμιστό χοιρινό φιλέτο μαγειρευμένο στο ζωμό του με mojo picón)
5. Arroz de leche asturiano (Ρυζόγαλο από την περιοχή των Αστούριας)
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ο ιδιαίτερος ρόλος του chef Raúl del Moral και του συνεργάτη του, οι οποίοι στη διάρκεια της εβδομάδας από 5-11 Οκτωβρίου εκπαίδευσαν τους chefs του ξενοδοχείου στην ισπανική γαστρονομία, σε συνεργασία μαζί τους και επιβλέποντας τη δημιουργία των πιάτων. Μετά από αυτήν την εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα, το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, θα συνεχίσει να προσφέρει τα ίδια πιάτα, δικής του δημιουργίας.
Η τρίτη δραστηριότητα του Φεστιβάλ Ισπανικής γαστρονομίας στην Αθήνα, ήταν η “ Εβδομάδα των Ισπανικών Τapas”, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καθημερινή βάση σε διάφορα εστιατόρια της πόλης.
Σκοπός, της εκδήλωσης αυτής, ήταν να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της ισπανικής γαστρονομικής κουλτούρας: οι tapas. Για το λόγο αυτό, τα εστιατόρια πραγματοποίησαν μια προσφορά “2 tapas + κρασί” στην τιμή των 8 ευρώ.
Τα εστιατόρια στα οποία προσφέρθηκαν ισπανικές tapas ήταν: Athenaeum Intercontinental (Τρίτη 13/10), Chefi (Τετάρτη 14/10), Para Siempre (Πέμπτη 15/10) και Taverna Catalana (Παρασκευή 16/10).
22/11 07:51
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το ξενοδοχείο Candia Park Village
22/11 06:48
22/11 06:47
Δήμος Μεγίστης: Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
22/11 06:45
Αύξηση 20% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Liszt Ferenc της Βουδαπέστης
22/11 06:43
21/11 19:01
Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024
21/11 18:56
«Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025;
21/11 18:14
Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024
21/11 16:47
21/11 16:26
Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA
21/11 16:17
ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων
21/11 15:37
21/11 14:44
Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο
21/11 14:43
Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025
21/11 14:30
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο
21/11 14:12
ICAP CRIF | Ενισχύεται η παρουσία Γυναικών Ανωτάτων Στελεχών στις ελληνικές επιχειρήσεις
21/11 13:57
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ψηφιακές πλατφόρμες για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού
21/11 12:54
Celestyal | Προσφορές Black Friday - κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων από €359
21/11 12:43
21/11 12:42
ΕΛΣΤΑΤ | 5 εκατ. αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Σεπτέμβριο
21/11 12:11
21/11 11:41
Βαρκελώνη: Παράνομη η απαγόρευση των Airbnb; Καταγγελία στην ΕΕ από τον ευρωπαϊκό φορέα EHHA
21/11 11:02
Η Πιερία ενημερώνει καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ασία για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής
21/11 10:32
Βρετανικός τουρισμός | Oι αυθεντικές τοπικές εμπειρίες και η γαστρονομία είναι το κλειδί για το 2025
21/11 10:10
21/11 06:58
Μιλάνο: Στο τραπέζι η αύξηση του τουριστικού φόρου για τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων
21/11 06:56
21/11 06:54
Υψηλότερος ο μέσος ετήσιος μισθός στη Ρουμανία σε σχέση με την Ελλάδα
21/11 06:52
21/11 06:50
Δήμος Άνδρου: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
20/11 17:17
20/11 17:13
20/11 16:48
20/11 15:36
Το Design και οι One-to-One συναντήσεις ξανά στο επίκεντρο του 100% Hotel Show 2024
20/11 15:21
Πώς εξελίχθηκε ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στις Κυκλάδες τη θερινή σεζόν
20/11 15:14
Αμερικανικός τουρισμός: Το 7% θα ταξιδέψει περισσότερο στο εξωτερικό εξαιτίας την εκλογής Τραμπ
20/11 14:58
Τουρισμός | Ο Όμιλος Anex πρόσθεσε 120 ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025, φτάνοντας τα 700
20/11 14:09
20/11 14:00
20/11 13:38
Ryanair: Νέες συνδέσεις με Χανιά και Ρόδο από το Μπόρνμουθ το 2025
20/11 12:53
Enterprise Greece: Webinar για την ανάδειξη ελληνικών ποιοτικών προϊόντων στο Ην. Βασίλειο
20/11 12:01
Aegean Airlines: 6 νέες συνδέσεις εσωτερικού από Ηράκλειο και Ρόδο για το καλοκαίρι του 2025
20/11 11:49
EasyJet: Νέες συνδέσεις με Αθήνα και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2025
20/11 11:25
20/11 11:21
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 18,8 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο 9μηνο (+4,1%), +9,3% οι αφίξεις
20/11 11:00
20/11 10:28
O κ.Εμμανουήλ Σταματάκης πρόεδρος στην Ε.Ξ. Χανίων - το νέο Δ.Σ.
