8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

Η «πράσινη» προσέγγιση,  αποτελεί και μια έξυπνη οικονομική κίνηση. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει αποτελεσματικά το περιβάλλον - όπως ανακύκλωση, χρήση μεταχειρισμένων ή μείωση της χρήσης νερού.

Αλλά ο πιο σημαντικός τομέας που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι τα απόβλητα τροφίμων. Όσον αφορά σε αυτά, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, να επανεπεξεργαστείτε και να ανακυκλώσετε τα απορρίμματά σας για να βοηθήσετε μεταξύ άλλων και την τοπική σας κοινότητα. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος προγραμματισμός και προσαρμογές στον τρόπο που ψωνίζετε, μαγειρεύετε και καταναλώνετε φαγητό, τα χρήματά σας και το περιβάλλον σας θα σας ευχαριστήσουν τελικά για αυτό.

Γιατί όμως τα απόβλητα τροφίμων έχουν αναδειχθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα; Αρχικά,  είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παραβάτες της παγκόσμιας ρύπανσης. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο σπαταλάται κάθε χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στο 8% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η παραγωγή τροφίμων απαιτεί τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων. Περίπου το ήμισυ του εδάφους και το εντυπωσιακό 70% του γλυκού νερού στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος απαιτεί 15.400 λίτρα νερού.

Φυσικά, πολλά απόβλητα τροφίμων δημιουργούνται στη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς. Ωστόσο, τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο χειρισμός και η αποθήκευση των προϊόντων διατροφής στο σπίτι. Δυστυχώς, οι μαθητές και οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όσον αφορά τα απόβλητα τροφίμων - πιθανότατα επειδή δεν έχουν μάθει τον τρόπο σωστής διαχείρισης και αποθήκευσης τροφίμων. 

Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων δεν είναι μόνο καλή για τον πλανήτη, αλλά και για τον προϋπολογισμό σας. Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 746 δολάρια ανά άτομο ανά έτος μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διαχειριστείτε τα απόβλητα τροφίμων στο σπίτι;

1. Προγραμματίστε τα γεύματά σας και ψωνίστε έξυπνα

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη διαχείριση της κατανάλωσης φαγητού. Δημιουργήστε μια λίστα με τα γεύματα που θέλετε να προετοιμάσετε για όλη την εβδομάδα και αποφασίστε ποια συστατικά και ποιες ποσότητες θα χρειαστείτε. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να δείτε ποια τρόφιμα έχετε ακόμα και ποια γεύματα μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

Μόλις βγείτε για ψώνια, διατηρήστε τα αναγραφόμενα στη λίστα σας και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Δώστε επίσης μια ευκαιρία στα φρούτα και τα λαχανικά με «ελαττώματα» στην εμφάνισή τους-είναι πολύ ωραία στο φαγητό σας και συνήθως πωλούνται σε μειωμένες τιμές. Και προσέξτε τις μαζικές προσφορές. Ενώ οι χύμα αγορές μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για μη αλλοιώσιμα είδη όπως χαρτί υγείας και προϊόντα καθαρισμού, είναι όμως επικίνδυνο όταν πρόκειται για φρέσκα προϊόντα. Να είστε ρεαλιστικοί: εάν δεν πρόκειται να φάτε κάτι πριν από την ημερομηνία λήξης του, μην το αγοράσετε. Θα καταλήξετε να το πετάξετε.

2. Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ώστε να παραμένουν φρέσκα περισσότερο. Ορισμένοι τύποι φρούτων εκπέμπουν φυσικά αέρια καθώς ωριμάζουν (ειδικά οι μπανάνες), τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ταχύτερη ωρίμανση των γειτονικών προϊόντων, επομένως μπορεί να θέλετε να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι αρκετά δροσερό και εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποθηκεύετε τα τρόφιμα με ασφάλεια, χρησιμοποιήστε μία από τις σχετικές εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.

