To Zappa at Aigli Complex, όπως θα είναι το νέο όνομα της, ανοίγει νέο κεφάλαιο στο ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας
Η Αίγλη Ζαππείου αλλάζει σελίδα με μια κίνηση-σταθμό για την αθηναϊκή εστίαση: το κύριο εστιατόριό της μετονομάζεται σε Zappa και περνά στα χέρια του Χρύσανθου Καραμολέγκου, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ της γενιάς του.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, το εστιατόριο, που αναμένεται να ανοίξει ως τις γιορτές, δεν θα φέρει το όνομα «Αίγλη», αλλά ένα νέο brand, σχεδιασμένο να σηματοδοτήσει τη μετάβαση σε μια πιο τολμηρή, προσωπική γαστρονομική πρόταση: ένα all–day fine dining restaurant & bar, με σαφή στόχο να επανατοποθετήσει το Ζάππειο στον χάρτη της σύγχρονης αστικής γαστρονομίας.
Το project έχει την «υπογραφή» του Χρύσανθου Καραμολέγκου, ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια σημαντικών συνεργασιών στην Ελλάδα και εκτός πρωτεύουσας – με πιο πρόσφατη το Anama στη Γιάλοβα. Μαζί του, στη δημιουργική ομάδα, βρίσκονται ο Βίκτωρ Κουρούπης, η Ντενίσα Βαρχόλοβα και η σταθερή συνεργάτις του, Γεωργία Παπαιωάννου.

Το Zappa δεν φιλοδοξεί να είναι απλώς ένα ακόμη «καλό εστιατόριο», αλλά ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό σύμπαν:μια κουζίνα που κινείται μεταξύ Ελλάδας και Ανατολής με έντονη χρήση μυρωδικών και πιάτα με ελληνική ψυχή.
Το χώρο συμπληρώνουν cocktail bar σε επιμέλεια του Θοδωρή Πύριλλου και wine bar με λίστα που συνδυάζει επιλεγμένες ελληνικές και ξένες ετικέτες, ενισχύοντας τον χαρακτήρα του Zappa ως all-day προορισμού για φαγητό και ποτό.
Γεννημένος στην Αθήνα, με ρίζες και στενούς δεσμούς με τη Σαντορίνη, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος μαγειρεύει επαγγελματικά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, διατηρώντας μέχρι σήμερα μια εντυπωσιακά νεανική δημιουργικότητα. Στην πορεία του έχει περάσει από εμβληματικά εγχειρήματα, υπογράφοντας κουζίνες όπως το Barbouni στην Costa Navarino, αλλά και τη Τομάτα στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Θεωρείται σεφ με εξαιρετικό ταλέντο στους συνδυασμούς υλικών, ικανός να παντρεύει φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία σε πιάτα απόλυτης ισορροπίας.
Η Αίγλη Ζαππείου είναι από τα πιο ιστορικά τοπόσημα της πόλης. Ξεκίνησε να σερβίρει τον πρώτο καφέ στους επισκέπτες της το 1904, με την φιλοδοξία να γίνει ένας χώρος όπου η αναψυχή και ο πολιτισμός συνδέονται με την κοσμοπολίτικη ψυχή της πρωτεύουσας.
Σήμερα, περισσότερο από έναν αιώνα μετά, η Αίγλη Ζαππείου επανασυστήνεται ως πολυσυλλεκτικό complex ψυχαγωγίας, πολιτισμού και γαστρονομίας.Η έλευση του Zappa και του Χρύσανθου Καραμολέγκου δεν είναι απλώς μια αλλαγή ονόματος, αλλά το επόμενο βήμα σε αυτή τη διαδρομή.









