Booking.com | Eκπαίδευση για τη βιωσιμότητα στους παρόχους καταλυμάτων

Booking.com | Eκπαίδευση για τη βιωσιμότητα στους παρόχους καταλυμάτων

Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, τα καταλύματα είναι υπεύθυνα για 264 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άμεσες και ελεγχόμενες εκπομπές ισοδύναμων CO2. Αυτή η ποσότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ετήσιου συνόλου που προέρχεται από τον τουριστικό κλάδο. 

Ως εκ τούτου, όπως τονίζει η Booking.com στους συνεργάτες της, "είναι ζωτικής σημασίας, ως κλάδος, να συνεργαστούμε μεταξύ μας για να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού. Το γεγονός ότι πολλοί πάροχοι καταλυμάτων κάνουν ήδη μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης λειτουργίας αποτελεί αισιόδοξη προοπτική. Για παράδειγμα, περισσότερα από 16.500 καταλύματα στην Booking.com διαθέτουν και περιλαμβάνουν ήδη πιστοποιήσεις βιωσιμότητας τρίτων φορέων στις καταχωρίσεις τους".

Η πλατφόρμα παρέχει δωρεάν μαθήματα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN Tourism) και αρκετούς ειδικούς σε θέματα βιωσιμότητας, για το πώς τα καταλύματα θα γίνουν πιο βιώσιμα.

Ο Xavier Font, καθηγητής Μάρκετινγκ Βιωσιμότητας στο Πανεπιστήμιο του Surrey, ένας από τους ειδικούς που συνέβαλαν για τη δημιουργία αυτών των μαθημάτων, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους συνεργάτες της Booking.com, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

    Υιοθετήστε μια στρατηγική για τη βιωσιμότητα

    Προς το παρόν, η βιωσιμότητα και η εμπορική αξία δεν φαίνεται να συνδέονται. Όπως αναλύεται στα μαθήματα, το να αυξήσει κανείς τη βιωσιμότητα στην επιχείρησή του έχει πολλά επιχειρηματικά προνόμια. Το σημαντικότερο είναι να καθοριστεί ποιες από τις ενέργειες που περιγράφονται σε αυτά τα σεμινάρια ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τους τρέχοντες επιχειρηματικούς σας στόχους. Θα πρέπει να θέσετε προτεραιότητες. 

    Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αυξήσετε τη βαθμολογία σχολίων των επισκεπτών σας, θα μπορούσατε να παρουσιάσετε όλους τους τοπικούς προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ισχυρότερους δεσμούς με τους επισκέπτες σας και να κάνετε την εμπειρία τους πιο προσωπική. 

    Αντίστοιχα, εάν θέλετε να περιορίσετε το λειτουργικό κόστος σας, μερικές μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν πολλά. Για παράδειγμα, αν έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στη θέρμανσή σας, θα μπορείτε να την απενεργοποιήσετε αμέσως μόλις φύγουν οι επισκέπτες σας. Ή, εάν θέλετε να μειώσετε τη δαπάνη νερού, θα μπορούσατε να φροντίσετε ώστε οι κήποι σας να περιλαμβάνουν μόνο ενδημικά φυτά, φιλικά προς τους επικονιαστές, που χρειάζονται λιγότερο πότισμα. 

    Μια άλλη απλή αλλαγή που αρχίζουν να υιοθετούν τα ξενοδοχεία και έχω διαπιστώσει στο πανεπιστήμιό μας ότι έχει θετικά αποτελέσματα, είναι η εγκατάσταση συσκευών που παρακολουθούν τον χρόνο που διαρκεί ένα ντους. Όταν μιλάω με καταλύματα με σκοπό την υλοποίηση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, οι υπεύθυνοι μου λένε ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που πιστεύουν ότι θα μειώσει την ικανοποίηση των επισκεπτών. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι γνωρίζω ξενοδοχεία που έχουν υιοθετήσει αυτή τη λύση και έχει μειώσει τη διάρκεια των ντους κατά 20%. Και στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των επισκεπτών όχι μόνον δεν διαμαρτύρονται, αλλά αντίθετα ρωτούν πού θα μπορούσαν να αγοράσουν μια τέτοια συσκευή και για το σπίτι τους! Το μόνο που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη ενημέρωση.
     