20/11 10:14
20/11 07:10
Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας
20/11 07:07
Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
20/11 07:01
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη
20/11 06:59
Ουγγαρία: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 16 σημείων για την τόνωση του τουρισμού
19/11 17:32
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
19/11 15:30
19/11 15:21
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
19/11 14:56
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
19/11 13:49
19/11 13:43
19/11 13:33
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
19/11 13:14
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
19/11 12:29
19/11 12:04
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
19/11 10:47
19/11 10:04
Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά
19/11 09:32
Όμιλος Jet2 και Jet2holidays | Επιπλέον πτήσεις προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από το Leeds Bradford
19/11 04:11
Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών
19/11 04:09
Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
19/11 04:05
Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν»
19/11 04:04
Υπουργείο Τουρισμού: Ομάδα Εργασίας για τον κώδικα νομοθεσίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις
19/11 04:01
Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου
18/11 17:51
MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
18/11 16:39
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
18/11 16:33
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
18/11 16:05
18/11 15:14
18/11 13:47
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
18/11 12:14
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
18/11 12:06
18/11 12:01
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
18/11 11:54
18/11 11:50
Sky Express: Ξεκίνησαν καθημερινές πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη
18/11 11:33
Αντώνης Παγώνης | 10ετές πρόγραμμα για την προβολή συγκεκριμένων προορισμών
18/11 11:32
CNT: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στους 11 κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για το 2025
18/11 11:24
O Χάρης Θεοχάρης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
18/11 11:04
Τουρισμός | Τάση για κρατήσεις εκτός αιχμής από τους Βρετανούς
18/11 10:35
18/11 10:24
Wyndham Hotels: Νέος αναπτυξιακός κύκλος στην Ελλάδα σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς προορισμούς
18/11 06:05
EOT | 'Αδεια χρήσης για 3 αφίσες για την «The Corfu Trilogy»
17/11 16:35
17/11 07:55
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
17/11 07:14
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
17/11 07:09
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
17/11 06:54
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
17/11 06:21
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
17/11 04:17
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
16/11 19:59
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
16/11 14:10
16/11 11:45
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
16/11 11:21
16/11 11:20
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024
Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024
«Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025;
Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο
ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων
Αύξηση 20% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Liszt Ferenc της Βουδαπέστης
Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025
Δήμος Μεγίστης: Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο
Aegean Airlines: 6 νέες συνδέσεις εσωτερικού από Ηράκλειο και Ρόδο για το καλοκαίρι του 2025
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ψηφιακές πλατφόρμες για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού
Celestyal | Προσφορές Black Friday - κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων από €359
Βρετανικός τουρισμός | Oι αυθεντικές τοπικές εμπειρίες και η γαστρονομία είναι το κλειδί για το 2025
ICAP CRIF | Ενισχύεται η παρουσία Γυναικών Ανωτάτων Στελεχών στις ελληνικές επιχειρήσεις
Βαρκελώνη: Παράνομη η απαγόρευση των Airbnb; Καταγγελία στην ΕΕ από τον ευρωπαϊκό φορέα EHHA
ΕΛΣΤΑΤ | 5 εκατ. αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Σεπτέμβριο
Η Πιερία ενημερώνει καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ασία για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής
( 0 )