Ανοιχτή κουζίνα, εντυπωσιακή 25μετρη μαρμάρινη μπάρα, fine-comfort ελληνική κουζίνα και μουσικές που κρατούν ψηλά τον παλμό
Φωτεινό, θεατρικό και γεμάτο ενέργεια, το Geco Athens δεν είναι απλώς εστιατόριο. Είναι σκηνικό που ζωντανεύει κάθε βράδυ στη μικρή στοά δίπλα στο ξενοδοχείο Gatsby.
Στο ισόγειο ιστορικού κτιρίου του 19ου αιώνα, κάτω από την πολύχρωμη διακόσμηση, διακρίνεται το παλιό μωσαϊκό του δαπέδου, σαν μια ωραία υπενθύμιση για το πως η πόλη αλλάζει μέσα στο χρόνο. Στην όμορφα φωτισμένη, επιβλητική σάλα, διασκέδαση και γεύση συναντιούνται χωρίς υπερβολές.
Από την οροφή κρέμονται λευκά, κυματιστά πανιά και ανάμεσά τους γλάροι, δημιουργώντας ένα εξωστρεφές décor, ανατρεπτικό και μαξιμαλιστικό. «Ερωτεύσιμη» η μαρμάρινη μπάρα, με την πλάτη «ντυμένη» ως την οροφή με premium spirits, σε προκαλεί να την βάλεις στην ατζέντα σου για early drinks με bar menu, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες ενώνουν τη στοά, με τη σάλα και τον δρόμο αλληλοτροφοδοντώντας μία συνεχόμενη ροή.
Ακολουθώντας την καμπύλη της 25μετρης μπάρας με τα stools, αποκαλύπτεται το αληθινό θέαμα: η ανοιχτή κουζίνα. Η μπριγκάδα δουλεύει σε πλήρη δράση και οπτική επαφή με τους θαμώνες, ενώ στη σάλα η ενέργεια έχει μια ωραία ροή με μουσικές, κουβέντες και ποτήρια που υψώνονται και δίνουν ζωντάνια στο χώρο.

Το Geco αλλάζει πρόσωπο καθημερινά: DJs, live τραγούδι, μουσικές από πιάνο, σαξόφωνο ή άρπα εναλλάσσονται ανάλογα με τη μέρα και ορίζουν τον ρυθμό.
Παρότι ποντάρει στη διασκέδαση, το Geco παίρνει πολύ σοβαρά το φαγητό που σερβίρει. Ο σεφ Παναγιώτης Φλάκας ηγείται της κουζίνας, ενώ στην ομάδα προστέθηκε ο Χρήστος Ρήγας (CTC). Μαζί υπογράφουν ένα μοντέρνο μενού με επίκεντρο τις ελληνικές γεύσεις, σε διάλογο με διεθνή trends: comfort και τεχνική, φρεσκάδα και πολυπλοκότητα, «όλα στη μέση» και πρώτη ύλη κορυφαίας ποιότητας.
Το street-food & bar menu είναι ευφυές και νόστιμο. Τα seafood «popsicles»: κροκέτες καβουριού και γαρίδας σε ξυλάκι με μαγιονέζα yuzu, είναι μια παιχνιδιάρικη ιδέα με upscale αποτέλεσμα. Ο «γύρος» από ibérico με ντοματίνια, πίκλα κρεμμυδιού και ελληνικό γιαούρτι ενώνει Ανατολή-Δύση με καθαρή γεύση, ενώ στα ζυμαρικά, η συνεργασία με τον τριάστερο Antonino Cannavacciuolo ανεβάζει τον πήχη: ταλιατέλες με αυγοτάραχο Τρικαλινού και ξύσμα λεμονιού, και Cacio e Pepe με χειροποίητα μακαρόνια και κρέμα umami έχουν γίνει signature.

Στα κυρίως, το λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με τραγανή πέτσα και πατάτες και το αρνί, μαγειρεμένο για 12 ώρες με άρωμα δεντρολίβανου, ξυπνούν μνήμες κυριακάτικου τραπεζιού. Η ταλιάτα Black Angus από την αμερικανική φάρμα Creekstone έρχεται ζουμερή και αρωματική, σαν μια καθαρή δήλωση ποιότητας.
Και επειδή ένα γεύμα δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς μια γλυκιά κορύφωση, το ανάλαφρο τιραμισού, η δροσερή κρεμ μπρουλέ με σορμπέ φράουλα και το πληθωρικό προφιτερόλ με παγωτό πραλίνα φουντουκιού κλείνουν τη βραδιά με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Το Geco Athens είναι από τους λίγους χώρους που ισορροπούν όμορφα ανάμεσα στο fine dining και τη ζωντανή εμπειρία της πόλης. Εδώ φαγητό, ποτό και μουσική, δτήνουν μια «σκηνή» απόλαυσης που δίνει σε κάθε έξοδο μια νότα γιορτής.
Από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, 12:00–18:00, ξεκινούν τα signature Brunch Sessions με resident DJs τους Dimitris Metaxas, Maria Fragkaki και Nikos Markoglou με ανάλογο μενού, ρυθμό και φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Διεύθυνση: Λέκκα 14, Σύνταγμα, Τηλ: 2103216001, www.gecoathens.com