    Κάντε οικονομία, αυξήστε τα έσοδα και επανεπενδύστε τις αποδόσεις σας

    Πολύ συχνά μου λένε ότι το κόστος είναι ένα άλλο βασικό εμπόδιο για την εφαρμογή αλλαγών. Κατά τη γνώμη μου, εάν μπορείτε να μειώσετε τους λογαριασμούς σας και να βελτιώσετε τα σχόλια επισκεπτών σας, θα εξασφαλίσετε περισσότερες κρατήσεις και θα μπορείτε να επενδύσετε τα κέρδη σας και τα ποσά που εξοικονομείτε για να εφαρμόσετε περισσότερες από αυτές τις πρωτοβουλίες. Υπάρχουν πολλές επιλογές χαμηλού κόστους από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε και αυτές αναφέρονται συνεχώς στα σεμινάρια.

    Να είστε προετοιμασμένοι να ρισκάρετε σε μικρή κλίμακα – και να μάθετε 
    Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξει ο τρόπος που προωθούμε τη βιωσιμότητα. Η ουσία δεν είναι να καλλιεργείς ενοχές και να πατρονάρεις τους επισκέπτες. Από την άλλη, δεν αρκεί να ανακυκλώνουμε και να σβήνουμε τα φώτα. 

    Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε. Πολλές από αυτές δεν ωφελούν μόνο το κλίμα. Θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, να συνεργαστείτε με την κοινότητά σας, να αυξήσετε την πληρότητα τους πιο ήσυχους μήνες και να έχετε καλύτερα σχόλια. 

    Αλλά για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, θα πρέπει να ξεβολευτείτε και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της διαχείρισης των αλλαγών, μαζί με τους υπαλλήλους σας. 

    Εάν διαθέτετε ή διαχειρίζεστε πολλά καταλύματα, είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να υλοποιήσετε αυτές τις αλλαγές σε όλα μαζί, ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται καν να τις υλοποιήσετε σε όλη την έκταση ενός ξενοδοχείου. Δοκιμάστε τις πρωτοβουλίες σε ορισμένα επιλεγμένα δωμάτια και δείτε τι αποτελέσματα θα έχετε. Τα μικρά ρίσκα θα πρέπει να έχουν μεγάλες ανταμοιβές. 

    Επενδύστε σε πιστοποίηση από τρίτους φορείς

    Αφού ολοκληρώσετε τα τέσσερα μαθήματα της Booking.com και του Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το έργο της απόκτησης πιστοποίησης βιωσιμότητας από τρίτους φορείς. Σας συμβουλεύω πραγματικά να δώσετε προτεραιότητα σε αυτό. 

    Στο άμεσο μέλλον προβλέπω ότι η πιστοποίηση βιωσιμότητας θα αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο με τις αξιολογήσεις υγιεινής τροφίμων στα εστιατόρια. Δεν θα επιλέγετε εστιατόριο με βάση τη βαθμολογία υγιεινής των τροφίμων, αλλά αν ένα εστιατόριο δεν έχει καθόλου αξιολόγηση ή η αξιολόγηση λείπει δεν θα πηγαίνετε καθόλου σε αυτό. Θεωρούμε την καθαριότητα προαπαιτούμενη. Σύντομα, θα θεωρούμε και τις βιωσιμότερες πρακτικές προαπαιτούμενες. Οι άνθρωποι θα αποφύγουν το κατάλυμά σας εάν γνωρίζουν ότι λειτουργεί μη βιώσιμα.

    Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες πιστοποιήσεις τρίτων μερών για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, με διάφορα κριτήρια. Προσωπικά, για τα καταλύματα στην Ευρώπη θα συνιστούσα το Green Key.

    Η Sustonica είναι μια σχετικά νέα και πρώτη στο είδος της πιστοποίηση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα καταλύματα με παροχές προετοιμασίας γευμάτων και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικιών διακοπών να επιτυγχάνουν συγκεκριμένα ορόσημα έναντι σχετικών παραμέτρων, αναφορικά με τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα. 

    Και οι δύο αυτοί οργανισμοί και πολλοί άλλοι αναγνωρίζονται από την Booking.com. Αυτό σημαίνει ότι μόλις αποκτήσετε κάποια πιστοποίηση, το κατάλυμά σας θα έχει μεγαλύτερη προβολή στην πλατφόρμα. Τα προγράμματα περιήγησης θα μπορούν να σας βρουν με βάση το φίλτρο «πιστοποίηση βιωσιμότητας». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Booking.com, το πιο βιώσιμο ταξίδι είναι σημαντικό για το 80% των ταξιδιωτών, συνεπώς αυτό θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε σε αυτή τη ζήτηση.

