back to top

Αυτό είναι το μενού που θα φάει ο ισχυρός άνδρας της TUI στο Ρέθυμνο – Κρητικό δείπνο με σφακιανή πίτα και αρνί ελευθέρας βοσκής

Η καρδιά του παγκόσμιου μίνι ποδοσφαίρου χτυπά αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο, όπου περισσότεροι από δύο χιλιάδες επισκέπτες από τριάντα πέντε χώρες συμμετέχουν στο TUI SOCCA Champions League 2025. Ανάμεσά τους, ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού κολοσσού TUI, Sebastian Ebel, που βρίσκεται στην Κρήτη για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση και να γνωρίσει από κοντά την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, ο ισχυρός άνδρας της TUI θα καθίσει στο πιο ατμοσφαιρικό τραπέζι του νησιού, στην AgrecoFarm, το αγρόκτημα-κόσμημα της Grecotel, για ένα δείπνο που συνοψίζει όλη τη φιλοσοφία “from field to fork”. Η Grecotel, στρατηγικός συνεργάτης της TUI και πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, ετοιμάζει μια βραδιά υψηλού συμβολισμού, όπου η Κρητική Διατροφή, η βιωσιμότητα και η τοπική παραγωγή γίνονται πρωταγωνιστές.

Τα εκλεκτά Κρητικά εδέσματα

Το δείπνο θα ξεκινήσει με ένα τυπικά κρητικό καλωσόρισμα: σπιτικά ψωμιά ζυμωμένα με αγνό ελαιόλαδο AgrecoFarm, “τσικιστές” πράσινες ελιές και μαυρολιές “θρούμπες”, μαζί με ένα ποτήρι τσικουδιάς παραγωγής του ίδιου του κτήματος. Στη συνέχεια, το τραπέζι θα γεμίσει αρώματα από παραδοσιακές σπιτικές πίτες με χαρούπι και τυρί, αλλά και άλλες με άγρια χόρτα μαζεμένα στο χέρι από τα γύρω βουνά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο εμβληματικό πιάτο της Κρητικής Διατροφής, ο Κρητικός Ντάκος, ο οποίος έχει αναδειχθεί από το Food Atlas ως η Νο1 σαλάτα στον κόσμο. Τραγανό παξιμάδι, βιολογική τριμμένη ντομάτα, ξινομυζήθρα Π.Ο.Π., φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο AgrecoFarm συνθέτουν τη γεύση που έγινε διεθνές σύμβολο της μεσογειακής διατροφής.

Ακολουθεί μια εκλεκτή συλλογή τοπικών τυριών μικρών παραγωγών, ανάμεσά τους η Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Γασπαράκης, ωρίμανσης δώδεκα μηνών, η φρέσκια Μυζήθρα Γοβατζιδάκης, η Γραβιέρα Αμαρίου με τέσσερα πιπέρια και το Κατσικίσιο Τυρί Τζουρμπάκης. Το μενού συνεχίζεται με βιολογικά λαχανικά γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, συνοδευμένα από πρόβειο γιαούρτι AgrecoFarm, ένα πιάτο που αποτυπώνει τη φρεσκάδα και την αγνότητα της κρητικής γης.

Το κεντρικό πιάτο της βραδιάς είναι ένα αρνί ελευθέρας βοσκής από τα ορεινά της Κρήτης, σερβιρισμένο με τα περίφημα Μινωικά “Παλικάρια” – ένα υγιεινό μείγμα από δημητριακά, ρόδι και σταφίδες. Η ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση, την υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομική φινέτσα είναι εντυπωσιακή. Δίπλα του, η δροσερή AgrecoFarm Salad, με ώριμες ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, κάπαρη, ελιές Καλαμών, φέτα και άφθονο ελαιόλαδο του κτήματος, φέρνει στο τραπέζι τη χρυσή ισορροπία του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Το φινάλε του δείπνου είναι, όπως θα περίμενε κανείς, απολύτως κρητικό. Η Σφακιανή πίτα με τοπικό τυρί σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού κυδώνι και κουκουνάρια, μια ευφάνταστη εκδοχή ενός παραδοσιακού γλυκίσματος που παντρεύει γη και εποχή. Ο καφές, φυσικά, ελληνικός, συνοδεύεται από μικρές μπουκίτσες μουσταλευριάς – μους από μούστο σταφυλιών με καρύδι και σουσάμι – και ένα ποτηράκι μετροράκι AgrecoFarm, για το τέλος.

Κρητικό βιολογικό κρασί

Το μενού συνοδεύεται από τα βιολογικά κρασιά της AgrecoFarm, ανάμεσά τους το λευκό Βιδιανό, γνωστό και ως «η Ντίβα των κρητικών ποικιλιών», και το ροζέ AgrecoFarm, δροσερό και αρωματικό, ιδανικό για το φθινοπωρινό Ρέθυμνο.

Με αυτό το δείπνο, η Grecotel δεν τιμά απλώς τον ισχυρότερο εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού τουρισμού, αλλά αναδεικνύει στην πράξη τη φιλοσοφία της: βιωσιμότητα, τοπικότητα και αυθεντικότητα.

+ posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us