back to top

Αίγυπτος: Συμμαχία Sunrise–Minor για 50 νέα ξενοδοχεία και επενδύσεις σε κορυφαίους προορισμούς

Στρατηγική συνεργασία υπεγράφη μεταξύ της Sunrise Resorts & Cruises και του ταϊλανδέζικου ομίλου Minor International για το άνοιγμα και τη διαχείριση 50 νέων ξενοδοχείων στην Αίγυπτο. Στη συμφωνία συμμετέχει και η Madar Developments, η οποία θα δημιουργήσει τέσσερις μεγάλες μονάδες σε Ras El-Hekma, New Zayed και Ain Sokhna.

Η Minor International αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους διεθνώς, με δίκτυο άνω των 640 ξενοδοχείων σε 59 χώρες. Η Sunrise Resorts διαθέτει χαρτοφυλάκιο 25 μονάδων σε δημοφιλείς αιγυπτιακούς προορισμούς όπως Sharm El Sheikh, Hurghada και Ain Sokhna, καθώς και 7 ποταμόπλοια στον Νείλο. Η επέκτασή της σε διεθνείς τουριστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, του Μαρόκου και της Ζανζιβάρης, έχει εδραιώσει τη θέση της διεθνώς.

Ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, κ. Sherif Fathy, ανέφερε ότι τα τουριστικά έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 9 δισ. δολάρια για το 9μηνο του 2025, ενώ περισσότεροι από 10 εκατ. επισκέπτες ταξίδεψαν στη χώρα έως τα τέλη Ιουλίου. Η Αίγυπτος διαθέτει σήμερα 235.000 δωμάτια και αναμένονται επιπλέον 9.000 μέχρι το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση προσφέρει κίνητρα για την κατασκευή νέων τουριστικών κλινών, πέραν του συστήματος Holiday Home, το οποίο επιτρέπει τη δωρεάν μετατροπή οικιστικών μονάδων σε ξενοδοχεία, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση χωρητικότητας των ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 50% των άμεσων επενδύσεων ύψους 7,5 δισ. δολαρίων του Κατάρ στη χώρα πρόκειται να κατευθυνθεί σε τουριστικά ακίνητα στην Ερυθρά Θάλασσα. Το project θα αναπτυχθεί από την Qatari Diar και την αλυσίδα St. Regis του ομίλου Marriott. Οι λεπτομέρειες του έργου, αξίας περίπου 3,5 δισ. δολαρίων, αλλά σχετίζονται με την έναρξη μεγάλων έργων στην περιοχή Ras Shukeir, έκτασης 174 τ.χλμ. Το υπόλοιπο ποσό, περί τα 4 δισ. δολάρια, θα χρηματοδοτήσει έργο στη Βόρεια Ακτή. Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Ακινήτων του Κατάρ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και επικεντρώνονται στα τελικά μέρη της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Κάιρο. 

+ posts

Η δημοσιογράφος Σοφία Κοντογιάννη έχει εργαστεί στις εφημερίδες Ναυτεμπορική (ταξιδιωτικό ρεπορτάζ) και Καλημέρα (τουριστικό ρεπορτάζ), στο τηλεοπτικό Κανάλι 5 (ως αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια των ταξιδιωτικών εκπομπών και ) καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 (εκπομπή Τουριστικό Περισκόπιο).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us