Εάν έχετε αγοράσει πάρα πολλά φρέσκα προϊόντα, μπορείτε πάντα να τα παγώσετε, ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Πολλά είδη αποθηκεύονται στον καταψύκτη, όπως ψωμί, φέτες φρούτων, κρέατα και έτοιμα γεύματα. Επίσης, είναι πρακτικό να τα έχετε έτοιμα όταν είστε πολύ κουρασμένοι για να μαγειρέψετε. Απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε συχνά τα αποθέματα στην κατάψυξή σας, για να γνωρίζετε τί έχετε στη διάθεσή σας.

3. Οργανώστε το ψυγείο και το ντουλάπι σας

Ένα ακατάστατο ψυγείο ή ντουλάπι μπορεί να προκαλέσει απώλεια ή ώθηση των προϊόντων στο πίσω μέρος, όπου θα σαπίσουν πριν να έχετε την ευκαιρία να το παρατηρήσετε. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο FIFO: «first in, first out», τοποθετώντας τα πρόσφατα αγορασμένα αντικείμενα στο πίσω μέρος, ώστε τα παλαιότερα προϊόντα σας να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Και κάντε μια νοητική σημείωση για το τι έχετε στο ντουλάπι (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι) καθώς αυτά συχνά ξεχνιούνται.

4. Μάθετε πώς να διαβάζετε τις ημερομηνίες λήξης

Οι ημερομηνίες λήξης μπορεί να είναι παραπλανητικές και να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση. Στην πραγματικότητα, οι ετικέτες λήξης συμβάλλουν σχεδόν στο 20% των παγκόσμιων απορριμμάτων τροφίμων. Τό 84% των καταναλωτών απορρίπτει φαγητό κατά ή κοντά στην ημερομηνία λήξης στη συσκευασία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακόμα εντάξει για κατανάλωση. Ενώ οι ημερομηνίες "χρήση έως" είναι σημαντικές, οι ημερομηνίες "καλύτερα πριν" συνήθως επιτρέπουν ένα μεγάλο περιθώριο σφάλματος - οπότε χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και τις άλλες αισθήσεις σας για να αξιολογήσετε εάν το προϊόν έχει πράγματι λήξει.

5. Καταναλώστε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας

Ενώ τρώτε το ίδιο γεύμα δύο μέρες συνεχόμενα μπορεί να μην ακούγεται σαν η πιο συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία, είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τα απόβλητα. Εξάλλου, πολλά από τα γεύματα που μένουν, όπως τα λαδερά, τα λαζάνια ή και γλυκά όπως το τιραμισού, έχουν ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα. Σε άλλη περίπτωση,  σκεφτείτε να καταψύξετε τα υπόλοιπα των γευμάτων σας, για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα όταν δεν θα θέλετε να μαγειρέψετε.

6. Γίνετε δημιουργικοί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα των τροφίμων:

-Φτιάξτε το δικό σας ζωμό. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα των λαχανικών ή του κρέατος (συμπεριλαμβανομένων των οστών) για να φτιάξετε το δικό σας ζωμό για αποθήκευση στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Θα είναι πολύ καλύτεροι από τους έτοιμους ζωμούς που πωλούνται στα ράφια.

-Φτιάξτε μια σούπα. Τα μαραμένα λαχανικά,  μπορούν να αναζωογονηθούν σε κρύο νερό ή να τεμαχιστούν και να μεταποιηθούν σε σούπα. Τα σπανάκι και τα πράσα είναι ιδιαίτερα νόστιμα στις σούπες.

-Ποτέ μην πετάτε ψωμί. Το παλιό ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε κρουτόν ή να χρησιμοποιηθεί ως φρυγανιά ή σε μια νόστιμη πουτίγκα ψωμιού.

-Αγκαλιάστε τη δύναμη των εσπεριδοειδών. Οι φλούδες εσπεριδοειδών (όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι) είναι ιδανικές για αρωματικό νερό, ζάχαρη ή μαρινάδες και μπορούν επίσης να προστεθούν στο ξύδι για ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν καθαρισμού.

