Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα τοπία, τα μνημεία και τις αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας που προσφέρει η Πιερία, είχαν δημοσιογράφοι από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.
Η δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς αναγνωρισιμότητας της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ ξεναγήθηκαν σε εμβληματικά σημεία της Πιερίας, όπως το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, το Αρχαιολογικό Πάρκο και Μουσείο του Δίου, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, καθώς και τη Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση στη Νεοκαισάρεια. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και να γνωρίσουν τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής, που συνδυάζει τη θάλασσα, το βουνό και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Τ.Α.Π. κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, καθώς και με τον Διευθυντή του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Βασίλη Δήμου. Οι επαφές αυτές έδωσαν την ευκαιρία για παρουσίαση της στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και των νέων δράσεων προβολής στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών Βορείου Ελλάδος και τον Όμιλο Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου “ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ”, για τη συμβολή τους στις ξεναγήσεις και τη φιλοξενία των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η φιλοξενία εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης της Πιερίας ως προορισμού τεσσάρων εποχών, με έμφαση στις βιωματικές εμπειρίες, τη φύση, την ιστορία και τη γαστρονομία.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, τέτοιες δράσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της Πιερίας στις αγορές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, προσφέροντας στο κοινό μια αυθεντική εικόνα της περιοχής, πέρα από τα στερεότυπα του καλοκαιρινού τουρισμού.
Με συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων, η Πιερία διεκδικεί δυναμικά τη θέση που της αξίζει στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη, ως προορισμός που συνδυάζει φύση, πολιτισμό και εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.