    Facebook Twitter Linkedin

    ( 0 )

    Συνολικά: | Εμφάνιση:

    Επενδύσεις
    1. 02/10 15:17

      ΠΟΕΕΤ | 24ωρη απεργία στον τουρισμό-επισιτισμό στις 19 Οκτωβρίου

    2. 02/10 14:33

      Τουρισμός και εντροπία: Τα ταξίδια εμποδίζουν το γήρας, αλλά ο μαζικός τουρισμός το επιταχύνει!

    3. 02/10 14:04

      Υπ. Τουρισμού: Τα νέα μέλη της κοινής συντονιστικής επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού

    4. 02/10 13:15

      Οι FedHATTA και ΗΑΤΤΑ στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ιαπωνίας "Tourism EXPO Japan 2024"

    5. 02/10 13:09

      Ξενοδοχεία: 3 μαθήματα από τον κλάδο της γαστρονομίας για πιο καινοτόμα μοντέλα με κοινωνικό αντίκτυπο

    6. 02/10 12:48

      Ρόδος | Πλατινένια πλακέτα σε Βέλγο φίλο της Ρόδου, που την επισκέφτηκε πάνω από 100 φορές

    7. 02/10 12:21

      Εθνική Τράπεζα | Η «αθόρυβη» μεταμόρφωση του ελληνικού τουρισμού

    8. 02/10 11:18

      Booking.com | Eκπαίδευση για τη βιωσιμότητα στους παρόχους καταλυμάτων

    9. 02/10 09:59

      Τουρισμός | Οι φτηνές χώρες τα νέα αστέρια της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη

    10. 02/10 06:50

      Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού για την Ηλεία

    11. 02/10 06:48

      Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Λευκάδα

    12. 02/10 06:21

      Μικρό Σινεμά στην Αγριά του Βόλου

    13. 02/10 06:14

      Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση οινοτουρισμού στο Βελιγράδι

    14. 02/10 06:13

      Επικαιροποίηση αδελφοποίησης δήμων Καλυμνίων και Port DE Bouc

    15. 01/10 19:18

      Δήμος Αγίου Νικολάου: Από τις 14 Οκτωβρίου η εκτέλεση οχλουσών εργασιών

    16. 01/10 15:39

      Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά

    17. 01/10 15:13

      Ο θάνατος των κλαμπ στο Βερολίνο- κλείνει το διάσημο Watergate

    18. 01/10 14:14

      Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη

    19. 01/10 13:56

      Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland- συνεχίζονται οι αλλαγές στην ηγεσία του Ομίλου

    20. 01/10 13:38

      Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

    21. 01/10 13:34

      Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η Emirates σερβίρει στους επιβάτες της 130.000 κιλά καφέ κάθε χρόνο

    22. 01/10 12:10

      Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

    23. 01/10 11:48

      National Geographic Traveller: Παγκόσμιο βραβείο Eco-stay για το ξενοδοχείο Santo Mine στη Σαντορίνη

    24. 01/10 11:45

      Το πλούσιο πρόγραμμα του Santorini Experience 2024

    25. 01/10 10:54

      Το SMERemediumCap αποκτά στρατηγικό ποσοστό στην εταιρεία τροφίμων Organic 3S

    26. 01/10 10:53

      CNT: Σάρωσε η Ελλάδα στα Readers' Choice Awards 2024 – Διεθνείς διακρίσεις για ξενοδοχεία, νησιά και το "Ελ. Βενιζέλος"

    27. 01/10 10:33

      World Sustainable Travel & Hospitality Awards | Βραβεύτηκαν οι κορυφαίες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας

    28. 01/10 07:25

      Γυρίσματα στην Κρήτη για την κινηματογραφική ταινία Planet Single Island

    29. 01/10 07:20

      Φιλοξενία κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πέλλα

    30. 01/10 07:12

      Αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων

    31. 30/09 19:24

      Tsagarada Escape Festival, το 8ο Φεστιβάλ Ορεινών και Θαλάσσιων δραστηριοτήτων Τσαγκαράδας

    32. 30/09 16:47

      Fraport Greece: Γαστρονομική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

