back to top

Κοινωνικός Τουρισμός: Διευρύνεται σε 13 μήνες ο χρόνος αξιοποίησης των επιταγών

Διευρύνεται ο χρόνος αξιοποίησης των επιταγών κοινωνικού τουρισμού με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, λόγω ανάγκης διεύρυνσης του χρόνου για τις επιταγές, η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η οποία τροποποιεί την προηγούμενη: «Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περόδου 2025-2026, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού», προβλέπει ότι η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, από 12, αυξάνεται σε 13 μήνες.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων-ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

– Των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και Ρόδου όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις, και

– των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, των Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται στις 300.000.

Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων-ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

+ posts

Follow Us

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