Το .Here Maldives, ένα από τα νεότερα ultra-luxury ιδιωτικά νησιωτικά θέρετρα στις Μαλδίβες, ανακοίνωσε τον διορισμό του Γιώργου Βασιλόπουλου στη θέση του Executive Chef. Με το άνοιγμα του resort να έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2025, ο Έλληνας σεφ αναλαμβάνει να καθορίσει εξ’ ολοκλήρου τη γαστρονομική φιλοσοφία των δύο νησιών του συγκροτήματος, Somewhere και Nowhere.
Με διαδρομή 17 και πλέον ετών σε κορυφαία ξενοδοχεία και ιδιωτικά estates διεθνώς —ανάμεσά τους τα Raffles Dubai, Gstaad Palace, Badrutt’s Palace στην Ελβετία, Le Vieux Manoir au Lac, καθώς και το Nobu Matsuhisa στη Μύκονο— ο Έλληνας σεφ φέρνει στο νέο του ρόλο μια μακρά παγκόσμια πορεία στο γαστρονομικό πρόγραμμα του .Here Maldives.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Έλληνας σεφ έχει διαπρέψει στην ανάπτυξη δημιουργικών μενού, στην ηγεσία πολυπολιτισμικών ομάδων και στην καινοτομία γεύσεων εμπνευσμένων από όλο τον κόσμο.
Στο .Here Maldives θα επιμεληθεί όλα τα concepts των εστιατορίων και των bars που συνδέονται με το Safar —λέξη που σημαίνει «ταξίδι» στα Ντιβέχι, την επίσημη γλώσσα των Μαλδίβων— ένα εστιατόριο όπου οι διεθνείς τεχνικές συνδυάζονται με τις γεύσεις του Ινδικού Ωκεανού.
Τα μενού του θα ενσαρκώνουν το ήθος της εκλεπτυσμένης απλότητας και της προσεγμένης πολυτέλειας, αντλώντας από τη φυσική αφθονία του Αποθέματος Βιόσφαιρας της Ατόλης Μπάα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν εμπειρίες που κυμαίνονται από εκλεκτά γεύματα πάνω από το νερό έως ιδιωτικά μενού γευσιγνωσίας εντός του καταλύματος και γεύσεις εμπνευσμένες από τον προορισμό κάτω από τα αστέρια.
Με καταγωγή από τη Μεθώνη, ο Γιώργος Βασιλόπουλος αρχικά σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός, πριν ακολουθήσει τελικά την πραγματική του αγάπη: τη γαστρονομία. Η τεχνική πειθαρχία και η δημιουργική ελευθερία που ανέπτυξε από αυτόν τον συνδυασμό τον οδήγησαν να υπηρετήσει σημαντικούς ρόλους, όπως αυτόν του Chef de Cuisine στο Royal Hashemite Court της Ιορδανίας, όπου είχε την ευθύνη του fine dining για τη Βασιλική Οικογένεια. Πιο πρόσφατα, εργάστηκε ως Executive Chef σε ultra-high-net-worth ιδιωτικές κατοικίες σε Λονδίνο και Ελβετία, κερδίζοντας επαίνους για εξατομικευμένες, αισθητηριακές γαστρονομικές εμπειρίες που αναβαθμίζουν τη φιλοξενία σε μορφή τέχνης.









