back to top

Η Πιερία ως γαστρονομικός προορισμός στην έκθεση Philoxenia

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Νοεμβρίου η γαστρονομική δράση «Flavors of Olympus Riviera: the Burger story», που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), στο πλαίσιο της διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «PHILOXENIA-ΗΟΤΕLIA 2025».

Πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει προϊόντα της Πιερίας, μέσα από ένα πρωτότυπο γαστρονομικό «concept» που ανέδειξε την ποιότητα και τη μοναδικότητα της τοπικής παραγωγής. Τα burger που προσφέρθηκαν, με την επιμέλεια του Πιεριέα σεφ Ανδρέα Ασμανίδη, παρασκευάστηκαν αποκλειστικά με προϊόντα Πιερίας, ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν επίσης την αυθεντική Γκαζόζα Αιγινίου, ένα ιστορικό τοπικό προϊόν που συμβολίζει την παράδοση και το γαστρονομικό αποτύπωμα της περιοχής.

Την εκδήλωση προλόγισε η εμπνεύστρια της δράσης Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και  τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της πολιτικής και του τουριστικού κλάδου, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Χατζηβασιλείου, οΑντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και  Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θάνος Μπέγκας, ο Αν. Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πιερίας Στράτος Χαλκίδης και Σμαρώ Γιαννούλη, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Δημήτρης Κουσκουρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Βόρειας Πιερίας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ. «ΤΡΙΑΣ» Ιορδάνης Παπαδόπουλος, η πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας Βασίλης Αγάκος, η Διευθύντρια του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς, στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη δράση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα με τη γαστρονομική εκδήλωση, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης,  δεκάδες επαγγελματικές συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Διευθυντή του Π.Ο.Τ.Α.Π. Βασίλη Δήμου με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του κλάδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο  Π.Ο.Τ.Α.Π. παρουσίασαν αναλυτικά τις θεματικές δυνατότητες της Πιερίας,  από τη γαστρονομία και τον πολιτισμό έως τον ορεινό, τον θαλάσσιο τουρισμό και τις άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τον προορισμό και ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών για τη νέα τουριστική περίοδο.

Με αφορμή την επιτυχημένη γαστρονομική δράση αλλά και τη δυναμική συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού «PHILOXENIA» η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  δήλωσε: «Η Πιερία διαθέτει έναν μοναδικό γαστρονομικό πλούτο, ο οποίος αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ταυτότητας και της εμπειρίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Με δράσεις όπως το “Flavors of Olympus Riviera” αναδεικνύουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, ενισχύουμε τη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό και προβάλλουμε την Πιερία ως έναν προορισμό αυθεντικών βιωματικών εμπειριών».

+ posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us