Τρία Ελληνικά εστιατόρια απέσπασαν πολυπόθητους τίτλους στα World Culinary Awards 2025, το σκέλος γαστρονομίας των κορυφαίων World Travel Awards που αναδεικνύουν τους Best of the Best στον παγκόσμιο τουρισμό.
Τη σημαντικότερη διάκριση στην Ελλάδα, απέσπασε το Atria Restaurant του ξενοδοχείου One&Only Kea Island, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο του Καλύτερου Νέου Εστιατορίου Ξενοδοχείου στην Ευρώπη (Europe’s Best New Hotel Restaurant 2025).
Το Atria υπόσχεται γαστρονομικές εμπειρίες με βάση βιολογικά, εποχιακά, χειροποίητα υλικά και τη ζεστή, χαλαρή φιλοξενία για τα οποία φημίζεται η Ελλάδα. Το μενού περιλαμβάνει ψάρια από τα νερά της Κέας, κρέας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους καθώς και τοπικά βότανα και προϊόντα. Διαθέτει θέα στη θάλασσα του Αιγαίου.

Ως καλύτερα εστιατόρια σε επίπεδο Ελλάδας αναδείχθηκαν το Makris Athens by Domes (Greece’s Best Restaurant 2025) και το Nectar του Sandblu Santorini (Greece’s Best Hotel Restaurant 2025).
Το βραβευμένο με Michelin 2024, Makris Athens, με επικεφαλής τον σεφ Πέτρο Δήμα, προσφέρει fine dining μέσα από το degustation μενού του που αναδεικνύει την ουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Το design του εσωτερικού χώρου έχει διαφυλάξει την αρχαία κληρονομιά που φέρει το ιστορικό κτίριο. Παράλληλα, στο μπαρ προσφέρονται ειδικά πιάτα για συνοδεία σε κρασί, κοκτέιλ και ποτά των καταλόγων του Makris. Το ενυπόγραφο fine dining κόνσεπτ Makris γεννήθηκε στην Κέρκυρα και προσφέρει μεσογειακές γαστρονομικές εμπειρίες, εκτός από την Αθήνα και την Κέρκυρα, και σε Ελούντα και Μήλο.

Το Nectar προσφέρει πλούσιο μενού με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και φρέσκα θαλασσινά. Διατίθεται ειδικό παιδικό μενού ενώ τη μουσική επένδυση της εμπειρίας επιμελείται resident DJ.

Οι νικητές των World Culinary Awards 2025, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας στον κλάδο της μαγειρικής, ανακοινώθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου στη Σαρδηνία.
Μεταξύ των νικητών στη VIP δεξίωση, που φιλοξενήθηκε στο Forte Village Resort, ήταν το ιταλικό Le Calandre, το οποίο ψηφίστηκε για τον πολυπόθητο τίτλο του «Καλύτερου Εστιατορίου στον Κόσμο», ενώ το βραβείο «Καλύτερης Εμπειρίας Εκλεκτής Γαστρονομίας στον Κόσμο» απονεμήθηκε στο Ossiano Restaurant του Atlantis the Palm Dubai.

Η Χριστίνα Λαϊνοπούλου είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο ελεύθερο και τουριστικό ρεπορτάζ.
Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό Τύπο, και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.