-Κάντε σπιτικά σπα. Τα καφέ αβοκάντο μπορούν να αναμειχθούν και να εφαρμοστούν στα μαλλιά για μια απολαυστική, ενυδατική μάσκα μαλλιών και οι φλούδες αγγουριού είναι ιδανικές για καταπραϋντικό στο δέρμα. Εφαρμόστε τα απευθείας στο δέρμα σας ή προσθέστε τα στο νερό του μπάνιου σας για ένα σπα στο σπίτι.

7. Ξεκινήστε κομποστοποίηση

Ό, τι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μπορεί σχεδόν σίγουρα να ανακυκλωθεί. Τα περισσότερα από τα απόβλητα τροφίμων που παράγετε μπορούν να γίνουν λίπασμα, γεγονός που τους δίνει δεύτερη ζωή και τα εμποδίζει να παράουνι μεθάνιο σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν χρειάζεστε κήπο ή πολύ υπαίθριο χώρο για να ξεκινήσετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης. Ακολουθήστε έναν εύκολο οδηγό σχετικά με τον τρόπο κομποστοποίησης σε μπαλκόνι. Και αν δεν έχετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης (ή δεν έχετε χρήματα ή χρόνο να επενδύσετε σε ένα), αποθηκεύστε τα απορρίματά σας και απορρίψτε τα στον κάδο κομποστοποίησης της γειτονιάς σας.

8. Δωρεά σε τράπεζες τροφίμων

Ανακατευθύνετε τα τυποποιημένα τρόφιμα στην τοπική τράπεζα τροφίμων ή σε κέντρα φιλοξενίας, ώστε να υποστηρίξετε την κοινότητά σας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/11 04:11

    Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών

  2. 19/11 04:09

    Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

  3. 19/11 04:05

    Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν»

  4. 19/11 04:04

    Υπουργείο Τουρισμού: Ομάδα Εργασίας για τον κώδικα νομοθεσίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις

  5. 19/11 04:01

    Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου

  6. 18/11 17:51

    MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα

  7. 18/11 16:39

    Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

  8. 18/11 16:33

    Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη

  9. 18/11 16:05

    Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...

  10. 18/11 15:14

    FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω

  11. 18/11 13:47

    Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια

  12. 18/11 12:14

    Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025

  13. 18/11 12:06

    Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....

  14. 18/11 12:01

    Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού

  15. 18/11 11:54

    Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις

  16. 18/11 11:50

    Sky Express: Ξεκίνησαν καθημερινές πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

  17. 18/11 11:33

    Αντώνης Παγώνης | 10ετές πρόγραμμα για την προβολή συγκεκριμένων προορισμών

  18. 18/11 11:32

    CNT: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στους 11 κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για το 2025

  19. 18/11 11:24

    O Χάρης Θεοχάρης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

  20. 18/11 11:04

    Τουρισμός | Τάση για κρατήσεις εκτός αιχμής από τους Βρετανούς

  21. 18/11 10:35

    ΠΟΤΑΠ | Δράσεις για την προβολή του Ολύμπου

  22. 18/11 10:24

    Wyndham Hotels: Νέος αναπτυξιακός κύκλος στην Ελλάδα σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς προορισμούς

  23. 18/11 06:05

    EOT | 'Αδεια χρήσης για 3 αφίσες για την «The Corfu Trilogy»

  24. 17/11 16:35

    Τουρισμός | Τέλος Ανθεκτικότητας: Λάθος υπολογισμός για τα έσοδα από τα ξενοδοχεία, που οδηγεί σε δίκαιη μείωση 50% του Τέλους!

  25. 17/11 07:55

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου

  26. 17/11 07:14

    Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων

  27. 17/11 07:09

    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»

  28. 17/11 06:54

    Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία

  29. 17/11 06:21

    Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας

  30. 17/11 04:17

    Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας

  31. 16/11 19:59

    Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα

  32. 16/11 14:10

    CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025

  33. 16/11 11:45

    Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026

  34. 16/11 11:21

    Κυρίαρχο το ελληνικό μέλι στην κυπριακή αγορά

  35. 16/11 11:20

    Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

  36. 16/11 01:13

    Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή

  37. 16/11 01:08

    Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»

  38. 15/11 15:49

    Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  39. 15/11 15:12

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση

  40. 15/11 15:01

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.