    33. 30/09 16:06

      Αlltours: Νέο πολυτελές ξενοδοχείο Αllsun στα Μάλια – Θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2025

    34. 30/09 15:41

      Uber: Έρχονται τα ταξί χωρίς οδηγό – Που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση

    35. 30/09 15:21

      ΥΠΑ: 5% επάνω η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το καλοκαίρι του 2024

    36. 30/09 15:03

      Έρευνα Hilton: Το 2025 θα είναι η χρονιά της μέγιστης αξιοποίησης του χρόνου στα ταξίδια – Οι 7 νέες τάσεις

    37. 30/09 14:20

      Έρευνα: Πώς τα social media αλλάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των Γερμανών

    38. 30/09 13:47

      Χωρίς πτήσεις το αεροδρόμιο Βρυξελλών την 1η Οκτωβρίου λόγω απεργίας των εργαζομένων

    39. 30/09 13:41

      Selene Vedema 2024 | O πιο εμβληματικός θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα αναβίωσε και φέτος

    40. 30/09 13:28

      Γερμανικός τουρισμός - KAYAK: Μεγάλη στροφή στα μοναχικά ταξίδια και μοναχικά γεύματα στα εστιατόρια

    41. 30/09 13:04

      Θρησκευτικός τουρισμός | Στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» με χρήση νέων τεχνολογιών

    42. 30/09 12:49

      ANIMASYROS 2024 | Η επίσημη τελετή λήξης και τα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ

    43. 30/09 12:42

      Ρόδος | Μοναδικός και ξεχωριστός και φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

    44. 30/09 11:47

      Η TripAdvisor διακόπτει τις κρατήσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση- έμφαση στην ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων

    45. 30/09 11:24

      Τουρισμός | Η Generation Z καθοδηγεί τις τάσεις στα ταξίδια και στον τουρισμό

    46. 30/09 10:31

      Δεύτερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Καρπάθου με αναγνωρισμένους σεφ!

    47. 30/09 06:41

      Δήμος Μυτιλήνης: Ολοκληρωμένη διαχείριση των επίσημων προφίλ τουριστικής προβολής

    48. 30/09 06:39

      Αποφάσεις για πλωτές εξέδρες σε Κω και Άγιο Νικόλαο Κρήτης

    49. 30/09 06:35

      Συμπόσιο Ιπποκρατικής Ιατρικής στην Κω

    50. 29/09 13:28

      Ισπανικός τουρισμός | Έρχεται το ψηφιακό μητρώο ταξιδιωτών- πρόσθετο κόστος, που ανεβάζει τις τιμές

    51. 29/09 12:33

      Prodea | Επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και Κύπρο- 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Porto Paros

    52. 29/09 09:10

      Γιορτή Ακτινιδίου στην Αιγάνη και στον Πυργετό Λάρισας

    53. 29/09 07:31

      Η Ισπανία, κορυφαία χώρα για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2024

    54. 29/09 07:11

      Δήμος Αιγιαλείας: Mίσθωση χώρου για πίστα αγώνων Μηχανοκίνητου Μοντελισμού

    55. 29/09 07:05

      Έβδομο Sitia Geopark Trail στη Σητεία

    56. 28/09 12:36

      H Βιωσιμότητα είναι Μονόδρομος και για τον Τουρισμό

    57. 28/09 12:16

      Ελληνικός τουρισμός | Το θετικό momentum δεν είναι ούτε άτρωτο, ούτε δεδομένο για τα επόμενα χρόνια

    58. 28/09 11:40

      4ος Ροδάνθειος Δρόμος στο Ηράκλειο Κρήτης

    59. 28/09 11:37

      Τέταρτο Φεστιβάλ των Γρίφων στο Καστελόριζο

    60. 27/09 17:20

      Καλλιόπη Βέττα | Μονόδρομος η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης

    61. 27/09 17:14

      O Δήμος Χερσονήσου τίμησε 7 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

    62. 27/09 17:10

      Ε.Ξ. Σαντορίνης | Να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας

    63. 27/09 16:58

      Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Η ξενοδοχία - και ειδικά η μικρομεσαία- κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού

