Η Ελλάδα ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή της παγκόσμιας γαστρονομίας με το GastrosoΦy Fest, που φέρνει τον διάσημο Ιταλό σεφ σε μια συνάντηση υψηλής γαστρονομίας μαζί με διεθνείς βραβευμένους σεφ, και τους δικούς μας πρωταγωνιστές της νέας ελληνικής κουζίνας
Με αιχμή την εξωστρέφεια και την ποιότητα, το GastrosoΦy Fest powered by Protergia που που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό που θα συστήνει την ελληνική γαστρονομία στη διεθνή σκηνή. Σε μια εποχή όπου η ελληνική κουζίνα διεκδικεί θέση στο παγκόσμιο σκηνικό ως πηγή έμπνευσης, και όχι απλώς ως τουριστικό “highlight”, αυτό το φεστιβάλ έρχεται να ενώσει διεθνείς προσωπικότητες και εγχώριους σεφ γύρω από το όραμα της δημιουργικότητας, της παράδοσης και της καινοτομίας.
Ο Μάσσιμο Μποτούρα, διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός σεφ, και μία από τις πιο επιδραστικές μορφές στη σύγχρονη γαστρονομία, (Osteria Francescana, 3* Michelin), αλλά κι ένας σεφ-παράδειγμα δημιουργικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει -και να μαγειρέψει- για τη θρέψη ως κεντρική έννοια της γαστρονομίας, για τη βιωσιμότητα και την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, αλλά και για το πώς οι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις μπορούν να ενταχθούν σε ένα παγκόσμιο αφήγημα.
Το line-up του φεστιβάλ εμπλουτίζεται με σημαντικές διεθνείς παρουσίες, οι οποίες φέρνουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία θα ενισχύσουν με τις δημιουργικές τους προτάσεις την άποψη για τις σύγχρονες τάσεις της κουζίνας. Η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin, Isabella Potì που θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες γυναίκες σεφ της Ιταλίας. Ο Jeremy Chan, γνωστός από το εστιατόριο Ikoyi στο Λονδίνο. Ο Kristian Baumann (Koan, Κοπεγχάγη, 2* Michelin) που ενώνει την κορεατική κληρονομιά με σκανδιναβική ακρίβεια, ο Mark Doland (The Glenturret Lalique, Σκωτία, 2* Michelin), που ξεχωρίζει για τη δημιουργική του προσέγγιση στη σύγχρονη σκωτσέζικη κουζίνα, ο Rene Frank (CODA, Βερολίνο, * Michelin) δύο φορές «Best Pastry Chef» σε διεθνές επίπεδο.

Στο φεστιβάλ πρωταγωνιστούν εξέχοντες Έλληνες σεφ, που συνδέουν τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας με τις σύγχρονες τάσεις, όπως οι: Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Νίκος Καραθάνος, Γκίκας Ξενάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Ανδρέας Καραπάνος.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: 14:00–19:00: Διεθνές Forum γαστρονομίας, ομιλίες, γευστικές δοκιμές, 19:00–23:00: Food & Wine Party με απεριόριστες γευστικές δοκιμές, οινογνωσία και Live Concert με τους Onirama. Συνολικά αναμένονται: 15 live cooking stations, με πάνω από 20 μοναδικές συνταγές, ομιλίες και παρουσιάσεις γύρω από τις τάσεις της παγκόσμιας κουζίνας, 50+ ετικέτες ελληνικών κρασιών, με συμμετοχή των Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew, που θα σχολιάσουν τη θέση και εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.
Πληροφορίες & κρατήσεις: Ticketmaster και gastrosophy.gr