  41. 15/11 14:56

    Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου

  42. 15/11 14:52

    Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια

  43. 15/11 14:50

    Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026

  44. 15/11 14:09

    FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη

  45. 15/11 12:35

    Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!

  46. 15/11 11:59

    "Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"

  47. 15/11 11:52

    ΠΟΤ: Ένα Ελληνικό χωριό και δύο κυπριακά ανάμεσα στα 55 Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον κόσμο για το 2024

  48. 15/11 11:20

    HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές

  49. 15/11 10:39

    Ανακαλύψτε το Conit.Cloud: Την All-in-One εφαρμογή με ΑΙ, για πελάτες και προσωπικό (ΕΡΓΑΝΗ)

  50. 15/11 10:26

    Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025

  51. 15/11 07:53

    Εγκρίσεις για 2 ξενοδοχεία στο Γύθειο και στη Μύκονο

  52. 15/11 07:51

    Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο

  53. 15/11 07:43

    ‘Έργο για την προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής Οιδίπους

  54. 15/11 07:37

    Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

  55. 15/11 07:34

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Κέας

  56. 14/11 23:06

    Δέκατο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (2 - 4 Δεκεμβρίου)

  57. 14/11 22:41

    Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας

  58. 14/11 22:36

    Ό,τι κάνουμε καλά, να το κάνουμε καλύτερα

  59. 14/11 17:59

    AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο

  60. 14/11 17:19

    Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019

  61. 14/11 16:54

    Ποιον Ελληνικό προορισμό αποθεώνει ο οδηγός Fodor's Travel, ανάμεσα στους 25 καλύτερους στον κόσμο για το 2025

  62. 14/11 16:45

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης

  63. 14/11 16:39

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications

  64. 14/11 15:19

    TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη

  65. 14/11 14:30

    Προβολή της Πιερίας με καθοδήγηση από την Marketing Greece

  66. 14/11 14:18

    Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών

  67. 14/11 14:07

    Τουρισμός: Αυτές θα είναι οι 7 πιο καταλυτικές αλλαγές στα ταξίδια το 2025 - Από την αστροπαρατήρηση και τα dupes μέχρι την A.I.

  68. 14/11 13:41

    Deloitte | Οι τάσεις των εμπορικών ακινήτων

  69. 14/11 13:28

    Costa Cruises | Οι κρουαζιέρες με ελληνικά λιμάνια το 2026

  70. 14/11 12:49

    «Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας

  71. 14/11 12:39

    Volotea: Νέα σύνδεση Άραξος – Λιλ το καλοκαίρι του 2025

  72. 14/11 12:16

    Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα

  73. 14/11 12:10

    Η Celestyal προσθέτει 47 καμπίνες στο Celestyal Discovery

  74. 14/11 11:59

    Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό

  75. 14/11 11:46

    SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό

  76. 14/11 11:28

    Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

  77. 14/11 07:15

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη

  78. 14/11 07:10

    Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης

  79. 14/11 07:06

    Νέες δωρεές από ξενοδοχεία

  80. 14/11 07:04

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης

  81. 14/11 07:00

    Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα

  82. 13/11 16:47

    O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ

  83. 13/11 16:19

    Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια

  84. 13/11 15:17

    SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια

  85. 13/11 14:44

    Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων

  86. 13/11 14:33

    Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της

  87. 13/11 14:28

    Υπερτουρισμός: Μάχη για την τέλεια σέλφι στη Ρώμη

  88. 13/11 14:20

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά

  89. 13/11 14:14

    Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

  90. 13/11 14:03

    Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards

  91. 13/11 13:02

    Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  92. 13/11 12:52

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία

  93. 13/11 12:17

    Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025

  94. 13/11 11:39

    Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο

  95. 13/11 11:28

     "Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου

  96. 13/11 11:13

    COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

  97. 13/11 10:45

    TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα

  98. 13/11 10:26

    Στην ηγεσία της TUI μέχρι το 2028 ο CEO και ο CFO

  99. 13/11 09:45

    Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s

  100. 13/11 07:49

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη