back to top

ΠΟΥ: Γιατί δεν πρέπει να είναι προϋπόθεση ταξιδιών το διαβατήριο εμβολιασμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμμένει στη θέση του ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν, για ηθικούς και επιστημονικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση ταξιδιών είναι ηθικός, τονίζει ο ΠΟΥ. Υπάρχει παγκόσμια έλλειψη εμβολίων επομένως αυτό θα αυξήσει τις ανισότητες και εάν υπάρχει κάτι που μάθαμε από την πανδημία είναι ότι οι ευάλωτες ομάδες ανθρώπων χτυπήθηκαν δυσανάλογα.

Ο δεύτερος λόγος είναι επιστημονικός καθώς, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πόσο θα διαρκεί η ανοσία μετά την εμβολιασμό και παραδόξως εάν κάποιος εμβολιαστεί μπορεί να προστατεύεται αλλά συνεχίζει να μεταδίδει τον ιό.

+ posts

Η Χριστίνα Λαϊνοπούλου είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο ελεύθερο και τουριστικό ρεπορτάζ.
Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό Τύπο, και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us