    64. 27/09 16:18

      Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο

    65. 27/09 16:04

      Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα

    66. 27/09 15:51

      Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 

    67. 27/09 15:48

      Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο

    68. 27/09 15:36

      Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα

    69. 27/09 15:33

      Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024

    70. 27/09 15:22

      Τουρισμός: Έρχεται "εκρηκτικό" φθινόπωρο στις Βαλεαρίδες – Ετοιμάζονται νέες διαδηλώσεις κατά του υπερ-τουρισμού

    71. 27/09 14:32

      Τουρισμός | ΕΞΑΑΑ: +1,9% η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας το 8μηνο - αρνητική επίδοση στους 4 μήνες

    72. 27/09 14:14

      Έρευνα: «Ναι» των ταξιδιωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία εάν η τιμή είναι χαμηλότερη

    73. 27/09 13:08

      Η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί τον τίτλο της «πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης» στα Wanderlust Reader Awards

    74. 27/09 12:39

      Ψηφίστηκε η τροπολογία για μηδενικό φόρο στα ιδιωτικά πλοία αναψυχής έως 7 μέτρων

    75. 27/09 12:36

      Ρόδος | Μήνυμα αντιδημάρχου Τουρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024

    76. 27/09 12:19

      FedHATTA: Μήνυμα για «Ειρήνη και Τουρισμό» στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024

    77. 27/09 12:07

      Ξενοδόχοι και πράκτορες Κρήτης | Σπιλώνει τους εργοδότες η δήθεν έρευνα για τις συνθήκες εργασίας

    78. 27/09 11:51

      Γιάννης Χατζής | ΠΟΞ: Ισχυρή αποφασιστικότητα των ξενοδόχων - Η δήλωση μετά το Συμβούλιο των προέδρων

    79. 27/09 11:40

      Το grape του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κερδίζει τα διεθνή ΜΜΕ

    80. 27/09 11:34

      Γερμανικός Τύπος | Ευτυχισμένοι Γερμανοί συνταξιούχοι στην …Αίγινα

    81. 27/09 11:27

      Έλενα Ράπτη | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας ευημερίας του τόπου μας

    82. 27/09 11:15

      ΣΕΤΚΕ | Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για ειρήνη στον κόσμο

    83. 27/09 10:51

      Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα με θέμα τον «Τουρισμό και την Ειρήνη»

    84. 27/09 10:45

      Hyatt Regency Thessaloniki: Επένδυση 1,4 εκ. Ευρώ για φωτοβολταϊκό πάρκο

    85. 27/09 10:32

      Tα Χανιά υποδέχονται την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

    86. 27/09 06:38

      Γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και ‘Ιο

    87. 27/09 06:35

      Εθνικό σχέδιο δράσης για φώκιες και δελφίνια

    88. 27/09 06:28

      Φωτογραφίζοντας το παρελθόν, μορφές και χρώματα της Ροδόπης

    89. 27/09 06:25

      Το νέο τουριστικό λογότυπο του δήμου Καντάνου – Σελίνου

    90. 27/09 06:24

      Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2024

    91. 26/09 22:05

      Οικονομικές προβλέψεις – «καμπανάκι» για τη Γερμανία

    92. 26/09 19:19

      Έλενα Ράπτη | Ανάδειξη και προβολή του Δήμου Θερμαϊκού

    93. 26/09 17:38

      Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση Τουρισμού TRAVEL EXPO Τόκυο

    94. 26/09 17:20

      Ελληνικός Τουρισμός | Εθνική Τράπεζα: Μετράμε 1 δισ. ευρώ λιγότερα τουριστικά έσοδα

    95. 26/09 15:22

      METRON Sustainable Tourism | Πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ για αυτορρύθμιση και μετάβαση στην αειφορία

    96. 26/09 14:57

      O νέος CEO της Tui UK & Ireland - σε πλήρη ανάπτυξη το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της TUI

    97. 26/09 14:42

      Ryanair | Nέες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο από Σουηδία το επόμενο καλοκαίρι

    98. 26/09 12:52

      Οι 3 πιο περιζήτητες δεξιότητες της επόμενης 5ετίας - Στην κορυφή το ΑΙ

    99. 26/09 12:46

      ΠΑΣΥΞΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ο τουρισμός και η ειρήνη είναι έννοιες αλληλένδετες

    100. 26/09 12:13

      Αμερικανικός τουρισμός | 8 στους 10 θα ταξιδέψουν το επόμενο 12μηνο - Τοπική κουζίνα και κρουαζιέρα στο επίκεντρο